wodzu2 19.09.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 strona przeniesiona!link na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingaro 07.12.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 No to muszę powiedzieć, że bardzo przyjemnie się czyta Twój dziennik.Bardzo sktupulatne i przejrzyście umieszczone informacje.czekamy na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 21.12.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 fajnie czyta sie twoj dziennik budowy:) Ja tez buduje blizniaka Projekt Szmaragd firmy krajobrazy.Bede sledzila wasze prace.U nas fundamenty gotowe z reszta prac lecimy na wiosne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 01.01.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Jakie pokrycie dachu planujecie? Masz juz wstepnie dach wyceniony?I jesli to bedzie blizniak to jak bedzie stal wzgledem drugiego? stykiem scian czy garazami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu2 02.01.2007 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 strona przeniesiona!link na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 02.01.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 To u nas podobnie zaplanowalismy styki garazami.W tej chwili mamy gotowe fundamenty ale pod garaze jeszcze nie.Chcemy najpierw zobaczyc jak beda wygladaly domy juz z dachem i wtedy zdecydujemy czy laczymy je garazami czy moze wiatami z ozdobnymi slupkami.Pozwolenie mamy na blizniaka i tak jest narazie zaprojektowane ale w czasie wykonywania fundamentow dowiedzielismy sie ze wlasciwie domy mozna zostawic bez jako oddzielne a garaze dostawic z czasem (jakos to sie tam fachowo ten termin nazywa).Niby bliznak a polaczyc mozna z czasem.My chcemy zobaczyc jak juz domy beda staly jak beda wygladac i ewentualnie potem je polaczyc garazem albo ostatnio przyszlo nam do glowy wiata.Ale wszystko wyjdzie w praniu jak juz domy beda staly.Bedziemy ogladac je ze wszystkich stron i potem zdecydujemy co robic.Ja boje sie zeby nam nie wyszedl taki pociag na dzialce. dzialka jest dluga i waska,wydzielismy na calej dlugosci wlasna droge i podzielilismy dziake.Moja bedzie od przodu a brata ta tylna.I jakos tak obawiamy sie zebysmy pociagu nie postawili Projekty mamy podobne ze spadzistym dachem. Jak jestes ciekaw to zobacz Nasz domek Szmaragd pracowni krajobrazy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 02.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Twoj dziennik wytalam kilka tygodni temu i jakos wylecialo mi z glowy ze juz wyceniles dach. Przepraszam Na nasz wychodzi caly dach okolo 50.000 tys. z dachowki ceramicznej z oknami polaciowymi.A bardzo jestem ciekawa jak by wygladalo pokrycie blachodachowka czy duzo taniej? hmm Jestem teraz poza miejscem zamieszkania i trudno mi sie dowiedziec i dlatego tak podgladam podobne projekty i parze na inne wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu2 03.01.2007 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 strona przeniesiona!link na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 30.01.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Gratulacje WODZU potomek w drodze Domek sie buduje to tylko drzewo posadzic pozostaje U nas cisza zimowa na budowie.Mamy stan zero pod oba budynki narazie i czekamy na koniec zimy.Z tego co slyszymy to zima ma byc tylko w lutym a od marca ladnie.Wiec moze od marca bedziemy leciec dalej.A jak narazie to siedzimy z nudow nad projektami i ciagle nam przychodza jakies pomysly z >ulepszaniem< naszego domku.Co do dachu dalej myslimy jakie pokrycie robic. W jakim jestescie wieku? Z tego co pamietam to weselisko bylo jakis czas temu. Pozdrawiam i sledze budowe dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu2 31.01.2007 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 strona przeniesiona!link na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 31.01.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 My rocznik 1978 Materialy kupowac bedziemy w trakcie budowy bo dzialka nie jest ogrodzona jeszcze wiec ze skladowania nici.fajnie jest kupic taniej ale zlodzieje czychaja wiec moge na tym stracic niz zarobic. Budujemy troche na odleglosc rodzina nam pilnuje budowy a my kontaktujemy sie telefonicznie.Bedziemy wpadac co 3-4 miesiace ogladac postemy.A teraz trzeba siedziec i tyrac na ten domek.Wiekszosc informacji czerpiemy tutaj z forum.Dziwnie sie tak buduje ale lepiej tak niz wcale.Myslelismy wczesniej zeby zainwestowac w mieszkanie ale przy dzisiejszych cenach wolimy wybudowac domek.Zreszta jak jestesmy teraz poza granicami to kto by tam mieszkal a szkoda tak kupic zeby wynajac obcym Malo jest nas budujecych blizniaki Ale ja sie ciesze z tego pomyslu ze bedzie to blizniak bo wiadomo taniej i rodzinka doglada jednego placu budowy.Juz na etapie przygotowywania dzialki i pierwszych prac przy etapie zero juz widac oszczednosci.Teraz dumamy nad ogodzeniem a tu mozna poszalec bo placicmy po 50% skoro na jednej dzialce. Aha mam pytanko Wy bedziecie klasc ten sam kolorek pod oba domki?Bo mi podpowiadaja zeby zrobic oba w innym.A Ty co myslisz? Pozdrawiam Jejku kiedy ta wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu2 01.02.2007 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 strona przeniesiona!link na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu2 07.02.2007 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 strona przeniesiona!link na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 18.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Czesc Chodzilo mi o kolor elewacji:) Bo my zastanawiamy sie czy dawac takie same czy rozne to samo dotyczy dachu.Ciagle zastanawiamy sie nad dachem co klasc ale chyba stanie na dachowce cementowej (bo tansza) ale na to mamy troche czasu.Na dniach jakos bedziemy startowac z murami.Z tego co slyszalam ze w przyszlym tygodniu maja byc jakies przymrozki hmm ale jak tylko pusci to startujemy poczatek marca.Teraz nanosimy ostatnie zmiany czyli podnoscimy scianke kolankowa,powiekszac bedziemy otwory okienne,powiekszac lazienke itp. to drobne zmiany ale juz ostatecznie chcemy przed wystartowaniem ustalic co i jak.Narazie budujemy bez garazy bo tak bedzie wygodniej po skonczeniu obu budynkow dostawiamy oba z widoczna wystajaca scianka nad dachem (optycznie beda oba domy wygladaly na osobne ) Z wiat zrezygnoiwalismy bo jednak garaz przy domu wygodny a ponadto chcemy miec to pomieszczenie dodatkowe ktore jest nad garazem.Tam bedzie garderoba.U nas narazie tyle.Aha wyceniamy teraz okna w jednej firmie zobaczy jaki bedzie wynik A co u Was? Kiedy startujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu2 19.02.2007 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 strona przeniesiona!link na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 20.02.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Oby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
go-go 05.03.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam.U nas budowa juz wystartowala:)Bardzo fajne te zdjecia i te slupy drewniane i balkony wygladaja bardzo ladnie lecz.Na tym ostatnim zdjeciu kolorystyka domu super bardzo spokojna i ladna wszystko zgrane pieknie( ciekawe jaki kolor dachu i tego klinkieru?).My tez bedziemy wykanczac klinkierem a slup mamy tylko jeden od tylu domu i bedzie murowamy obkladany klinkierem a do dachy dalej niezdecydowalismy.Ale chyba dachowka pewnie brasa bo tansza ale decyzja co do koloru nadal niepodjeta.Pewnie zrobimy jak w projekcie bo w zasadzie jest ladnie i szkoda tak kombinowac.Ale jak czlowiek przyglada sie innym domkom to ciegle by cos zmienial bo tak lub siak jest ladniej:)Mam nadzieje ze pogoda bedzie nam dopisywac i ceny na materialy nie beda szalaly.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 13.03.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 gratuluję pozwolenia na budowę my jeszcze czekamy powodzenia mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu2 14.03.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 strona przeniesiona!link na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 23.03.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 No no, ale skrupulatny dziennik. I jeszcze do tego dom, na który chcemy się zdecydować!!!!! wydaje mi sie dość fajny tylko pytanie czy nie myśleliście o przestawieniu (o ile sie da) wc pod schody, gdyż (jak powiedział mój brat) korzystanie z niego może byc krępujące dla gości. Zbyt blisko kuchni i salonu. My wykusz chcemy "uciąć" ze względu na koszty. Czytając Twój dziennik nie znalazłam kosztu całkowitego budowy (a może niedoczytałam), na jakim poziomie szacujesz stan surowy zamknięty i całość?Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts