iwcia78 20.09.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 witam, może ktoś buduje dom w lobeliach, ja się przymierzam do zakupu projektu - po bardzo długich poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 21.09.2006 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 rozumiem, że nikt nie buduje, ale może chociaż ktoś zakupił juz ten projekt albo przynajmniej planuje zakup, zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 21.09.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 hej ja akurat nie lubie dwuspadowych dachów ale uważam że ten projekt jest śliczniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 21.09.2006 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 dzięki, mam nadzieję że nie tylko my uważamy że jest śliczniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 21.09.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 witam, może ktoś buduje dom w lobeliach, ja się przymierzam do zakupu projektu - po bardzo długich poszukiwaniach Daj jakis link do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 21.09.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Podaje link w zastepstwie koleżanki http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4405ad8a21d9b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 21.09.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Piekny, funkcjonalny i niedrogi w budowie dom. A wiecej napisze wieczorem, albo jutro - bo musze nagle wyjechać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 22.09.2006 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 dzięki edytakzzet za wspaniałe zastępstwo eskimos trochę mnie pocieszyłeś z tymi kosztami budowy, bo ja już jestem po pierwszym spotkaniu z architektem i on stwierdził że podany koszt 306 tys. jest zaniżony, co o tym sądzicie? bo ja już byłam załamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 22.09.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 No co Ty!!! Tyle kasy???????? To co dopiero mój!!!!! Dużo taniej zbudujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 22.09.2006 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ja też myslę że taniej pobudujemy, z tego co słyszałam to od ceny podanej przez firmę mozna odjąć ok 30% - oczywiście budując sposobem gospodarczym, a my tak zamierzamy budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 22.09.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 już widze iwcia78 jak będziesz cegły nosić!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 22.09.2006 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 jak będzie trzeba to będę nosić, ja jestem kobieta pracująca zadnej pracy się nie boję już się zdecydowaliśmy na ten projekt, teraz się zastanawiamy czy potrzebujemy aż 3 balkonów? czytałam że to utapianie pieniążków i jeszcze mostki tarmiczne, teraz trudny wybór z którego ewentualnie zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 22.09.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ja już jestem po pierwszym spotkaniu z architektem i on stwierdził że podany koszt 306 tys. jest zaniżony, co o tym sądzicie? bo ja już byłam załamana Spokojnie. To bardzo ładny i funkcjonalny dom. A koszty w uproszczeniu przyjmuje sie 2000 za m2. 157 m x 2 000 = 314 000. Ale z racji dość prostej konstrukcji (zwłaszcza dachu) , pewnym wkładzie własnym robocizny, mocno negocjowanych materiałach oraz pewnych modyfikacjach projektu - z powodzeniem mozna postawic go za 250 000. Ja bym na poczatek proponował takie modyfikacje: 1. likwidacja tych niefunkcjonalnych balonów które bedą tylko wyziebiajacym dom, niepotrzebnym mostkiem termicznym podwyzszajacym tak koszt budowy, jak i koszt póxniejszej eksploatacji. Po co mi balkony, jak mam działke i taras. I tak sie z nich prawie nie korzysta. to dobre w bloku. 2. lokwidacja wykusza który jest tak drogi w budowie jak i niefunkcjonalny (no chyba że ktoż lubi - za każdą cenę). 3 ew. likwidacja 1 lub 2 kominów - w zależności od systemu CO i wentylacji (zalecam rekuperator zamiast kominów wentylacyjnych) Tyle na poczatek. Pozatym domek jak malina. Pozdrawiam i zyczę szybkiej do niego przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 22.09.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 iwcia prosze nie wywalaj balkonów!!! pozwalam wywalic wykusz! Ja też go nie mam w projekcie więc i Ty przeżyjesz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 22.09.2006 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 dzięki Eskimos, o balkonach coś wiem, mam teraz 3 (mieszkam u rodziców) korzystam i to nie czesto z 1, ale one są takie piekne i dodają lekkości. mąż jest tego samego zdania co Ty, więc zgodziłam się o 1 balkon mniej, tylko nie wiem który. Balkon od frontu zostaje, po pierwsze jest od frontu po drugie to zachód a więc fajne słonko, drugi balkon - z dużej sypialni jest od południa, 3 od wschodu i teraz nie wiem z którego zrezygnować. TO samo dotyczy wykuszu, wiem że drogi ale mnie się podoba, no ale nad tym decyzja tez jeszcze nie zapadła ostateczna. Musimy się jeszcze zastanowić wspólnie i coś zdecydować, tym bardziej że planujemy kupno projekty w przyszłym tygodniu i potem jak najszybciej reszta I tak sie cieszę, że przynajmniej jestem już zdecydowana na projekt i nie muszę szukać dalej Pozdrowionka[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 22.09.2006 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 edytkazet, jak wywalę tylko jeden to nadal będziesz kumpela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 22.09.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 a który??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 25.09.2006 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 decyzja co do tego z którego balkonu zrezygnować jeszcze niestety nie zapadła, okazało się że to nie takie proste zdecydowaliśmy natomiast zrezygnować z tych dwóch wąskich okienek od frontu, jedno w kuchni drugie w spiżarce, nie będzie też okna w garderobie na górze. Mam nadzieję że bark tych wąskich okienek nie zepsuje miłego wyglądu domku , architekt zapewnia że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 25.09.2006 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 a w archonie mówili, że to taki popularny projekt, jakoś tego nie widzę czy nikomu innemu nie podoba sie dom w lobeliach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 25.09.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 zdecydowaliśmy natomiast zrezygnować z tych dwóch wąskich okienek od frontu, jedno w kuchni drugie w spiżarce, nie będzie też okna w garderobie na górze. Mam nadzieję że bark tych wąskich okienek nie zepsuje miłego wyglądu domku , architekt zapewnia że nie Dobry pomysł, wg mnie. Myśle, ze nie zepsuje wygladu. To naprawde ładny domek...i taki polski. Bedzie nadal symetria dużego okna w kuchni z oknem na poddaszu. Okna w spizarce i garderobie są mało przydatne. Tam sie nie przebywa, tylko bywa chwilowo. Ja nie mam okien w tych pomieszczeniach, a tylko swiatło uruchamiane czujnikiem ruchu, co zapobiega zapominaniu o wyłaczeniu swiatła. Zyskasz na kosztach i na termice budynku. ' Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts