Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W LOBELIACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

Dzieki Ania za slowa otuchy :(

Podpatrzylam ze u Was tez przy oknie dachowym stercza dachowki,u nas nie podoba mi sie wykonczenie fartuchow przy kominach i przy "koszowych cos tam",brzydko wystaje on na dachowce a nie pod spodem,wydaje mi sie ze powinny byc pod spodem :o nie wiem.

Na szczescie pada dzis deszcz u nas ale mimo wszystko maja polewac jeszcze dach woda.

A wogole jeszcze to montowali wczoraj solary,myslalam ze miejsca gdzie rurki przechodza przez dach to beda jakos schowane,a one sobie na wierzchu siedza :o w dwoch dachowkach z otworami do tego przeznaczonymi...

No coz moze sie nie znam..

• Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

anula,my mamy dwa wylazy i dwie drabinki,przy kazdym kominie.

Niech pada,pada...dla nas dobrze,testujemy dach,jeszcze im zostala "kosmetyka" ale to w piatek...polamali dachowke na ktorej jest drabinka umocowana i dopiero bedzie w hurtowni w piatek :evil:

Dagmara,nie widzialam jeszcze lobelki bez garazu,u Was taka bedzie??

Tak, u nas będzie lobelka bez garażu. Ciekawe jak nam to wyjdzie - mamy długą a wąską działkę i stwierdziliśmy, że wybudujemy garaż osobno. Jak czytam co piszecie, to nie mogę doczekać się aż zaczniemy. Mam pytanie do tych co już wybudowali: czy sypialnia rodziców na poddaszu jest rzeczywiście taka duża i czy kotłownia nie jest za mała. Czy ktoś będzie ogrzewał paliwem stałym?

dzieki AniaK. za odpowiedz, tak wlasnie myslalem ze tyle wyjdzie,

zalamka ale teraz nie ma odwrotu ;)

tak w ogole to chyba mamy taka sama dachowke :) sirius brazowy macie?

pozdrawiam wszystkich i udanego budowania zycze

a tak dla pocieszenia zalamanych dodam ze mi partacze juz 2,5miesiaca

dach robia i konca nie widac hahaha juz nie mam nerwow to smiechem to biore, sie odegram na odbiorach i przy placeniu :p

[/b]

Irsu zobaczysz, że w efekcie wszystko będzie super :wink: mi też wiele razy wydawalo się, że coś jest nie tak jak trzeba zrobione a w sumie jest póki co ok :lol:

Witaj Dagmara :D co do kotlowni to fakt, że nie jest zbyt wielka i chyba przy paliwie stałym to będziecie potrzebowali jakiegoś dodatkowego składziku :-? a sypialnia owszem jest spora, ja ze swojego doświadczenia polecam pozbyć się części na rzecz garderoby albo zrobic dodatkowo mniejszy pokoik :wink:

Witaj Lobelia ja wprawdzie mam dopiero siatkę zaciągniętą klejem i podwójnie gruntowaną ale koszty podane przez Zziele są zgodne z "obiegowymi" cenami :roll:

Zziele dobrze, że wszystko przyjmujesz z uśmiechem :wink:

a dachówkę to mam cementową braasa celtycką lumino (czarną) :D

Przywieźli mi thuje 8) mam ciśnienie i już nawet wpadłam na pomysl, że halogen wystawię i trochę teraz pokopię :lol: :lol: :lol: ale mąż mi się zbuntował :o

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :D

Jeżeli chodzi o ocieplenie to my też na razie zatrzymaliśmy się na siatce i kleju. Reszta musi jeszcze zaczekać. Chciałoby się już zamieszkać w domku.

Po ulewach okazało się, że dach przecieka, ściany w garderobie mokre. Fachowcy twierdzą, że mogą to naprawić dopiero jak nadejdzie lepsza pogoda. Zobaczymy.

Ja teraz stoję przed dylematem wyboru kafli do łazienek. Mam mętlik w głowie. AniuK jakie masz kafle położone u góry w łazience? Na zdjęciu wyglądają bardzo fajnie.

Hej :D

Dagmara postaram się dzisiaj wieczorkiem napisać jak wyglądały u nas koszty stanu surowego tylko córę muszę uśpić :roll:

Kasia w górnej łazience to akurat położony jest marmur ale wbrew pozorom koszty jego zakupu nie były bardzo wysokie bo była promocja o ile dobrze pamiętam to 180zł/m2 (a w sumie ładniejsze płytki też są w takiej cenie) :wink: tyle, że marmur jest bardziej pracochłonny i wymaga dobrego zabezpieczenia przed wilgocią.

dzięki AniaK. :D

Właśnie myślimy z mężem z czego budować, bo mamy propozycję prefabrykatu z keramzytu, ale wydaje nam się, że to jednak za drogo. Praefa powiedziała nam za same ściany (bez fundamentów i dachu) 166 tyś.

Murowany na pewno będzie taniej.

Kiedy ja będę miała taki domek jak Wy macie :cry:

Jeszcze raz do anuli:

rozumiem, że sami robiliście fundament i dach a ściany postawiła Praefa? Jakie koszty przy budowie tego typu odpadają?

Zastanawiam się nad taką metodą ze względu na czas budowy.Oglądałam zdjęcia z Twojej budowy - robią wrażenie ! :D

Jeżeli mogę prosić o kilka rad - będę zobowiązana. Mój mail [email protected]

dzięki.

Witam wszytkich budowniczych Lobelek . My również zauroczeni tym projektem po drobnych zmianach budujemy, jesteśmy na etapie ścianek kolankowych i czeka na temat dachu . U nas garaż jest dwustanowskowy , podpowiedzcie proszę jakie koszty ponieśliście na robociznę za kompletny dach ( w naszym przypadku będzie to blachodachówka). Budujemy w Markach pod Warszawą.

Z góry dziękuję, wieczorkiem postram się wkleić zdjęcia naszej lobelki.

mamy więźbę :D

http://foto1.m.onet.pl/_m/281938cc55d7f962c0270240a2b57b2d,6,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/9e3e6657c27887d5ebefa535f69900bc,6,19,0.jpg

fajnie poleżeć w taczce

http://foto0.m.onet.pl/_m/1452fc83839f855d8535070d400ca43c,6,19,0.jpg

Kochane powiedzcie ile trzeba materiału - styropianu 10cm na ocieplenie lobelii (w m2) ?

Mąż zastosował spychotechnikę i ja mam to niby policzyć?! :o

Witam wszytkich budowniczych Lobelek . My również zauroczeni tym projektem po drobnych zmianach budujemy, jesteśmy na etapie ścianek kolankowych i czeka na temat dachu . U nas garaż jest dwustanowskowy , podpowiedzcie proszę jakie koszty ponieśliście na robociznę za kompletny dach ( w naszym przypadku będzie to blachodachówka). Budujemy w Markach pod Warszawą.

Z góry dziękuję, wieczorkiem postram się wkleić zdjęcia naszej lobelki.

Lobelia606, u nas też garaż dwustanowiskowy, a ceny następujące:

więźba - 11240,00

robocizna- 20000,00

dachówka Tondach 17300,00

okna dachowe 6 szt (78x118) w tym 2 łazienkowe 5800,00

rynny- 2100,00

Czekamy na zdjęcia,

Pozdrawiam cieplutko