Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zakochałam się w tej łazience

NUTKA

Recommended Posts

Wszystko rozumiem, ale w tej lazience przede wszystkim ujelo mnie finezyjne polzenie glazury. Obecnie utrzymujacy sie trend: dekory w pionie podkreslające np umywalkę, pozostale kafle tworza pionowe pasy na przemian biel z brzoskwinią. To mi bardzo pasuje. Faktycznie ta lazienka jest slodka, ale tak... nieszkodliwie.

ps.

slodze 2,5 lyzeczki :wink:

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nutka, co z Twoja łazienką? Masz już ją? Pokaż może zdjęcia.

Wiecie co? Kobieta zmienną jest! :lol: Tak zachwalacie ten wciekly pomarancz, a jedoczesnie psioczycie na lazienke pozbawianą tak dominujacego akcentu kolorystycznego, ze juz sama nie wiem...

Glazura Organica Opoczno (wariant: ecru + żółte) same w sobie są przeslodkie i taki klimat chcialam nazucic w mojej "ozie piękności". Jednak mysląc perspektywicznie oraz z Waszą pomocą doszłam do wniosku, ze mezczyzną owa łazienka nie przypadla do gustu.

Jedyne co przychodzi mi na mysl to ewentualna zmiana wariantu kolorystycznego (np na zieleń :o ) W tej łazience jest wrecz wskazany intensywny zielony kontrast. Ale czy to dobry kolor do lazienki?! Ponizej link do glazury Tropicana (tym razem pominąwsze urocze, ciemne mebelki łazienkowe :wink: )

http://www.opoczno.com/index2.php?id=42&AranzacjaID=877

He, he, a u mnie jest pomarańcz i pistacja (m.in.) I podoba się nie tylko mi co ciekawe, mężczyznom też 8) .

P.s. no dobra, załóżmy, że pomarańcz i pistacja to nie kolory, a smaki pozwalające wyobraźni popracować nad przybliżonym kolorem mojej łazienki 8) . Akurat o mojej zdecydowanie nie można powiedzieć, że nie ma tam kolorów ;)

A w tej "zakochanej" łazience - co ci się tak naprawdę podoba - kolory? kształt? wielkość pomieszczenia? może jakieś elementy?

Ja osobiście nie lubię niczego kopiować, nie chciałabym, żeby żadne z moich pomieszczeń przypominało jakiś magazyn wnętrzarski :roll:

Co do ostrych kolorów wiem jedno - opatrzą się szybko. I co wtedy zrobisz ze ścianą? Chyba że tak wszystko dobierzesz że będzie gustownie ...

W mieszkaniu miałam żółte ściany w pokojach i śliwkowe ściany w przedpokoju.

Byliśmy tym tak zmęczeni ze teraz pomalowaliśmy ściany na jasnoszary kolor a część ścian i kawałek sufitu jest ciemnoszara.

W łazience mamy piaskowe płytki na scianach a tam gdzie nie ma płytek jest ściana w kolorze ciemnej czekolady (kawałek sufitu też). Uważam że jest super. Jak mi się chce kolorów to kupię sobie czerwone zasłony albo stoliczek