Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś ma ochotę rzucić okiem na projekt mieszkania

Recommended Posts

Tommco a teraz co bym zmienił - zamieniłbym miejscami sypialnię z miejscem do siedzenia. Jako iż masz tu bardzo mało okien - co za tym idzie malutko światła otworzył bym to w cholere po całości.

Tam gdzie wersalka fotel i stolik zrobiłbym miejsce do spania - oddzielone od całej powierzchni mieszkania ściana z przeźroczystych mlecznych lukseferów (bedą doświetlały kuchnie i część mieszkalną) drzwi także szkło - może być trawione z siakims wezorem :). Tam gdzie spanie dodatkowo masz jeszszcze okno tak więc możesz to miejsce ciekwie zagospodarowac do życia. Osobiście zrezygnowałbym z tej krzywej ścianki działowej :wink: .

Robi się jednak problem z wyjściem na balkon - może da się jednak zaminiec miejscami okno z drzwiami 01 z 07

Całośc powierzchni podzieliłbym na strefy kuchenną i mieszkalną-życiową stosując różnego rodzaju materiały zarówno na ścianach jak i na podłodze. W kuchni na podłoddze zrezygnowałbym z płytek na rzecz drewna egzotycznego - bardzo ciemnego - w mieszkalnej odwrotnie egzotyk conajmniej o 4 tony jaśniejszy.

Identycznie ściany - większa powierzchnię - żeby powiększyć optycznie - zawsze jaśniej

Tyle ja wniósłbym ze swojej strony - może pomogłem - może nie - pozdrawiam Boska Mufkę :)

Sebo8877

Sebo Właśnie wydaje mi się, że więcej światła będzie tam gdzie jest miejsce do siedzenia. Tam niejako wpadają dwa okna. Do sypialni tylko jedno....

W sumie połączenie powierchni jest ciekawym pomysłem, ale nie wiem, czy moje bałaganiarstwo by dobrze temu zrobiło...

Czekam na więcej...

T

Ja bym chetnie doradzila, bo lubie sie bawic w takie cos, ale nic nie rozumiem z planu :o , widze jedno okno :o .

Tam sa dwa okna :) tzn jedno podwojone :)

Co do jasności - jak tak to ok.

Sebo8877

No to już coś Ci swita no nie :)

W kuchni na podłoge to http://www.podlogi.net/photo/pamino_orzech_galant.jpg

w mieszklnej to http://www.podlogi.net/photo/453.jpg

pozdrawiam

Sebo8877