Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewka mi sie rusza

mk3

Recommended Posts

Witam , na około 170 m2 mam super wylewke kazdy kto wchodzi to chwali , była robiona miksokretem pod nia folia i steropian zbrojona jakimś tam materiałem który wrzucali do miksokreta włókna czy coś , jednak ostatnio zauwazyłem że w jednym m-cu obok wykonanej dylatacji wylewka sie rusza oczywiscie wtedy gdy sie po niej chodzi i słychac nieprzyjemny dzwiek styropianu w tym miejscu wylewka ma około 8 cm grubości - CO ROBIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

witam umnie tesz w nie ktorych miejscach posacka lekko sie ugina podejrzewam ze steropian polorzylem na nierownej powieszchni i ciezar wylewki nie dociska go w odpowiedni sposob wiec jak sie naniego stanie to sie rusza.jesli chodzi o naprawe to chyba bez rozbiurki sie nieobejdzie moim zdaniem.ja u siebie zostawilem bez poprawiania narazie wiekszych uszkodzen nawieszchni niewidac.

Moim zdaniem masz trzy opcje:

1. Skuć częściowo do miejsca pęknięcia, trochę przezbroić (najlepiej skuć całość) i zalać ponownie - oczywiście rękami i za pieniądze tych od miksokreta

2. Nadlać jeszcze parę cm betonu na posadzkę - wtedy bez kucia, ale będzie próg

3. Przyzwyczaić się do zgrzytu styropianu, położyć wykładzinę (bo terakota popęka) i żyć

P.S. do "pool" - staram się nie być wrażliwy na orto, bo każdy może się pomylić, ale twój post jest jak zgrzyt styropianu ;-)

witam umnie tesz w nie ktorych miejscach posacka lekko sie ugina podejrzewam ze steropian polorzylem na nierownej powieszchni i ciezar wylewki nie dociska go w odpowiedni sposob wiec jak sie naniego stanie to sie rusza.jesli chodzi o naprawe to chyba bez rozbiurki sie nieobejdzie moim zdaniem.ja u siebie zostawilem bez poprawiania narazie wiekszych uszkodzen nawieszchni niewidac.

:o :o :o :o :o :o :o :o :o O matko :oops: