raffran 18.09.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 No wlasnie.Chcemy miec garaz dwustanowiskowy z jedna brama.Architekt ,ktory robi adaptacje proponuje szeroka na 3.5m. Co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 19.09.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Trochę wąsko. Jedno auto raczej stoi ukośnie. My mamy dwie bramy po 2,60 każda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emen 19.09.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Wąsko. Ja mam bramę 5 m. (otwór jakieś 4,9m.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 19.09.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 No wlasnie. Chcemy miec garaz dwustanowiskowy z jedna brama.Architekt ,ktory robi adaptacje proponuje szeroka na 3.5m. Co o tym sadzicie? 3,5 m to jest stanowczo za mało. Niezależne wjeżdżanie i wyjeżdżanie 2 samochodami byłoby b. utrudnione. Minimum to 4,5 m a najlepiej 5. Mój garaż ma 6 m szerokosci a brama 5. Stoją w nim 2 duże auta osobowe i jest doskonale. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 19.09.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 No wlasnie. Chcemy miec garaz dwustanowiskowy z jedna brama.Architekt ,ktory robi adaptacje proponuje szeroka na 3.5m. Co o tym sadzicie? 3,5 m to jest stanowczo za mało. Niezależne wjeżdżanie i wyjeżdżanie 2 samochodami byłoby b. utrudnione. Minimum to 4,5 m a najlepiej 5. Mój garaż ma 6 m szerokosci a brama 5. Stoją w nim 2 duże auta osobowe i jest doskonale. Polecam. Coraz częściej się zgadzamy. Zaskakujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 19.09.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 u nas w projekcie jest garaz dla dwoch samochodow i brama ma szerokosc 5m. Wlasnie jestem na etapie wyceny zrobienia bramy. Jakie firmy polecacie? Czekam na dobre i sprawdzone kontakty z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 19.09.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Coraz częściej się zgadzamy. Zaskakujące. Zaskakujące ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 19.09.2006 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Coz, jest tak jak myslalem. Bedziemy to jeszcze musieli omowic z architektem. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 20.09.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 No wlasnie. Chcemy miec garaz dwustanowiskowy z jedna brama.Architekt ,ktory robi adaptacje proponuje szeroka na 3.5m. Co o tym sadzicie? to zależy: - jak jedno stanowisko będzie na rower a drugie na auto to styknie - jeżeli stanowiska są jedno za drugim, to też nie powinno być problemów ale jak to są stanowiska obok siebie i płytkie to nawet pod skosem nie wjedziesz. Zresztą wjazd to nie tylko - trzeba stanąć tak, żeby można było swobodnie otworzyć drzwi. Swoją drogą niezły kawalarz z tego architekta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 22.09.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 czym jeżdzi ten architekt ? może motorem zakładając że szerokść samochodu 1,8 razy 2 to 3,6 musicie poszeżyć bramę o 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.09.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 musicie poszeżyć bramę o 10cm ...odkręcić lusterka, przejść kurs jazdy precyzyjnej i dobrze ubezpieczyć samochód na wypadek "przytarcia" drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 22.09.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 mogą przecież zamontować naprowadzacze widziałem takie przed magazynem do dekowania tirówi bedą wjeżdzać do garażu jak po sznurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.09.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 mogą przecież zamontować naprowadzacze Jassne... A teraz mi jeszcze powiedz jak wysiadać z samochodu jak będą zaprakowane 10 cm od siebie... Bez jaj ludzie! Brama na 2 samochody musi mieć wg mnie minimum 4,5m! Chyba, że ktoś lubi alpejskie kombinacje przy wjeżdżaniu do garażu a później wysiadanie stroną pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.09.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Żeby nie być gołosłownym sprawdziłem sobie przykładowo Forda Focusa, który do zbyt dużych nie należy i co? Szerokość z lusterkami to 1991mm! Czyli prawie 2 metry! Czyli przez 4 metrową bramę nie da się w praktyce wjechać na wprost 2 kompaktowymi autkami i z nich wysiąść (otworzyć drzwi)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 22.09.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 mogą przecież zamontować naprowadzacze Jassne... A teraz mi jeszcze powiedz jak wysiadać z samochodu jak będą zaprakowane 10 cm od siebie... Bez jaj ludzie! Brama na 2 samochody musi mieć wg mnie minimum 4,5m! Chyba, że ktoś lubi alpejskie kombinacje przy wjeżdżaniu do garażu a później wysiadanie stroną pasażera spokojnie to tylko szerokość bramy , garaż mam nadzieje jezt szerszy a jak wysiądą każdy na na stronę zewnetrzną a co do lusterek to można zawsze złożyć przed wjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.09.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 spokojnie to tylko szerokość bramy , garaż mam nadzieje jezt szerszy No to jeszcze weź pod uwagę, że tor jazdy po łuku do przodu nie jest taki sam jak do tyłu i tu widzę duży problem z manewrowaniem. a co do lusterek to można zawsze złożyć przed wjazdem Zakładałem, że garaż buduje się po to by ułatwić sobie życie. No ale jak ktoś ma zapędy masochistyczne to jego wola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alec 22.09.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Garaż to nie tylko autka - zawsze jakiś rowerek albo kosiareczka się przytuli... Też liczyłem, liczyłem i skończyło się na 5cio metrowej bramie i garażu szerokim na 6 metrów. Pomimo, że auta jakie mamy to zadne krążowniki (typu golf/Astra i mondeo/passat) to wcale za szeroko nie jest. Pewnie po 30 cm można skroić, ale mamy wjazd w dół i lekko po skosie - zimą jest niezła zabawa. Nie załujcie jeśli mozecie metrów i plnów - to się zwróci spokojem i komfortem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_3miasto 25.09.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 mam 4,1 metra wjezdzanie dwoma samochodami to problem (focus i thalia)...ale poradzilem sobie z tym bo zaczalem wjezdzac jednym samochodem tylem a drugim przodem i moge spokojnie wysiadac...dodatkowo przykrecilem do podlogi krawedziaki i dojezdzam kolami nie zastanawiajac sie czy nie walne rejestracja w sciane...polecam...chociaz 5m bramy to byloby TO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 25.09.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 dodatkowo przykrecilem do podlogi krawedziaki i dojezdzam kolami nie zastanawiajac sie czy nie walne rejestracja w sciane...polecam...chociaz 5m bramy to byloby TO... Dobry pomysł. Ja wjeżdżąjąc, przyzwyczaiłem się mieć lusterko na krawędzi okna i to jest własciwa pozycja mojego auta w moim garażu. A 5 m. bramy mam i to jest TO. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 25.09.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 polecam firmę RUNDUM Meir i ich bramy przesuwne-otwierane na bok. Decydująca jest tu cena. Wyższa niż w przypadku bram segmentowych. Są pięknie wykończone (drewno o różnej grubości, kolor prawie dowolny) i niesamowicie praktyczne. nie trzeba całej bramy otwierać, żeby wejść lub wyprowadzić rower. pozdro aresior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts