korba 19.09.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 W dniu dzisiejszym odebrałem warunki techniczne z wodociągów. Okazało się, że nie są to warunki techniczne przyłącza tylko całej sieci. W związku z powyższym mam pytanie czy wodociągi mogą tak postąpic, że ja mam wkonac siec do wszystkich działek(oprócz mojej są tam jeszcze 4 działki) na swój koszt a obliczyłem, że wyszło by mnie to najmniej 25 tys zł. Co robi proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga81 19.09.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 jeżeli Twoja działka jest 5 to robisz przyłącz do własnej działki, a że jest ona daleko to już niestety nie ich problem. Jeżeli tak jest to możesz pogadać z pozostałym właścicielami działek i zrobić wspólnie ten przyłacz (każdy płaciłby za wodociąg na swojej działce lub koszty podzielicie wspólnie po równo - od was to zależy) w końcu oni też będą z tego korzystać i dlaczego ty masz być tym dobrym co to zrobi? A jeżeli jest to faktycznie sieć to możesz spróbować popytać w gminie czy nie pomogą Ci tego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts