AWIk 18.09.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii?Warto w to zainwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 18.09.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Jak nie chcesz inwestować to masz programy komputerowe do szybkiego czytania.Jak Ci się spodoba to wtedy może zdecydujesz sięna kurs. Do tego masz jeszcze błyskawiczne bezwzrokowe pisanie na klawiaturze itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 19.09.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii? Warto w to zainwestować? A w jakim celu chcesz robic ten kurs? Potrzeba czy takie "widzimisie"?? Nie specjalnie polecam. Kończylam Kurs Doskonalenia Umiejętności Poznawczych. Było w tym też szybkie czytanie. Generalnie najważniejszych jest kilka prostych zasad (które można poznać w inny sposób, nie płacąc za całyk kurs) i ...praktyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 20.09.2006 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Pytam w imieniu kolegi, który chciałby wysłać na taki kurs swojš córkę która jest teraz w gimnazjum. Kosztuje to sporo dlatego szuka jak najwięcej opinii na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.09.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czy córka tego kolegi ma problemy z czytaniem wogóle czy to tylko takie widzimisie rodziców??? Jeżeli ma wogóle problemy z czytaniem to puszczanie ją na taką głęboka wodę jest wg mnie przesadą, a jeżeli to takie tylko widzimisie to czy to ma sens? Czy jest to potrzebne? Ja tam wolę czytać normalnie delektować się książkami a nie przelecieć ją w parę godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 20.09.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 To ja ci przedstawię moje zdanie. Uważam, że taki kurs n ie jest potrzebny "normalnemu" dziecku. Nie czyta ono na tyle dużo, żeby potrzebowało takiej umiejętnosci. Częściej ta umiejętność słuzy chwaleniu się - bo np. przeczytało "Pana Tadeusza" w 5 godzin. A ja się pytam: po co??? Nie lepiej żeby przebywało z tą książką przez 2 tygodnie? Są większe szanse, że doceni ten tekst, coś zrozumie i coś z tego wyniesie. Ale - tak naprawdę - kto teraz zmusi nastolatka do przeczytania epopei narodowej ?? Żaden kurs tego nie zrobi Jesli dziecko lubi czytać - samo nauczy się czytać szybko Jeśli nie lubi - nic je do tego nie zmusi. A przecietny nastolatek nie musi czytać na tyle dużo, żeby potrzebna mu była umiejętność szybkiego czytania. Zaczyna mnie wkurzac takie podejście ludzi do dzieci: ma być szybko i efektywnie w każdej dziedzinie życia. A wszestkie te kursy obiecują, że zrobią z dzieciaków malych geniuszy. G...o prawda, za przeproszeniem! Wracając jednak do tematu. Kurs szybkiego czytania może być przydatny, owszem, ale dla ludzi, którzy z racju swojego zawodu zmuszeni są ciągle do czytania jakich papierzysk. Nie wliczam w to jednak literatów, polonistów itd. Nie znam takiego, któremu zależałoby na szybkim czytaniu. Szybkie czytanie gazet...to dla mnie jakiś paradoks, bo chyba chodzi o to, zeby usiąść, zrelaksować sie, podelektowac słowem pisanym a nie "przelecieć" tekst wyciągając najwazniejsze informacje (a o to generalnei chodzi w szybkim czytaniu) To tyle. Dodam jeszcze tylko, że ja taka całkiem normalna w tej kwesti nie jestem - Czytam ciągle i wszystko co wpadnie mi w ręce. Od klasyków poezji aż po skład chemiczny pasty do zębów. ...I czytam bardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.09.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Paulko podpisuję się pod Twoją wypowiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 20.09.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Paulko podpisuję się pod Twoją wypowiedzią A dziękuję ci bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.09.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Bardziej przydałby się bezwzrokowy kurs pisania na klawiaturze. W sumie fajnie by było tak umieć pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 20.09.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Próbowałam się tak nauczyć, ale niestety za bardzo się przezwyczaiłam pisac po swojemu ...Zerkając na klawiaturę i czterema palcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.09.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 No ja własnie tez tak piszę Ściągnąłem sobie kiedyś z netu program do nauki takiego pisania. Ale nie miałem motywacji żeby ćwiczyć....i na tym sie skończyło. Nie moge tylko wyjść z podziwu jak się udaje pisać kobietom z długimi paznokciami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 20.09.2006 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Dziękuje serdecznie za Wasze uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.09.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Czyżby autor zamknął wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts