Darth_Maul 07.04.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 witam z drogi gminnej wjazd na moja działkę prowadzi przez wazki kanałek, taki ze można przeskoczyć. Ale autkiem nie przeskocze. Mam pytanie, czy przejazd robić samowolnie, czy trzeba gdzieś to zgłosic o otrzymać pozwolenie. To jest taki wazki rów chyba melioracyjny wzdluż drogi gminnej.dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.04.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Temat był jakieś 2 tygodnie temu. Z tego, co zapamiętałem z porad innych forumowiczów, to jak nie chcesz "ugrząźć na dobre", tzn. jeśli nie chcesz stracić pół roku robiąc operat wodno- prawny, to zrób sobie sam mostek, albo włóż jakąś rurę przelotową, zasyp ją i siedź cicho. Jakby potem ktoś pytał, to odpowiada się: "Tak już było od dawna- nie wiem, kto to zrobił..." :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.04.2003 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Ja też okazałem się nadgorliwy w sprawie wjazdu na moją działkę z drogi gminnej przez 10 cm krawężnik. Okazało się bowiem, że można jeździć po krawężnikach max 4 cm. Jak zacząłem chodzić pomiędzy Urzędem Miejskim, a MZUiM to zgłupiałem, kto ma w końcu wyrazić zgodę. Zaczęli mi jeszcze coś gadać, że mam płacić za zajęcie pasa drogowego... Całe szczęście, że mam "trzeźwego projektanta", który popatrzył na mnie z politowaniem, kazał mi jeździć na moją działkę przez ten krawężnik, a jak co to niech sobie gmina sama obniża, skoro sprzedała mi działkę z wjazdem przez taki krawężnik :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 07.04.2003 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 W sumie masz racje. Kilaknascie metrów dalej widziałem, ze gosc zrobił sobie taki przejazd, ale ponieważ nie miałem okazji go jeszcze poznać, to nie wiem, czy zrobił to legalnie. Pewnie jak go spotkam, to go zapytam. Ale chyba masz racje że najlepiej to walnąć połowe kręga, wpuśić róre i siedziec cicho. Dzięki za porade..... Moze jeszcze jakieś uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts