Gość 11.04.2003 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Dzień Dobry, Mnie bardziej ciekawi jaki bank wybraliście. Czy możecie to zdradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 11.04.2003 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 My wybraliśmy jeśli tak rzec można już 6 lat temu PKO SA - bo tam mamy tzw. kasę mieszkaniową. Skończyliśmy wpłaty w marcu. No i teraz zaczęła się batalia o kredyt. Okazało się oprocentowanie jest ok.(4%) ale... 2% prowizji od kredytu, pełne zabezpieczenie na kwotę kredytu i odsetek, kosztorys, harmonogram prac no i oczywiście potwierdzenia zarobków moich i męża. To tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JARZĄBEK 12.04.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Jeśli jeszcze można się dołączyć do proszących. [email protected]Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 12.04.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Ciechanka, przepraszam że w tym wątku pytam, ale wstępnie Pekao podał nam prowizję 1,5%. To jak to jest? Notabene my też mamy okres 6 lat... Czy na zabezpieczenie wystarcza hipoteka i weksel?Pozdrawiam,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 12.04.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 Głupia sprawa.....też bardzo zależałoby mi na kosztorysie.Jeśli można.Dzięki. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 14.04.2003 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Aga_kraków - oczywiście że prześlę tylko dopiero po południu bo mam wszystko na domowym komputerku. GAGA 2 - nam podali prowizję 2%. To dziwne nie uważasz? Co do poręczeń to robimy wycenę działki (pod hipotekę) - nie wiem jeszcze czy to wystarczy. Jak będę już wiedziała to dam znać w wątku o KM - bo tam zaglądam regularnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugal 14.04.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Bordos i Panther, jesli mozecie, to bardzo prosze o przeslanie Waszych kosztorysow - w prawdzie z bankiem bede rozmawial na temat kredyty w przyszlym roku, ale w tym zaczynam prace (stan zero) i poki co ciezko mi sie polapac w calosciowych kosztach.... moj e-mial: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iktorn 15.04.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 A moze dla banku PKO BP w celu otrzymania premii gwarancyjnej z ksiazeczki mieszkaniowej ktos taki kosztorys przedlozyl i skutecznie zostal przyjety ? Bo ja wlasnie kosztorys w takiej sprawie musze zlozyc... Znalazlem jeden w sieci na stronach firmy DAMAR ale bardzo jest rozbudowany ... a moze nie - nie mam porownania duzo info o kosztorysach jest na stronie http://www.damar.home.pl ale kosztorysu przykladowego juz nie ma... a ja go mam niestety mam go tylko w formie papierowej...26 stron a4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 18.04.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Ja też bardzo proszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazyliszek 18.04.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Czy ja również mógłbym otrymać na priv'a Wasze kosztorysy.Nie ukrywam, iż trudno jest samemu dokładny skonstruować (zwłaszcza gdy jest się "zielonym" - przynajmniej na razie).Z góry dziękibazyliszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteks69 18.04.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 ja też bardzo poproszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2003 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 AAAAAAA Czy ja tez sie moge zalapac !? ( na kosztorys oczywiscie ) Z góry dziekuje! Pozdrowienia z Zielonej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2003 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 AAAAAAA Czy ja tez sie moge zalapac !? ( na kosztorys oczywiscie ) Z góry dziekuje! Pozdrowienia z Zielonej Góry Warto jeszcze podac maila:smile::smile: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 24.04.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 Czy i ja moge sie dolaczyc do potrzebujacych?[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz K. 24.04.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2003 Witam wszystkich, na kosztorysy jest widocznie popyt. Mial bym taka mala propozycje: Jak ktos ma taki kosztorys, ktory moze "sam" zrobil, takze rozpowszechnanie nie bedzie wbrew praw (autorskich) to bym mogl zalozyc strone internetowa, na ktorej by mozna go/je pobierac. Oczywiscie to zalezy od wielkosci tych plikow i limitu transferu... Sadze, ze bylby to najprostsze rozwiazanie, anizeli to ciagle pytanie: "A moge takze o kosztorys poprosic..." Wtedy bym poprosil o przyslanie ich na moj eMail z krotka adnotacja, ze sie posiada prawa autorskie i akceptuje wstawienie do internetu. Pozdrowienia Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rico 28.06.2003 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2003 Witam, Ja też bardzo, bardzo potrzebuję wzoru kosztorysu do banku. Bardzo proszę o pomoc Z góry serdecznie dziękuję mój e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iktorn 30.06.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Znalazlem w koncu do pobrania kosztorysy na stronie http://www.damar.home.pl/Budownictwo/index.htmzakladka "ceny i stawki" pozdrawiamIktornps jakbyscie sie chcieli podzielic wlasnym tak dla porownania to moj mail[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkotek 19.08.2003 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Jeśli to Wam w czymkolwiek pomoże to znalazłem stronę z programem do kosztorysowania - niestety nie sprawdzałem jego działania w praktyce. Jeśli ktoś ma czas i ochotę na jego "rozpracowanie" to mam nadzieję, że choć trochę się przyda. Program Kosztorys KK http://www.firma2000.prv.pl/ Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 19.08.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Jeśli to Wam w czymkolwiek pomoże to znalazłem stronę z programem do kosztorysowania - niestety nie sprawdzałem jego działania w praktyce. Jeśli ktoś ma czas i ochotę na jego "rozpracowanie" to mam nadzieję, że choć trochę się przyda. Program Kosztorys KK http://www.firma2000.prv.pl/ Powodzenia Obawiam się, że nakład pracy włożony w samodzielne opracowanie kosztorysu (nawet z pomocą darmowego programu kosztorysowego) przez osoby, które dotychczas tego nie robiły będzie nieproporcjonalnie wysoki w stosunku do cen kosztorysów, za którą opracowują je profesjonalne biura kosztorysowe. Ale jak ktoś chce spróbować swoich sił w tej dziedzinie, to proszę bardzo. Nie wiem o jaki kosztorys tak zawzięcie wszyscy proszą. Różne banki mają różne wymogi. Dla potrzeb jednego z banków w ubiegłym roku opracowałem kosztorys, który można pobrać (w formacie Word 97) tutaj . Proszę o ewentualne uwagi na temat tego kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 19.08.2003 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 mam pytanie, czy bank chciał, aby ten kosztorys był zatwierdzony przez osobę z uprawnieniami kosztorysanta i ile taka usługa kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts