Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt CHATKA pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

Witam. Poszukuję osoby która realizuje bądź wybudowała dom według tego projektu http://www.mgprojekt.com.pl/domki/chatka/chatka.html . Co sądzicie o tym projekcie . Czy jest możliwe wybudowanie domu o większej powierzchni „pod klucz” w kwocie do 90 tyś zł.

Pozdrowienia

jeżeli włożysz "ciut" pracy własnej i zatrudnisz tanią i kompetentną ekipę...to wszystko możliwe, choć z drugiej strony metr 2 domu pod klucz kosztuje od 1500-2000 w zalżności od standardu wykończenia więc wszystko jest możliwe, na pewno powinieneś się zmieścić w ok 120kzł ale to też zależy bo przecież trzeba się liczyć z wydatkami, które nie "budują" domu a są niezbędne do jego postawienia... tak czy inaczej powodzenia :D

• 3 months później...
  • 2 years później...

witam czy ktos z WAS moze buduje lub juz wybudował domek http://www.mgprojekt.com.pl/domki/chatka/index.php jestem mocno zainteresowany tym projektem :) jezeli ktos ma jakies wiadomosci to chetnie wysłucham podpowiedzi i wskazowek :)

Pozdrawiam Serdecznie

• 9 months później...
  • 2 weeks później...

Witam

Jestem w trakcie budowy a właściwie wykańczania Chatki. Domek jest w stanie zamkniętym, wytynkowany w środku. Budować zacząłem w najgorszym okresie, bo tuż przed "kryzysem" kiedy wszelkie materiały i fachowcy byli najdrożsi. rozpoczynając budowę teraz taniej można o około 10-15%.

• 4 weeks później...

Witam!

Jestem świerzakiem na tym forum, ale postanowiłam się odważyć i napisać o moich planach i poprosić o radę czy jest sens rozpoczynać taką budowę.

Mianowicie bardzo ale to bardzo chcielibysmy z mezem miec własny kat, chocby najmniejszy, ciany ale własny.

I sprawy mają się tak: Mamy własna działkę, ogrodzoną. Znależlismy projekt domu ktory by nam odpowiadał, tylko zastanawiamy sie czy ten kosztorys nie jest zanizony: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/chatka/index.php Moje pytanie brzmi czy bylibyśmy w stanie postawić taki domek mieszcząc sie w 100 tysiącach. Zakładaja że mąż zajmie sie elektryka (elektryk), no i malowanie, położenie płytek i drobne prace wykona szwagier?

Co sądzicie o tym projekcie?

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/chatka/index.php

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na opinie.

Ja tylko wypowiem się o pokojach na górze. Są bardzo malutkie:( pokój 9m2 bez skosów to jest kliteczka, a ze skosami to tylko sypialnia. Nie wiem ile osób bedzie w nim mieszkac. Jak bym miała wybudowa dom z takim metrażem to tylko parterówka, przynajmiej nie było by skosów. odchodził by też koszt schodów. Na dom dla rodziny z dziecmi to mi nie pasuje:(

Domek z wyglądu bardzo fajny, ale pokoje na górze przez te skosy to będą już chyba naprawdę mikroskopijne. Nie wiem dla ilu osób ma być ten domek, dla dwóch to jeszcze jakoś ujdzie. My z mężem też myślimy o małym własnym domku ale właśnie parterowym, projekt D06 Mały. Na forum można o nim poczytać, są też zdjęcia. Też malutki, mniej niż 80m2. A co do kosztów to chyba coś za tanio...

• 1 month później...

witam

Bardzo podoba mi się ten domek, niestety nie udało mi się znaleść zdjęć z realizacji tego projektu. Bardzo proszę Pana tpeter1 o przesłanie mi jakiś zdjęć domku, interesują mnie szczególnie wnętrza domku.

Mój mail: [email protected]

Będe ogromnie wdzięczny :D

• 3 months później...
  • 4 years później...