Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W LOBELIACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć. No moi drodzy muszę się pochwalić że odebrałam pozwolenie !!!.Byłam na rozmowie z jedną ekipą i mnie przerazili cena za stan surowy z więżbą bez odeskowania dachu 60 tysięcy napiszczie proszę jak jest u Was bo wydaje mi sie to sporo.W tygodniu jadę jeszcze na jedną rozmowe i ciekawe jaką cene tamci powiedzą.

Pozdrawiam Magda

Kamapema to ja nic nie rozumiem?ja mam dwustanowiskowy garaż nie mam piwnic a moja lobelka ma aż 240 metrów jestam zła bo nie sądziłam ze to tyle wyjdzie ,a właśnie dziś dostałam telefon od ekipy co mi powiedzieli tą cene i chcą się jeszcze raz spotkać bo jak powiedzieli "za dużo walneli"

Pozdrawiam

Teraz Też nic nie rozumiem, mój szwagier budował dużo mniejszy dom (piasek pustyni z krajobrazów ok 140m2 ) jesienią za 60 tyś (stan surowy zamknięty) , a przecież Twoje 240m i moje 180 (bez piwnic) to znacznie większe domy no i ceny poszły trochę w górę.

U mnie sam dach ( w sumie dwa dachy ) oddzilnie liczą dach nad garażem ma kosztować ok 25 tyś

hmm,to ja powinnam sie chyba cieszyc,wprawdzie zaczelismy dopiero walke z papierami ale wstepnie umowilismy sie z ekipa na termin druga polowa roku i podali cene za stan surowy pod dach 32 tys...pozostajemy przy metrazu z projektu.Nie wiem ile bedzie przy umowie ale w naszym regionie ceny ksztaltuja sie od 30 do 50 tys.

Tak jak juz wspomnialam,w projekcie pozostawilam metraz,nie bedziemy kombinowac z mezem,156 m2 to dla nas w zupelnosci wystarczy.A co do zmian to zdecydowalismy sie na

1) 1 wieksze okno w kuchni,

2) dodatkowe wyjscie z wykusza na taras

3) schody na pietro w ksztalcie literki "L"

4) w pomieszczeniu nad garazem zrobimy dodatkowy pokoj.

Reszta bez zmian - tak mysle bo do rozpoczecia budowy to jeszcze mamy kawalek... :lol: Caly domek odpowiada naszym niewielkim wymaganiom.Zastanawialismy sie troszke z mezem nad garazem dwustanowiskowym ale doszlismy do wniosku ze nie bedziemy zmieniac bryly domu a postawimy dodatkowo wiate na podworku lub oddzielny garaz.

Witam!

Dawno mnie nie było na necie a tu tyle osób zainteresowanych dommem w lobeliach:)

miałem sporo zmian w projekcie min nad pomieszczeniem gosp, lazienka przedzielona z pralnio-suszarnia a w miejscu łazienki saune:)schody podestowe , dom jest poszerzony o 1metr, podpiwniczony tylko bez garażu. w razie pytań i uwag prosze o kontakt

pozdrawiam Paweł

Przesyłam kilka fotek z mojego domku, po świetach będzie już dachówka :D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b70c0308a1346af.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e69a688bcb053394.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a7ab1ae08d5dae6e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f35adefd688f20bc.html

wysoko wyszedł mi dom :o troche mnie to przeraziło ale jeszcze metr będzie obsypany wiec może nie będzie tak źle... postarm się w niedługim czasie przesłać rzuty moich lobelek, było sporo zmian.

pozdrawiam i wesołych świąt

jeeejku! :o to naprawde sa Lobelki??Obejrzalalam zdjecia i trudno je przyrownac do projektu.Masz zrobiona piwnice pod calym domem czy tylko czesciowo??Z niecierpliwoscia czekam na dalsze fotki.

A najlepsze jest to...ze my z mezem w ferworze zalatwiania spraw zwiazanych z dzialka,notariuszem,gmina,energetykami ...zapomnielismy o najwazniejszym!!!nie zamowilismy jeszcze projektu!!przyzwyczailismy sie do czekania na warunki zabudowy ( 3,5 miesiaca!!) ze jak je w koncu dostalismy to osiedlismy na laurach.Po swietach zamawiamy projekt. :lol: i do dziela!!To co jest w glowie trzeba zaczac realizowac.