Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

uwagi o technicznym dzia?aniu forum

yemiołka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja u siebie nie obserwowałem takich zjawisk, ani w pracy (sieć lokalna podłączona na stałe do Internetu, Win95, Win98, WinNT, IE5.0) ani w domu (Win98, IE5.0).

Dopóki nie zabiję wszystkich okien z otwartym Forum, to jestem zawsze zalogowany. Podejrzewam, że musi to być coś związanego z konfiguracją. Może coś co powoduje zresetowanie połączenia? Kto się zna bardzo dobrze na "maszynkach" i wingrozie?

Zobacz jaki masz ustawiony poziom zabezpieczeń na M. IE. Jedynym sposobem na sprawdzenie przez jakiekolwiek strony www, czy już odwiedziłeś lub np.: zalogowałeś się jest pozostawienie na twoim dysku tzw ciasteczka (cookie). Jeżeli masz ustawione, że Twój system nie pozwala na przyjmowanie cookies to występuje opisany przez Ciebie problem.

Grzegorz

U mnie też znika użytkownik i hasło - po około 2 godzinach od zalogowania jeśli w międzyczasie nie przeglądam forum - okienek nie zamykam - po prostu nie przeglądam co się dzieje i po 2 godzinach 9czy trzech - dokładnie nie sprawdzałam) faktycznie automatycznie wyloguje uzytkownika z forum.

Yemiołka - wygląda na tp, że to normalne - choć mogłoby byc zmienione - na pewno byłoby wygodniej

pozdrowienia

Agnicha

Agniecha - może i u mnie tak jest, ale ja to stukam prawie non stop :wink:

A jak nie stukam to zamykam.

Czas na autmatyczny logout daje się zawsze. W poczcie na onecie to chyba z 5 min. To jest dla bezpieczeństwa - aby ktoś nie przeczytał Twojej poczty, albo na Forum Muratora nie wypowiadał się jako Ty jak zostawisz komputer i np. pójdziesz do WC. Dziwić może tylko, że dano task długi czas. To chyba ze względu na to, że nie jest to tak isotne, jak poczta elektroniczna.

Ja tu w sprawie buźek. Nieraz widać, że z przyzwyczjenia i niewiedzy o buźkach na Forum, niektórzy dają dużo nawiasów do śmiechu - tu to nie działa. Nic to. Gorzej, że czasem dajemy buźki, a wyskoczy tylko kwadracik, że tu jest element graficzny co to się jeszcze nie załadował. Zauważyłem, że dając zaraz po kodzie Enter nie miałem problemu. Więc czy jest jakaś reguła co po buźce. Poniżej popróbuję na mrugnięciu składanym z ; - ) :

buźka+Enter :wink:

buźka+spacja+Enter :wink:

buźka+tekst+Enter :wink:tekst

buźka+spacja+tekst+Enter :wink: tekst

Do 3 razy sztuka :wink:

Zapomniałem dodać, że w liście użytkowników mam stronę internetową, co jest wierutnym kłamstwem i nie mogę tego wykasować.

W prywatnych wiadomościach chciałbym mieć możliwość wysłania wiadomości do 2 i więcej użytkowników naraz, oraz kopii do siebie.

A
oto
oczekiwana
tabela...!

mam nadzieje ze sie pokaze....tabela

nasze forum jest "programem" do wypowiedzi. nie ma zaiplementowanego mechanizmu wstawiania tabel jak word i inne edytory. obciazylo by to system uzytkownika, koniecznosc uruchamiania apletow itp. prostsze formy nie miałyby sensu.

ale jest metoda szybka i konkretna:

wstawienie kodu html i odchaczenie znacznika "wyłącz HTML w wiadomości"

powinno zadziałać...