AniaK. 18.02.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Dzięki Dziewczyny! Faktycznie pełny koszt za robociznę dachu będzie bardzo podobny jak u Bafiki!Nana serdeczne dzięki za zdjęcia! Twój dom jest praktycznie identyczny z moją wersją (też lustrzane odbicie), wyjście na taras w tym samym miejscu; nie wiem tylko czy likwidować to okno od ogrodu. Napisz proszę, jakie decyzje o zmianach podjęłaś i jakie się prawdziły na chwilę obecną. A no i oile podniosłaś ścianę kolankową i jak duże jest pomieszczenie nad garażem bo ja nadal nie wiem co z nim zrobić: łazienka, pralnia, pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 19.02.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Nana ja rowniez dziekuje za zdjecia.Tez zastanawialam sie nad schodami,rzeczywiscie schody w literke L są bardziej wygodne,caly czas myslalam jak je usytulowac,zdjecia Twoich Lobelii rozwialy watpliwosci .Bardzo podoba mi sie Twoj domek.Ciekawi mnie jak bedzie wygladala u Ciebie kuchnia,czy masz otwarta na salon czy zabudowana sciana??a pomieszczenie gospodarcze?Zdjecia mile widziane. Pozdrawiam wszystkich budujacych Lobelie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formir 21.02.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witajcie Budujący domki w lobeliach!Wiec mamy temat...SCHODY! najczęściej sie pojawiajacy. Dlaczego wszyscy budujecie takie cieżkie schody betonowe... ? Ja tam skłaniam sie zbudowaniu schodów tak jak u moich rodziców konstrukcja metalowa wyglada lekko i zajmuje mało miejsca a na to dębowe stopnie o grubosci ok 7cm. co wy na to??? Jesli ktos zechce mogłbym wysłac fotke jak ro wyglada w rzeczywistosci... Mi naprawde ten pomysł sie podoba . jak łatwo utrzymac je w nalezytej czystosci!!! U rodziców juz funkcjonuja 18 lat i nie były jeszce konserwowane. Naprawde goraco polecam. Mirekps. Tak apropo to mam juz pozwolenie na budowe i zaczynam ...moze juz w marcu! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bafika 21.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Z tymi schodami ....t o nie wszyscy takie budują My właśnie poszukujemy wykonawcy który zrobi nam schody modułowe, metalowa lub drewniana konstrukcja i na to schody. Wolałabym, aby nie były pełne, lepiej "ażurowe", ale nie wiem jak to wyjdzie. Mamy kilka miejsc już namierzonych, gdzie można je wykonać. Ceny baaardzo różne Formir, jeżeli możesz to poproszę o zdjęcie Co prawda naoglądałam się już schodów, ale... Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formir 21.02.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witaj..Bafia Tak, tak mam na mysli schody azurowe o konstrukcji metalowej z dębowymi stopniami...Wiesz do wykonania takich schodów jest potrzebny tylko spawacz i nikt wiecej!!! nie potrzeba jakiejs specjalnej firmy! potem stolarz robi stopnie i sama saobie montujesz za pomocą srub które oczywiscie są potem ukryte! Zdjecia wysle jutro wieczorm jakodwiedze rodziców! tylko moj ojciec sam sobie te schody projektował i to 18 lat temu wiec nie oczekuj jakiegos inowacyjnego rozwiazania......pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 21.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Cześć wszystkim długo mnie nie było ale wszystko nadrobiłam i widzę ze rozmawiacie na temat schodów.Widziałam zdjęcia które zostały wklejone i moje GRATULACJE!!!SUPER!!!.No więc miom zdaniem nie są one najgorsze ale jeśli mogę prosić formit o fotke zdjęcia o których pisałeś to poproszę chętnie zobacze,jeszcze budowy nie zaczęłam ale nie chciałabym się nad wszystkim głowić jak ją zaczne,a nie mam co do nich koncepcji byłam zdecydowana na takie jak są w projekcie ale kto wie,więc jeśli moge prosze o foto(jeśli będziesz wysyłał na prywatnego meila podaję adres)[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 22.02.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 formir jesli mozna ja tez poprosze o fotki : [email protected] ,my dopiero zokupilismy projekt - lustrzane odbicie - wiec mozemy zmieniac, na zdjeciach z realizacji budowy nany zauwazylam ze jak schody maja ksztalt literki "L" ,powieksza sie przedpokoj na poddaszu,w prawdzie kosztem lazienki,ale dla nas przestrzen gornej lazienki nie jest tak wazna - mniej metrow - mniej sprzatania,mniej kafelkow itp... korytarz wydaje sie wiekszy.Podoba mi sie to rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formir 23.02.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witajcie wysłałem Wam zdjęcia schodów które funkcjonują u rodziców już prawie 20 lat. Mysle ze koncepcja godna zastanowienia i przemyślenia! Pragnę raz jeszcze zaznaczyć , ze ojciec sam sobie je projektował i sam wkonał 20 lat temu.... dzisaj można pomyslec nad czyms bardziej inowacyjnym i bardziej estetycznym....no ciekawy jestem waszych opini.... betonowe czy drewniane.....????Pozdrawiam Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 23.02.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Formit bardzo dziękuje za zdjęcia.Tak zaletą tych schodów jest to że jest bardziej przestrzennie ,z drugiej strony schody żelbetowe ułatwiają wdrapanie się na góre w czasie budowy lecz są za masywne jak dla mnie.Ale na szczęście mam jeszcze troche czasu do podjęcia decyzji.Jeszcze raz wielkie dzięki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bafika 23.02.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Formir dzięki serdeczne za zdjecia Właśnie o takich myślimy. Planujemy zrobić jeszcze podświetlenie schodków, nooo.... może co drugiego. Zastanawiamy się tylko jeszcze czy robić z tzw. policzkiem (drewniane wykończenie na ścianie) czy bez. Dla mnie estetyczniej i nowocześniej jest bez, ale pod względem funkcjonalności ....hm ? Zobaczymy co przeważy Pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 23.02.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 formirto ja też dołączam do chóru i proszę o zdjęcia schodów [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marecki Kachna 23.02.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Hej Proszę o zamieszczanie zdjęć na forum tak żeby wszyscy mogli z nich korzystać. Szczególnie chodzi mi o zdjęcia z wewnątrz. Proszę, proszę, proszę . . . pozdro ps. gratuluję lobelek tym którzy już je mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 24.02.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 formirdzięki za zdjęcia, pomysł wart przemyślenia, schody bardzo ciekawe, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formir 25.02.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witajcie w ten piekny słoneczny poranek....Mysle za w marcu rozpoczne budowe fundamentów.....magadgadnsk, irsu....kto jeszcze rozpoczyna prace??? Nie mam w projektcie piwnic aczkolwiek planuje wykonanie jednej małej piwniczki i mam problem gdzie zrobic wejcsie i schody do niej...... holl jest tak malutki ze odpada.....ktos mi podpowie jak to wykonał..??? z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob.budowniczy 25.02.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki za materiał o schodach - tak sobie myślę, że jeśli schody z projektu to tylko ażurowe... Pomysł ze schodami w kształcie L-ki wart jest przemyślenia. Szkoda tylko łazienki na górze, bo i tak zbyt duża nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia80 25.02.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam serdecznie!Dziękuję za wszystkie cenne rady.Mam wielką prośbę do Iwci. My także chcemy mieć wyjście na taras od strony południowej ( obok wykusza). Zastanawiam się jak wygląda salon od środka bez wykusza, czy jest dużo mniejszy, czy dużo traci?Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 25.02.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Formir moje gratulacje!!! Ja niestety jeszcze nie zaczynam ale właśnie dziś dowiedziałam się że prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będzie pozwolenie na budowę.Mam zamiar rozpocząć wszystko w maju.Co do piwnicy u mnie nie wchodzi w gre,ale zastanawiam się gdzie można by zrobić schody i tylko jedno przychodzi mi do głowy. A gdybyś tak kosztem spiżarni?, tam zrobił schody.Nie wiem tylko czy jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 27.02.2008 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Mysle za w marcu rozpoczne budowe fundamentów.....magadgadnsk, irsu....kto jeszcze rozpoczyna prace??? Nie mam w projektcie piwnic aczkolwiek planuje wykonanie jednej małej piwniczki i mam problem gdzie zrobic wejcsie i schody do niej...... holl jest tak malutki ze odpada.... Chyba gdzieś czytałam o schodach do piwnicy umieszczonych w garażu, który oczywiście został poszerzony o metr. Ja również zaczynam budowę jak tylko pogoda na to pozwoli; no i nareszcie wymyśliliśmy jak mają wyglądać schody (jeżeli kierownik zgodzi się jeszcze na tekie zmiany) - rezygnujemy z planowanej łazienki na górze, w tym miejscu będzie mała garderoba a łazienka nad garażem, natomiast schody będą zabiegowe ale będą sięgać do ściany łazienki (tej z projektu). Wiąże się to z koniecznością zamurowania wejścia do gabinetu na dole, ale i tak chcieliśmy zrobić przejście z salonu. No i teraz to już chyba musimy zamurować okno w salonie to tzw. od ogrodu (u nas wychodzi na mur więc mała strata). Teraz myślimy nad kuchnią , niby spora a kompletnie nieustawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola48 27.02.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 hej my również zaczynamy na wiosnę. Jutro ma być pozwolenie na budowę więc już niedługo. Ja równiez proszę o zdjęcia schodów fornir a możę ktoś umieści je na faorum please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dila 28.02.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam wszystkich!! Po obejrzeniu chyba tysięcy projektów chyba wreszcie trafilam na TEN jeden jedyny, najbardziej odpowiedni Jest nim oczywiście do w lobeliach. Nie obejdzie się jednak bez zmian. Mianowicie: 1. Likwidacja małych okienek w kuchni 2. Powiększenie łazienki na piętrze przez przyłączenie fragmentu stryszku (chcemy tam umieścić np. wannę lub kabinę prysznicową). Oczywiście to jeszcze będzie trzeba przedyskutować z architektem. 3. Garaż dwustanowiskowy. Strasznie zazdroszczę wszystkim, którzy już wybudowali!! A przed nam jeszcze tyle pracy Mam pytanie do wszystkich, który mają już stan surowy otwarty i wybudowali się gdzieś na południu Polski!! Czy ktoś może nam pozwolić zobaczyć swój dom? Nie jesteśmy wymagający Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts