ulad1 18.12.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Jeśli mozna, to też poproszę.Buduję dom o pow.95 m. Dla mnie problemem jest samo zestawienie wszystkich elementów kosztorysu. Boję się, że mógłbym coś istotnego pominąć. Mój adres: [email protected]Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt 18.12.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Witam. Tak jak i inni pozostali proszę bardzo,bardzo, o kosztorys. Od wiosny będziemy budowali C114a znany z Muratora. Serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 18.12.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Czy ktoś dostał jakiś wzorcowy kosztorys - ja do tej pory nie .Jutro idę do banku i prawdopodobnie wycenę będzie robił rzeczoznawca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 19.12.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Czy ktoś dostał jakiś wzorcowy kosztorys - ja do tej pory nie . Jutro idę do banku i prawdopodobnie wycenę będzie robił rzeczoznawca . Nie ma czegoś takiego jak "wzorcowy kosztorys". Budowa każdego domu wygląda inaczej. Nawet ten sam projekt może być inaczej wyceniony przy innej lokalizacji i tzw. warunkach miejscowych. Jeśli chcecie na tym etapie coś zaoszczędzić możecie Dla potrzeb jednego z banków w kilka lat temu opracowałem kosztorys, który można pobrać tutaj w formacie Word 97 lub w formacie Excela 7.0 W części banków taki kosztorys nie przejdzie - mają swoje własne wzory albo wyceny dokonują wskazani przez bank kosztorysanci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 19.12.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Fakt - ja dostałem jedną kartkę z wyszczególnieniem etapów prac - mam w wolne pola wpisać kwoty i cały kosztorys . Problem jednak w tym jakie cyferki w te pola wpisać .Wiesz co HenoK - zerknąłem na Twój kosztorys i o ile wysokość cyferek nie musi się zgadzać to udział procentowy może być pomocny .Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 11.01.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Szanowni Koledzy i Koleżanki - cała batalia i zapytania o kosztorys dla banku to niepotrzebne zmartwienie Cały pic polega na tym aby kwotę ktedytu rozpisać na poszczególne etapu budowy i nie ma on nic wspólnego z rzeczywistymi kosztami budowy . U mnie kierownik budowy zrobił to w 20-30 minut ( w ramach bycia kierownikiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas00 26.01.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 wicekK ma rację Powinniście rozróżnić kosztorys dla banku i dla Was!!!Ten dla banku powinien być stworzony dla konkretnych realiów i może być w nim trochę picu!!!!Ten dla Was musi Wam otpowiedzieć czu rzeczywiście stać nas na to czy lepij tańszy odpowiednik bo może nie starczyćć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt 26.01.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam. A powiedzcie, proszę jakiego rzędu różnice są między jednym a drugim. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 26.01.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam. A powiedzcie, proszę jakiego rzędu różnice są między jednym a drugim. Pozdrawiam. Według mnie to 100% bez problemu . Przykładowo - chcesz kredyt na 200.000 pln -> musisz tak opracować kosztorys dla banku aby w tej kwocie w miarę realne było wybudowanie domu w stanie zamkniętym ( tak aby dało się w nim zamieszkać : brak kafelków , parkietów , kominka itp - >mury , tynki , instalacje , dach ) . W rzeczywistości , w zależności od posiadanych środków i standardu wykończenia możesz wydać jeszcze 200.00 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 30.01.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Nie apomnijcie i o mnie. Ja też proszę o kosztorys, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_k 21.03.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 witam,ja również bardzo proszę o kosztorys[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 13.04.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 A czy ktoś wie ile może kosztować zrobienie kosztorysu w dwóch wersjach - dla banku i dla mnie? Byłoby mi coś takiego potrzebne, zrobione solidnie, nie mam czasu na takie wyliczenia i niespecjalnie się na tym znam. Mieszkam w okolicach W-wy. I jeszcze jedno, jak długo trwałoby stworzenie takiego czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 15.04.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 witam,ja również bardzo proszę o kosztorys [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 22.04.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Zleciłam zrobienie kosztorysu i kosztowało mnie to 200zł. Jesli pan wykonujący będzie kierownikiem budowy, to 100zł wraca do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 01.05.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Może komuś się przyda taki podział procentowy, znalazłam w innym wątku: Koszty % Robty ziemne 2,30% Fundamenty, ściany podziemia 7,30% Izolacja p/wilg 1,00% Ściany konstrukcyjne 11,90% Strop schody podesty 6,10% Dach knstrukcja 7,30% Dach pokrycie – obróbki blach 10,60% Ścianki działowe 3,90% Stolarka okienna i drzwiowa 8,10% Tynki wew 4,90% Elewacje 2,80% Pdłża i posadzki 9,50% Roboty malarskie 0,60% Instal gazowa 0,70% Instal elektr 4,40% Instal wod-kanal 4,20% Instal co 4,90% Przyłacza tech 4,10% Drogi ogrodzenia oświetlenie 5,40% Razem 100,00% Można to sobie dopasować do własnego domu i przy okazji jest porównanie dla zestawień podawanych wyżej. Proszę pamiętać, że to wartość szacunkowa dla banku. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiach7 11.05.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam serdecznie ... pewnie dla niektórych z Was ten temat jest już odległy, a ja akurat potrzebuję przedłożyć taki kosztorys w banku, może ktoś zechciałby się podzielić?Serdecznie pozdrawiamGosia[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiach7 11.05.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam serdecznie ... pewnie dla niektórych z Was ten temat jest już odległy, a ja akurat potrzebuję przedłożyć taki kosztorys w banku, może ktoś zechciałby się podzielić?Serdecznie pozdrawiamGosia[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cze 12.05.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam,znalazlem strone zawierajaca kosztorysy roznych projektow (format xls).http://domy.interia.pl/dom.php?p=ksNie sa moze aktualne, ale moze przez porownanie wielkosci domow z waszym projektem bedzie to jakies ulatwienie. Pozdrawiamcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1707 30.05.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Najważniejsze w kosztorysie do banku ( ja PKO BP, zrobiłem sam ) jest to, aby po otrzymaniu I transzy wybudować elementy zawarte w kosztorysie !!!Lepiej na początek zawyżyć i spać spokojnie, niż na styk - mnie to spotkało !!!Kasa topnieje jak lód !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robus02 17.06.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 poszukuję wzory kosztorysu do pekao s.a.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts