anetacz 10.01.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Ja też bardzo poproszę o kosztorys. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetacz 10.01.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Ja też poproszę kosztorys. DZIĘKI [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 18.04.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 ja tez poprosze o kosztorysdziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.04.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Henok, a czy zrobiłbyś mi kosztorys? ile by to miało kosztować? ale taki 'normalny', nie dla banku Przykro mi, ale zajmuję się w tej chwili czymś innym. Nie mam wystarczających "mocy przerobowych", aby robić kosztorysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 01.05.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Kosztorysy są niestety b.często niedowartościowane i nie sprawdzają się w praktyce. Szczególnie te prezentowane w pracownaich, z których kupuje się projekt gotowy, mają zachęcić do kupna projektu domu a50m2, ktory mozna zbudowac za 200 tys zł. Ceny są niskie i "walą" po oczach, a potem rzeczywistośc brutalnie weryfikuje optymistyczne założenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menago3 12.05.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Faktem jest że bardzo duża część kosztorysów jakie mona znależć w necie - a także i takich kupowanych przy projekcie ma sie nijak do faktycznych kosztow budowy. Znam takie przypadki . Ale to jest chyba wina tego , że budujac dom staramy sie " oszczędnie" załatwić temat. Kupujemy " gotowca" robionego często jako standard w taki sposób żeby pokazać klientowi " jak to wszystko wyjdzie tanio". Potem przy budowie okazuje sie , że jednak cegła to kosztuje drożej, budowlaniec życzy sobie więcej a poza tym to pojawia sie potrzeba kupienia czegoś czego w kosztorysie nie mamy. Po swoich własnych doświadczeniach mogę podpowiedziec tak : Warto wydać te dodatkowe 200-500 zł na kopsztorys wykonany indywidualnie pod nasz projekt i potrzeby. Często kosztorysanci sami maja bardzo dobre rozeznanie w lokalnym rynku cen a dodatkowo podpowiedza jak można niektore rz rzeczy wykonac troche taniej - np. innym pustakiem, czy inna technologią - sami projektanci podaja w projekcie podpowiedzi ale nie każdemu chce sie je czytac albo i też nie wszyscy je rozumieją. te kilkaset zlotych wydane przed rozpoczeciem budowy może zaoszczedzic jak podaja niektóre publikacje nawet do 30 % kosztów budowy. Z mojego doświadczenia wyszlo że jakies 20 % , a przy okazji mialem konkretnie wyceniona robocizne i rozmowa z wykonaw2cami byla zdecysowanie łatwiejsza i konkretbniejsza niż przed pokazaniem im kosztorysu- wtedy z sufitu padaly ceny, wynajdywano problemy i podawano ilosci materiałów ... na chyba ze dwa domy- ale każdy z nich chytrze patrząc w oczy mówił że jak sie mu zleci zakup materiałów to on może i tozałatwi troszke taniej... . Zanim zatem wydacie kase pomyslcie czy nie warto zainwestowac w kosztorys ale zrobiony konkretnie dla naszego domu. Pozdrawiam budujacych [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menago3 23.05.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Nikt tyu nie zagląda... halooo... jest tu kto.... halooo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 29.05.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ja z checią zleciłabym wykonanie takiego kosztorysu, ale nawet nie wiem do kogo się o to zwrócić. Kto zawodowo robi takie kosztorysy? Menago - komu ty to zlecałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 29.05.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Wykonuję kosztorysy budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alvaro 07.07.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Wszystkim zainteresowany wysłałam ramy swojego kosztorysu, jaki robiłam dla banku. pozdrawiam Witam PANTHER, mam ogromna prosbe, czy moglbym rowniez otrzymac zrobiony przez Ciebie kosztorys domu ? Bede wdzieczny, Alvaro. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boniek 12.07.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 kosztorysant budowlany warszawa tel. 0 606 809 346 biuro: 022 715 30 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viki178 11.09.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 ja tez bardzo prosze o kosztorys [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misbe 14.09.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 To i ja sie dolaczam do prosby o kosztorys, z gory bardzo dziekuje:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia9 15.09.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Jeśli można to ja również nieśmiało proszę o kosztorys. WIELKIE DZIĘKI [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
x paweł x 19.09.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 jeju jeju ja rowniez bardzo prosze [email protected] z gory dziex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 28.09.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Hehe... widze, że kosztorysy, to towar, który sprzedaje się jak świeże bułeczki mam więc propozycję: czy te wszystkie osoby, które już swój kosztorys wypełniły i uzgodniły z bankami, mogłyby podzielić sie nimi z innymi uzytkownikami Forum? Jutro wybieram się do banku, mam gotowy kosztorys, jeżeli wszystkie elementy będa OK- udostepnie go chetnym wraz z opisem. Nieocenioną pomoca byłaby także informacja, ile tak naprawdę kosztowały poszczególne etapy budowy. Może osoby, które maja już cześć lub całośc budowy za sobą zechcą coś szepnąć? Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 02.10.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Robin2 jest tylko bedzie wszystko ok to ja poprosze kosztorys na [email protected] Tak czy siak Wielkie Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cash 05.10.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Jestem zainteresowany otrzymaniem kosztorysu budowlanego. Moze ktoś sie podzieli. Mój e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujuok 08.10.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Bardzo proszę o jakieś dane do kosztorysu chodzi mi głównie o instalacje elekt.,c.o. na węgiel,ścieki,i cała wykończeniówka.dom ok 130 m,będę bardzo bardzo wdzięczny,[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 04.12.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Lada dzień będę też potrzebował kosztorysu .Może by go zrobić samemu - jeżeli ktoś ma gotowca to ja bardzo proszę .Czy są w nim jakieś przykładowe kwoty ? ceny jednostkowe .Za wszelką pomoc dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts