askend 19.09.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Co sadzicie o rekuperacji, czy jest skuteczna? (producenci pisza ze tak)Jak wyglada to w praktyce?Jaki jest koszt rekuperatora?Gdzie macie rozmieszczone kanaly wywiewne i nawiewne?Czy rekuperator jest glosny? Gdzie postawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burgundczyk 19.09.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 dlaczego nie uzyjesz funkcji 'Szukaj'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askend 19.09.2006 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Znam temat z opracowan producentow i ze strony muratora http://www.muratordom.pl/6946_6349.htm Chodzi mi o opinie osob ktore korzystaja z rekuperatora. Sugerujesz ze byl juz ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.09.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 temat był przerabiany wielokrotnie ja mam osobiście reku ZWC-2R firma Tywent http://www.tywent.com.pl pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 19.09.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Co sadzicie o rekuperacji, czy jest skuteczna?- jest bezapelacyjnie.Jak wyglada to w praktyce? - skutecznie - w nocy bieg nr 2 w dzień 3-5.Jaki jest koszt rekuperatora? ok. 10.000 zł "pod klucz"Gdzie macie rozmieszczone kanaly wywiewne i nawiewne? - masz to na każdej stronie o reku.Czy rekuperator jest glosny? Gdzie postawic?- to zależy jaki, ale bez względu na typ cichy nie jest, więc należy jego umiejscowienie przemyśleć. U mnie jest za ścianą sypialni, ale wyciszony i przy zamkniętych drzwiach nocą (do garderoby) jest niesłyszalny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 19.09.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Co sadzicie o rekuperacji, czy jest skuteczna? tak Jak wyglada to w praktyce? co rozumiesz przez to pytanie? Jaki jest koszt rekuperatora? sam reku z centralą ok.6 tys, cała instalacja (reku i reszta) ok.20 tys. Gdzie macie rozmieszczone kanaly wywiewne i nawiewne? wszystkie kanały mam na strychu, a miejsca na anemostaty wskazał projektant Czy rekuperator jest glosny? Gdzie postawic? nie pytaj, czy sam reku jest głośny, tylko czy cała instalacja hałasuje u mnie nie jest glośna, jest zwyczajnie dobrze zaprojektowana pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 20.09.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 temat był przerabiany wielokrotnie ja mam osobiście reku ZWC-2R firma Tywent http://www.tywent.com.pl pozdr Faktycznie temat był poruszany, ale ja też nie znalazłam postu, w którym dzielilibyście się doświadczeniami z użytkowania. Fakt, że inni mają słabo mnie przekonuje, ale jeśli ktoś mi pisze, że posiada od dłuższego czasu i uważa, ze właściwie zainwestował pieniądze bo efekt jest znamienity - to wzmaga moje chęci do posiadania tego cuda Chętnie posłucham innych opinii z użytkowania reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 20.09.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Ewik,posiadam od dłuższego (2 lata) czasu i uważam, że właściwie zainwestowałam pieniędze... o szczegółach użytkowania pisałam tu wielokrotnie, inni też sporo pisali. Na forum są nieprzebrane ilości informacji o wentylacji mechanicznej, rekuperatorach itp., opinii użytkowników... kopalnia wiedzy...tylko czasu nie ma, żeby to wszystko znaleźć i przeczytać...podaję kilka linków:Rekuperator TAK czy NIErekuperatorczy opłaca się (finansowo) mieć rekuperator Miłej lektury,pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 21.09.2006 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Szukam firmy- dobrej , ktora mi to zaplanuje i zrobi.Mam ograniczone mozliwosci poniewaz buduje nie mieszkajac w Polsce.Budowa rusza w przyszlym tygodniu. Pozdrawiam i dziekuje,Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 21.09.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=80706&highlight=Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 23.09.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Trzeba troche poczytać inaczej sie nie da . po przeczytaniu postów na forum . zdecydowałem o montażu w domu reku. ,decyzja należy do Ciebie Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts