Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zakochałam się w tej łazience

NUTKA

Recommended Posts

Nie obrazicie sie jesli poszukam dziury w calym?

Jak dla mnie za duzo tego wszystkiego, wole wiekszy spokoj.

To czepiam sie:

1. mysle ze w takiej lazience nic spod umywalki wystawac nie powinno, umywalka zbyt waska.

2. ten stojaczek na reczniki i tak zniknie ze srodka lazienki bo to kompletna pomylka, wiec brakuje mi normalnych nasciennych wieszakow na reczniki, szlafrok itp. Moze zredukowac ilosc poleczek i w to miejsce... Glupio klasc mokry recznik albo szlafrok na polke. A skoro nie tam to gdzie?

3. wole szersze lustra i szkoda ze nie ma lustra przy wannie. Kibelek w takim kaciku bez dodatkowego oswietlenia, przy czytaniu moga sie oczy meczyc.

4. polki nad wanna dosc nieszczesliwie bo nie mozna nic na nich polozyc bez wlazenia do wanny, zostawilbym jedynie ta na dole. Moze srodkowa... Dodatkowo reczniki... Ja osobiscie jak kazdy zwyczajny facet kiedy biore prysznic to "z rozmachem" wiec...

5. nie dalo rady wykombinowac zadnego miejsca zeby schowac wiadro?

yes, yes, yes - to też cytat

A teraz pozytywy:

1. Pomarańcz!!! (może być inny równie "agresywny" kolor)- zestawienie płytek nudne można skontrastować kolorem na ścianie

2. piękny sposób kładzenia kafelków wokół wanny

3. fajny pas ciemniejszy płytek w poprzek łazienki - może być sposobem "rozciągnięcia" jej optycznie, wydzielenia strefy, uporządkowania przestrzeni - a nie układać wzorki, bo podobają mi się dwa rodzaje kafelków i nie wiem, na który się zdecydować.

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja protestuje, to ma byc moja lazienka. Tak czy nie?

I niewazne czy pomarncz czy pomarancza! Koloru pomaranczowego nie bedzie. :x Postanowione!

czytam twoje posty tak niezdecydowanej himerycznej zadufanej w sobie, egocentyrcznej kobiety nie widziałem ( czytałem lub słyszałem )

zmiana zdania to pół biedy .... atawary zminiasz co godzinę

Szczerze ? Dla mnie cały urok tej łazienki to własnie wściekły pomarańcz - reszta jest tylko dodatkiem :)

dokladnie :wink:

caly "myk" w tym kolorze

reszta - zwyczajna - i w mojej opini nie ma sie czym zachwycac (a tym bardziej "zakochiwac") :o

pytanie personalne do autorki watku - jak rozumiem zalozylas ten temat by wszyscy ci przyklasneli i powiedzieli "tak tak sliczna lazieneczka a i z kolorkiem racje Nutko masz" ? :lol:

bo innego sensu w nie widze

Ciebie nie obchodzi nasza opinia w najmniejszym stopniu (ni kobiet ani doswiadczonych mezczyzn" :lol: ) trzeba bylo napisac po prostu "zakochalam sie w lazience - prosze o posty tylko tych co uwazaja tak samo" :lol:

po coz wprowadzac niepotrzebne zamieszanie? :o :lol:

Przestancie juz z "tym pomarańczem" - chyba z tą pomarańczą

Jestes pewien, ze kolor to pomarancza a nie pomarancz ?

:-? :-?

Jestem pewien, chociaz to mial byc akurat tylko zart.

A powaznie,to nie ma jednak takiego koloru jak "pomarancz".

Nie ma tez koloru koperek, oliwka, cytrynka i inne wytrychy.

Nawet czarny i bialy wcale tez nie sa barwami.

To sie porobilo.

idźmy dalej

cukier nie jest słodki bo smak cukru to wrażenie lub subiektywne odczucie - smak to nie słowo,

więc skąd wiemy ze każdy z nas ten smak odczuwa w taki sam sposób i dla każdego wrażenie to jest takie samo ?

a jeżeli od dzieciństwa będą nam dawali cukier i wmawiali nam ze jest to słony smak, czy nadal będzie nam smakował a słonycze ( nie pomyłka ) będą tęsknotą towarzyszącą nam przez całe dzieciństwo ?

więc zadam pytanie - czy zmysły nasze są obiektywnym czy subiektywnym źródłem bodźców ?

ciemnośc widze ............ ciemność :lol: :lol: :lol:

Kolorow to wogole nie ma :lol: :roll: :lol:

To tylko i wylacznie "wrażenie psychiczne wywoływane w mózgu człowieka (i zwierząt), gdy oko odbiera promieniowanie elektromagnetyczne z zakresu światła "(tzn., widzialnej czesci fali swietlnej)

matrix nie? :wink: :lol:

Oczywiscie ale nie o to chodzi. Chodzi o to, jak sie prawidlowo nazywaja te wrazenia w muzgu czlowieka, ktory patrzy na kafelki barwy dojrzałej pomarańczy. (Akurat bialy i czarny to z punktu widzenia fizyki nie jest kolor, ale moze artyści maja na ten temat inne zdanie ;) )

Nawet czarny i bialy wcale tez nie sa barwami.

To sie porobilo.

Hmmm. Rozwin swoją myśl a ja chetnie poczytam.

Hmmm

Mysle , ze to nie jest zbyt pasjonujace. Nie jestem tez purystą jezykowym, ale w jezyku polskim nie ma barwy "pomarancz" , owszem moze byc kolor pomaranczowy.

Czern i biel tez nie zalicza sie do barw , jako fizyk/chyba?/ powinnas to wiedziec skad sie one biora -na kole barw ich przeciez nie ma.

Plastyka nic nowego w jezyku nie wymysla , nie "poprawia" takze optyki.

Mysle , ze to nie jest zbyt pasjonujace. Nie jestem tez purystą jezykowym, ale w jezyku polskim nie ma barwy "pomarancz"

A fiolet ?

A co do pialego i czarnego juz pisalam...

Nie rozumiem skrótu myslowego ? A co fiolet?

:D pomarnczowy pochodzi od pomaranczy a od czego pochodzi fiolet? :D Od fiolkow :p :p ?

Jest oranz,(ale barwa pomaranczowa nie pomarancz), ochra, blekit /np kobaltowy a nie kobalt, chociaz tu plastykom akurat wsio ryba/czerwien , zielen, zolcien, siena, umbra, indygo, purpura etc. - to nazwy barwnikow nie koniecznie nazwy handlowe czasem nawet fizyczne. Takimi okresleniami poslugiwano sie kiedys w okreslaniu barw, tak tez przyswoil je jezyk, w tym jezyk polski. Moze wyjatkiem jest tu ultramaryna tak samo nazywa sie barwa jak i specyfik.

Skad pochodzi fiolet, nie mam pojecia.- pewnie w jakims jezyku mieszanine czerwieni i blekitu, z niewielka przewaga tego drugiego, okreslono jako fiolet :D Mnie tam do okreslania barw to nie potrzebne, wole jednak poprawne jezykowo i branzowo okreslenia barw lub szczegolowe numeracje NCS, RGB czy CMYK.

Wiele osob potocznie utozsamia moc z silą - z punktu widzenia fizyki wierutna bzdura. To wkurza czasem, nieprawdaz? :D

Wiele osob potocznie utozsamia moc z silą - z punktu widzenia fizyki wierutna bzdura. To wkurza czasem, nieprawdaz? :D

Mnie nie, jeśli wiem, ze rozmawiam z laikiem. No chyba, ze z inzynierem rozmawiam.

Co do języka, to chyba niewiele jest na swiecie takich, które się nie zmieniaja i nie rozwijają ? Swoja drogą wolę nowe slowo które brzmi "pomarańcz" niż nowe polskie słowo "target" ;)

DO AUTORA< CZYTAJ PANA "DZENTELMENA":

czytam twoje posty tak niezdecydowanej himerycznej zadufanej w sobie, egocentyrcznej kobiety nie widziałem ( czytałem lub słyszałem )

Byc moze, nie zaprzeczam. :lol: Byc moze bede utrapieniem na tym forum, ale dla wybrancow potrafie byc jak balsam - kojąca... :D