Marecki Kachna 29.02.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 HejDo befiki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy możesz zdradzić gdzie w Gdańsku budujesz swoja lobelię. Bardzo bym chciał ja obejrzeć przed ostatecznym podjęciem decyzji na tak lub nie. Bardzo prosze o kontakt: [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamapema 02.03.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Cześć jestem z Krakowa i budujemy dom w lobeliach (znacznie zmieniony z garażem dwustanowiskowym, klatką schodową i powiększonym salonem), budowe rozpoczynamy w czerwcu, obecnie czekam na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 02.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Cześć. No moi drodzy muszę się pochwalić że odebrałam pozwolenie !!!.Byłam na rozmowie z jedną ekipą i mnie przerazili cena za stan surowy z więżbą bez odeskowania dachu 60 tysięcy napiszczie proszę jak jest u Was bo wydaje mi sie to sporo.W tygodniu jadę jeszcze na jedną rozmowe i ciekawe jaką cene tamci powiedzą. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamapema 03.03.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 U nas ekipa zażyczyła sobie za stan surowy zamknięty 80 tysi, dodam tylko iż powierzchnia moich lobeli wzrosła do ok 180m, mam piwnicę prawie pod całym domem, kopertowy dach nad garażem dwustanowiskowym i absydę w sypialni na dole (Poprzedni budowlańcy chcieli za wybudowanie 100 tyś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 03.03.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Kamapema to ja nic nie rozumiem?ja mam dwustanowiskowy garaż nie mam piwnic a moja lobelka ma aż 240 metrów jestam zła bo nie sądziłam ze to tyle wyjdzie ,a właśnie dziś dostałam telefon od ekipy co mi powiedzieli tą cene i chcą się jeszcze raz spotkać bo jak powiedzieli "za dużo walneli"Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamapema 03.03.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Teraz Też nic nie rozumiem, mój szwagier budował dużo mniejszy dom (piasek pustyni z krajobrazów ok 140m2 ) jesienią za 60 tyś (stan surowy zamknięty) , a przecież Twoje 240m i moje 180 (bez piwnic) to znacznie większe domy no i ceny poszły trochę w górę.U mnie sam dach ( w sumie dwa dachy ) oddzilnie liczą dach nad garażem ma kosztować ok 25 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 04.03.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 hmm,to ja powinnam sie chyba cieszyc,wprawdzie zaczelismy dopiero walke z papierami ale wstepnie umowilismy sie z ekipa na termin druga polowa roku i podali cene za stan surowy pod dach 32 tys...pozostajemy przy metrazu z projektu.Nie wiem ile bedzie przy umowie ale w naszym regionie ceny ksztaltuja sie od 30 do 50 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 04.03.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Hej no to cena super,za tyle to mozna budować.A powiedz Irsu czy zmieniałaś coś w projekcie i ile metrów będzie mieć twoja Lobelka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 04.03.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Tak jak juz wspomnialam,w projekcie pozostawilam metraz,nie bedziemy kombinowac z mezem,156 m2 to dla nas w zupelnosci wystarczy.A co do zmian to zdecydowalismy sie na 1) 1 wieksze okno w kuchni, 2) dodatkowe wyjscie z wykusza na taras 3) schody na pietro w ksztalcie literki "L" 4) w pomieszczeniu nad garazem zrobimy dodatkowy pokoj. Reszta bez zmian - tak mysle bo do rozpoczecia budowy to jeszcze mamy kawalek... Caly domek odpowiada naszym niewielkim wymaganiom.Zastanawialismy sie troszke z mezem nad garazem dwustanowiskowym ale doszlismy do wniosku ze nie bedziemy zmieniac bryly domu a postawimy dodatkowo wiate na podworku lub oddzielny garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 05.03.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 No właśnia a my się zdecydowaliśmy na garaż dwustanowiskowy.Ja miałam w planie nad drugim garażem taras,ale mąż i architekt odradzili bo ponoć tarasy lubią sprawiać problemy(zaciekają itd) więc zadaszyliśmy oby dwa i teraz wyszło ze 174 m2(z garażem) na 240m2 (z dwoma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamapema 07.03.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 jaki strop robicie żelbet, czy gęstożebrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 07.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Ja jeszcze nie wiem jestem przed rozmową z ekipą budowlana,mam nadzieje ze coś doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 07.03.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Dzisiaj złożyliśmy w nadzorze zawiadomienie o rozpoczęciu robót - w końcu Strop raczej żelbet a co do tych kosztów stanu surowego, o ktorym piszecie to taki jakiś wysoki chyba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 10.03.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 My zdecydowaliśmy się na żelbetowy tak jak w projekcie, w tym tygodniu zalewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawciokrk 13.03.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witam! Dawno mnie nie było na necie a tu tyle osób zainteresowanych dommem w lobeliach:) miałem sporo zmian w projekcie min nad pomieszczeniem gosp, lazienka przedzielona z pralnio-suszarnia a w miejscu łazienki saune:)schody podestowe , dom jest poszerzony o 1metr, podpiwniczony tylko bez garażu. w razie pytań i uwag prosze o kontakt pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 15.03.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Dziewczyny, dawajcie zdjęcia, my tu wszyscy czekamy na nowości z Waszych placów budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 17.03.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam, mam pytanie do osób które już są po kryciu dachu w Lobelkach. Czy nie mieliście problemów jeżeli chodzi o więźbę wg. załaczonego w projekcie zestawienia? Zestawienie jest ok? My w sobotę zalaliśmy STROP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawciokrk 17.03.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Przesyłam kilka fotek z mojego domku, po świetach będzie już dachówka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b70c0308a1346af.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e69a688bcb053394.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a7ab1ae08d5dae6e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f35adefd688f20bc.html wysoko wyszedł mi dom troche mnie to przeraziło ale jeszcze metr będzie obsypany wiec może nie będzie tak źle... postarm się w niedługim czasie przesłać rzuty moich lobelek, było sporo zmian. pozdrawiam i wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 18.03.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 jeeejku! to naprawde sa Lobelki??Obejrzalalam zdjecia i trudno je przyrownac do projektu.Masz zrobiona piwnice pod calym domem czy tylko czesciowo??Z niecierpliwoscia czekam na dalsze fotki. A najlepsze jest to...ze my z mezem w ferworze zalatwiania spraw zwiazanych z dzialka,notariuszem,gmina,energetykami ...zapomnielismy o najwazniejszym!!!nie zamowilismy jeszcze projektu!!przyzwyczailismy sie do czekania na warunki zabudowy ( 3,5 miesiaca!!) ze jak je w koncu dostalismy to osiedlismy na laurach.Po swietach zamawiamy projekt. i do dziela!!To co jest w glowie trzeba zaczac realizowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badurian 24.03.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witam wszystkich budujących dom w lobeliach!bardzo proszę o przesłanie zdjęć domu na maila, szczególnie interesują mnie zdjęcia wnętrz na parterze. pozdrawiam serdecznieMagda[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts