Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt WACHLARZ GL159 pracownia ATRIUM

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Ja buduję domek GL 159 WACHLARZ ze Studio Atrium. Aktualnie stan surowy zamknięty. Mnie właśnie przekonała ta pusta przestrzeń, kręcone schody i rozkład pomieszczeń. Nie podobały mi się natomiast lukarny z tyłu budynku i zrezygnowałem z nich wstawiając w to miejsce okna dachowe.

Cieszę się Marcinie, jak mniemam z Pszczyny, że budujesz ten domek i to w dodatku tak blisko nas - mieszkamy koło Bielska. Mam pytanko, czy jest może możliwość spotkać się, żeby pooglądać Twój dom? My już raczej na 100% jesteśmy do niego przekonani, tyle tylko, że zawsze lepiej wcześniej zobaczyć "na żywo". Jeśli nie będziesz miał nic przeciw to prosze daj znać na mojego maila to się już prywatnie dogadamy. Pozdrawiam i miłego budowania.

• 1 month później...

Witam,

Właśnie wpłaciłem wadium na działkę i jestem zdecydowany budować wg projektu GL 159 Wachlarz (na 99,99 % :D ). Bardzo interesuje mnie jak wam idzie budowa, jakie zmiany wprowadziliście, so sądzicie o kosztach budowy tego domu, czy pokoje u góry nie są za małe przez dosyć sporą powierzchnię komunikacji ?

pozdrawiam,

Demolka

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...

Witam wszystkich forumowiczów.

Jesteśmy w trakcie budowy naszego wymarzonego domku. Projekt GL 159 Wachlarz.

Dom jest już w stanie surowym zamkniętym.

Chcielibyśmy prosić o rady i przestrogi wszystkich, którzy mieli przyjemność budować lub są właśnie w trakcie budowy takiego wymarzonego domku:))

Będziemy wdzięcznie za każda wskazówkę.

• 5 months później...
Witam,

Właśnie wpłaciłem wadium na działkę i jestem zdecydowany budować wg projektu GL 159 Wachlarz (na 99,99 % :D ). Bardzo interesuje mnie jak wam idzie budowa, jakie zmiany wprowadziliście, so sądzicie o kosztach budowy tego domu, czy pokoje u góry nie są za małe przez dosyć sporą powierzchnię komunikacji ?

pozdrawiam,

Demolka

Witam,

jestem szczesliwa posiadaczką Wachlarza :)

chociaz domek nie jest jeszcze skonczony na "tip top" :) to od ponad roku w nim mieszkamy.

Zmiany jakie zostały dokonane to:

1. garaz na 2 auta a nad nim pokoj (przepiekny duzy- ponad 40m2)

2. wstawilismy 4 okna w dachu nad jadalnia - niesamowity efekt świetlny!

3. powiekszylismy (a wlasciwie robotnicy dokonali samowolki na nasza korzysc ;) ) garderobę - zamiast malego daszka nad wejsciem mamy pokoik z oknem.

4. na gorze zrezygnowalismy z pokoju przylegajacego do nowopowstalego (tego nad garazem) przez co mamy powiekszona otwarta przestarzen

5. w otwartm pokoju na gorze zrobilismy schody na "stryszek", który w przyszłosci ma być moim królestwem :)

Dom jest przepiekny! Dla tych , którzy lubia otwartą przestrzen i oryginalnosc to jest doskonały projekt.

A pokoje nie sa za male, niejeden szczesliwy posiadacz wlasnego "m" w bloku chcialby miec takie pokoiki :)

co do schodów to sa wyjatkowo wygodne, zarówno do codziennego uzytkowania jak i przenoszenia wiekszych mebli :)

dla zainteresowanych moge podeslac fotki

pozdrawiam

• 8 months później...
Witam wszytskich, mam pytanie czy ktoś buduje według projektu wachlarz gl 159 projekt pracowni atrium, a może ktoś już zbudował taki dom. Chodzi mi przede wszytkim o wasze opinie na temat tego projektu, mile widziane zdjęcia. Dziękuje. Pozdrawiam Paweł

• 9 years później...
Witam,

jestem szczesliwa posiadaczką Wachlarza :)

chociaz domek nie jest jeszcze skonczony na "tip top" :) to od ponad roku w nim mieszkamy.

Zmiany jakie zostały dokonane to:

1. garaz na 2 auta a nad nim pokoj (przepiekny duzy- ponad 40m2)

2. wstawilismy 4 okna w dachu nad jadalnia - niesamowity efekt świetlny!

3. powiekszylismy (a wlasciwie robotnicy dokonali samowolki na nasza korzysc ;) ) garderobę - zamiast malego daszka nad wejsciem mamy pokoik z oknem.

4. na gorze zrezygnowalismy z pokoju przylegajacego do nowopowstalego (tego nad garazem) przez co mamy powiekszona otwarta przestarzen

5. w otwartm pokoju na gorze zrobilismy schody na "stryszek", który w przyszłosci ma być moim królestwem :)

Dom jest przepiekny! Dla tych , którzy lubia otwartą przestrzen i oryginalnosc to jest doskonały projekt.

A pokoje nie sa za male, niejeden szczesliwy posiadacz wlasnego "m" w bloku chcialby miec takie pokoiki :)

co do schodów to sa wyjatkowo wygodne, zarówno do codziennego uzytkowania jak i przenoszenia wiekszych mebli :)

dla zainteresowanych moge podeslac fotki

pozdrawiam

Bardzo proszę o kontakt telefoniczny 501 522 405. Chciałbym porozmawiać o projekcie Wachlarz. Z góry dziękuję.