Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lodówka POLAR. Nie kupujcie !! Druga w ciągu 6 lat padła.

bog

Recommended Posts

Dlaczego mi się jeszcze nigdy nic nie popsuło?????

:-?

Miałam dotychczas Whirlpoola (lodówka i pralka po 10 lat intensywanej pracy) Aristona (piekarnik ., płyta gazowa, pralka- 6 lat). Wymieniałam łożyska kiedy trzeba, lodówka najczęściej na najniższej mocy nieźle chłodziła.... zero problemów...

No dobrze - żelazka Philipsa (chyba ze 4, wszystkie z najwyższej półki a siadały po ok. dwóch latach) - teraz mam Browna bez bajerów - jest super.

jestem zwolennikiem krajowych produktów ale....niestety polar dla mnie jest marką do dupy

lodówka 5 letnia ---trzy razy w naprawie...

raz agregat

dwa razy problemy z termostatem

działa , ale przypuszczam ,że w takiej pracy przekracza deklarowaną normę zużycia dwukrotnie...

w nowej kuchni mam siemensa i tu powiem szczerze był strzał w dziesiatkę :wink:

jestem zwolennikiem krajowych produktów ale....niestety polar dla mnie jest marką do dupy

Ja też jestem zwolennikiem albo raczej byłem krajowych produktów.

Polar to teraz montownia Whirpoola.

Nie jest to też kwestią szcześcia jak pisze Maggi ("lojalny pracownik tejże firmy").

Serwis jeszcze przez telefon mówi, że w Polarach po 4 latach rozszelniają się przewody.

U mnie to był strzał w 10.

Ma teraz 4 lata i to ta usterka.

Jasnowidz jakiś.

kazdy ma swoja opinie

ja akurat znam braze AGD i pracowalam nie tylko w tej firmie i wiem jak to jest " od srodka" i dalej uwazam ze nie ma firm idealnych i zawsze mozna trafic na felerny model, nie zaleznie od ceny.

Dokladnie tak samo jak z samochodami :)

A decyzja zalezy od kazdego z nas indywidulanie :)

• 2 weeks później...

Hm. Polar. Mam. 7 lat..... i nigdy wiecej. Powody są dwa. Po pierwsze Polar jako firma nie istnieje (wykupił go łyrpul), a to co obecnie jest sprzedawane to tylko znak towarowy POLAR a w srodku jest coś zupełnie innego . Po drugie - wynikajace z pierwszego części do "starego" polara brak. Tego wszystkiego dowiedziałem się od dwóch serwisów.

Ja ma Polar CZ 3402 Electronic. Pada mi właśnie elektronika.

Z Electro(nic) zostaje mi powoli to nic. Serwis jest bezradny ponieważ płytka electro(nica) jest od ponad dwóch lat nieosiągalna.

I tyle.

Na razie jade na starym (dwudziestoletnim) też polarze 176 - jeszcze ślubnym.

Chyba kupię electroluxa.

• 1 month później...
Hm. Polar. Mam. 7 lat..... i nigdy wiecej. Powody są dwa. Po pierwsze Polar jako firma nie istnieje (wykupił go łyrpul), a to co obecnie jest sprzedawane to tylko znak towarowy POLAR a w srodku jest coś zupełnie innego . Po drugie - wynikajace z pierwszego części do "starego" polara brak. Tego wszystkiego dowiedziałem się od dwóch serwisów.

Ja ma Polar CZ 3402 Electronic. Pada mi właśnie elektronika.

Z Electro(nic) zostaje mi powoli to nic. Serwis jest bezradny ponieważ płytka electro(nica) jest od ponad dwóch lat nieosiągalna.

I tyle.

Na razie jade na starym (dwudziestoletnim) też polarze 176 - jeszcze ślubnym.

Chyba kupię electroluxa.

................... znalazłem magika/elektronika, który płytkę sterującą agregatami naprawił. Lodówka chodzi i nawet działa. Już prawie miesiąc. Za jedyne 250 zł + gwarancja pół roku. Więc na razie wymiany na nową nie będzie.

• 2 weeks później...