Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zintegrowany system ogrzewania

mars2601

Recommended Posts

czy ktoś ma doświadczenia w użytkowaniu zintegrowanego systemu ogrzewania - mam na myśli solar - turbokominek oraz tradycyjny piec

Kup muratora w przyszłym miesiącu będzie opisana moja kotłownia tylko zamiast pieca tradycyjnego mam gazowy.

Fajny tekst i schemat

A zapomniałem wbrew opinią nie jest to duży koszt myślę że warto zainwestować

Mariobros35 skusiłem się na kominek Byrskiego między innymi dzięki twojej reklamie. Czy było to dobre posunięcie to się okaże. Szukam natomiast niedrogiego bufora do tego kominka - w granicach 750 litrów, bez żadnych wężownic. Ma być prosty i tani. Te sprzedawane przez niektóre firmy to mają ceny jakby z księżyca. Może wiesz gdzie coś takiego kupię?

Mariobros35 skusiłem się na kominek Byrskiego między innymi dzięki twojej reklamie. Czy było to dobre posunięcie to się okaże. Szukam natomiast niedrogiego bufora do tego kominka - w granicach 750 litrów, bez żadnych wężownic. Ma być prosty i tani. Te sprzedawane przez niektóre firmy to mają ceny jakby z księżyca. Może wiesz gdzie coś takiego kupię?

a może trochę dokładniej, ile króćców?

a może trochę dokładniej, ile króćców?

Chyba nie za bardzo rozumiem..... (nie jestem hydraulikiem). Według mnie to dwa - zasilanie i powrót....? Czy dobrze myślę?

Witam w ofercie elektrometu znajdziesz zbiornik buforowy 800 l za 3600 zł brutto a z otuliną 3800 zł brutto co do krócców to posiada on 4 krócce + 2 na czujki