Jasiu 07.04.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Ja z kolejnym pytankiem Mam wykonawce, który mógłby mi wykonać całą instalcję co i cwu, ale jest jeden szkopuł. Ani on ani ja nie wiemy jakie powinny być odległości pomięzy rurkami w podłogówce. Czy macie jakieś materiały na ten temat - jakieś strony WWW, książki, instrukcje, programy - cokolwiek ? Z wdzięcznością przyjmę również dobre rady "w tym temacie, wicie rozumicie" _________________ Jasiu ze Szczecina [ Ta wiadomość była edytowana przez: Jasiu dnia 2003-04-07 10:57 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2003 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Jasiu,zajrzyj na stronę : http://www.hepworth.pl/Katalog/podlogowe/podlogowe-spis.html#Anchor-41088 Lub :Zadzwoń do firmy KISANwyślą Ci program do obliczeń za 109 zł brutto. CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 07.04.2003 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Jasiu - spróbuj też tu: http://www.sankom.pl/free/ret/ret.htm namiary na ten program chyba już kiedyś były podane na tym forum, z tego co się zorientowałam, to ten sam programik jest wykorzystywany przez rónych producentów ogrzewania podłogowego, m.in. Kan i Purmo Bez przeczytania instrukcji obsługi - chyba niewiele się wymyśli, ale za to program jest free. Dodam, że ja szybko zrezygnowałam z własnych (dla ciekawości) obliczeń, w końcu jestem blondynką . Pozdrawiam, Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan100 07.04.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 jak kładłem podłogówkę to również zastanawiałem się nad tym jak szeroko rozstawić rury. Zadzwoniłem do znajomego projektanta i on powiedział mi, że praktycznie nie ma znaczenia jaka będzie odległość obliczona ponieważ na 100% wyjdzie ona pomiędzy 15 a 20 cm. Sprawdź jak dokładnie potrafisz rozłożyć rurki podłogówki a przekonasz się, że nie jesteś w stanie zrobić tego dokładnie. Niech więc Twój fachowiec kieruje się swoim doświadczeniem i umiejętnościami a jeżeli takowych nie ma to zmień fachowca.janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 08.04.2003 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Rozstaw ok. 15-20cm.Dość dobry poradnik ma firma PURMO , chyba gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYSTEM KISAN 08.04.2003 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Bardzo proszę o kontakt z naszym działem technicznym chętnie pomożemy P.T.H. Kisan Sp. Z o.o. 22 750 60 53 http://www.kisan.plPozdrawiamPs: Podłogówki nie robi się na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts