Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykonanie ?azienki

Alosza

Recommended Posts

Na poczekaniu wyliczyłem, że Twoja łazienka posiada w przybliżeniu 42 m2 glazury. Czyli 15000 : 42 = 357,00 zł za położenie 1 m2 glazury. Za tą kwotę a czasem jeszcze taniej, niektórzy murarze chcą budować cały dom. A może miało być 1500 a nie 15000 zł.

Kwota jest właściwa, czyli 15.000 (piętnaścietysięcyzł).Jednak nie jest to tylko kładzenie glazury. Jest to cena za KOMPLEKSOWE wykonanie łazienki, czyli wszystko. Począwszy od wyrównywania ścian, kładzeniu płyt gipsowych pod skosem i na suficie, zrobienie wylewek, wykonanie instalacji wodnej, kanalizacyjnej,elektrycznej, wentylacyjne (wszystko dotyczy samej łazienki), wykonanie obudowy wanny owalnej (nie rogowej),zamontowanie dwóch umywalek, bidetu i muszli no i oczywiście położeniu także glazury, fugi, silikonów. Wszystko jest wypoziomowane i wyliczone co do milimetra, ściany mają kąt 90 stopni (oczywiście nie pod skosami).Jeszcze zamontowanie lampek i wszystko co można zrobić w łazience, aby była kompletna do użytkowania od zaraz.

Ja za swoja lazienke ok.12 m2 zrobiona na gotowo placilam 8 tys. W gre wchodzilo zrobienie dodatkowego poziomu w lazience, przerobienie grzejnika na ogrzewanie podlogowe, ulozenie plytek (sciana+podloga) na ok 55m2, obudowa wanny na polokraglo, instalka 2 zlewow, wc, malowanie folia w plynie i tasmy wodoszczelne, zrobienie sufitow (wygladzanie+2-krotne malowanie), elektryka (podswietlana wanna, 6 halogenow w suficie, 5 lampek), fugowanie.....no wszystko, wszystko laczenie z umyciem podlogi na koniec roboty.

Bulka

• 4 years później...
Ja za swoja lazienke ok.12 m2 zrobiona na gotowo placilam 8 tys. W gre wchodzilo zrobienie dodatkowego poziomu w lazience, przerobienie grzejnika na ogrzewanie podlogowe, ulozenie plytek (sciana+podloga) na ok 55m2, obudowa wanny na polokraglo, instalka 2 zlewow, wc, malowanie folia w plynie i tasmy wodoszczelne, zrobienie sufitow (wygladzanie+2-krotne malowanie), elektryka (podswietlana wanna, 6 halogenow w suficie, 5 lampek), fugowanie.....no wszystko, wszystko laczenie z umyciem podlogi na koniec roboty.

Bulka

To cena za robociznę czy za całość (materiał+robocizna) ???

Bulka

To cena za robociznę czy za całość (materiał+robocizna) ???

Tadzik nie uważasz , że spóźniłeś się z tym pytaniem kilka lat :wink:

haha , sie kręcę , bo dobry człowiek jestem i dobrych rad udzielam :) , poza tym z tego żyję :) ( tzn z remontów a nie z kręcenia) no i ja normalny facet jestem i pracuję po 8-9 h dziennie bo zone i dziecko mam i z przyjemnościa czas w domu spędzam :) co gresu to :

1 - nie wiem gdzie , nie wiem ile metrów

2 - robie teraz łazienkę do 07.09 ( a rozmowy z następnymi klientami trwają)

3 - ja jeszcze nie widziałem super wyprowadzonej wylewki

oczywiście droższe też można ale raczej w domach. wiadomo więcej metrów to i więcej materiałów i wiekszy zakres robót. przykładowa łazienka w domu jednorodzinnym :

[/img]http://img512.imageshack.us/img512/8007/p1010002zm8.jpg

http://img504.imageshack.us/img504/7315/p1010004fb1.jpg

http://img108.imageshack.us/img108/6587/dsc04788id7.jpg