Jurek Jurecki 19.09.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 wejście na poddasze prowadzi schodami -aktualnie betonowe póżniej przykryte dębem...poddasze jest duże i jest to u mnie 3 poziom domu...na dzień chciałbym wejście zamykać przesuwanymi pracującymi poziomo drzwiami ,które mogłyby się chować w grubości podłogi wykonanej w przyszłości z desek/płyt ,którą planuję położyc na legarach .... wymiary otworu wejściowego na poddasze to 120x470 cm...wcześniej planowałem wykonanie tych poziomych drzwi w formie rolety ALU ale fachowiec stwierdził ,że grubość podłogi na legarach musiałaby wynosić około 24 cm tyle grubości potrzebuje nawinięta roleta....a to troche za dużo...szukam kontaktu/pomysłu na wykonanie tego wejścia na strych...myślę o prowadnicach ale nie znalazłem odpowiedniego systemu ,który umożliwia pracę poziomo leżących płaszczyzn dajacych łatwość odsunięcia i minimalna szczelność...prowadnice z szaf wnękowych nie nadaja sie do pracy w poziomie....może ktoś spotkał sie z rozwązaniem ,które można byłoby zastosować? Przesuwane Wejście Na Strych-na Rolkach?Prowadnicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 26.09.2006 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 09.04.2007 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 29.02.2008 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 ponawiam temat " ruchomy/otwierany sufit " np gruba tafla szkła ??????... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 29.02.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Może lepiej wykonać pokrywę podnoszoną do góry (na zawiasach), wykonaną ze styropianu 2x5cm (klejenie na zakładkę) oklejoną tapetą.Tak mam, jako dodatkowe ocieplenie pokrywy schodków strychowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.02.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 wejście na poddasze prowadzi schodami -aktualnie betonowe póżniej przykryte dębem...poddasze jest duże i jest to u mnie 3 poziom domu... na dzień chciałbym wejście zamykać przesuwanymi pracującymi poziomo drzwiami ,które mogłyby się chować w grubości podłogi wykonanej w przyszłości z desek/płyt ,którą planuję położyc na legarach .... wymiary otworu wejściowego na poddasze to 120x470 cm...wcześniej planowałem wykonanie tych poziomych drzwi w formie rolety ALU ale fachowiec stwierdził ,że grubość podłogi na legarach musiałaby wynosić około 24 cm tyle grubości potrzebuje nawinięta roleta....a to troche za dużo...szukam kontaktu/pomysłu na wykonanie tego wejścia na strych...myślę o prowadnicach ale nie znalazłem odpowiedniego systemu ,który umożliwia pracę poziomo leżących płaszczyzn dajacych łatwość odsunięcia i minimalna szczelność...prowadnice z szaf wnękowych nie nadaja sie do pracy w poziomie....może ktoś spotkał sie z rozwązaniem ,które można byłoby zastosować? Przesuwane Wejście Na Strych-na Rolkach?Prowadnicach Można kupić prowadnice jak dla drzwi przesuwnych (2 sztuki) i do nich podwiesić własne drzwi. Grubość takiego ukłądu powinna się zmieścić w 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 23.02.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Witam Czy udało się jakoś rozwiązać ten problem? Jeżeli tak to jak to funkcjonuje? Szukam podobnego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts