anik31 13.05.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Mam jeszcze jedną propozycję dotyczącą schodów ( a raczej rozwiązania ich problemu)..... Co sądzicie o tzw. odwróceniu kierunku na schodach - wchodziłoby się obok wejścia do pokoju na dole a tył schodów byłby obok salonu, co przy zabudowaniu "brzydkiego tyłu" schodów przy salonie może poprawiłoby ich wygląd..... trochę trudno to wyłumaczyć ala mam nadzieję, że Wiecie o co mi chodzi. Takie rozwiazanie podpowiedział nam architekt, który robi adaptacje projektu. Co o tym sądzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 18.05.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Hmm jakoś nie widzę tych odwróconych schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zziele 20.05.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 hej,ja wlasnie probuje dopasowac projekt do naszych potrzebma ktos moze jakies adaptacje zeby obejrzec co i jak pozmienialiscie??nie wiecie ile biora architekci za takie adaptacje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 20.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 adaptacja mojej lobelki Anulka nasza adaptacja wygląda podobnie, na poddaszu też mamy łazienkę nad garażem z tym że my przenieśliśmy wejście do pokoju i dzięki temu przedłużyliśmy schody. U nas mury powoli rosną, nawet nie myślałam, że to tak cieszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario7300 20.05.2008 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam wszystkich Ja zaczynam budowę. Czy ktoś buduje na zachodzie dolnośląskiego domek w lobeliach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 21.05.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 adaptacja mojej lobelki Anulka nasza adaptacja wygląda podobnie, na poddaszu też mamy łazienkę nad garażem z tym że my przenieśliśmy wejście do pokoju i dzięki temu przedłużyliśmy schody. U nas mury powoli rosną, nawet nie myślałam, że to tak cieszy! Aniu, czy też macie lustrzane odbicie? a wktórym miejscu to wejście? u nas mury jeszcze niestety nie rosną, ta cała papierologia mnie rozpierdziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 21.05.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 hej, ja wlasnie probuje dopasowac projekt do naszych potrzeb ma ktos moze jakies adaptacje zeby obejrzec co i jak pozmienialiscie?? nie wiecie ile biora architekci za takie adaptacje?? ja płaciłam 1000 zeta za adaptację (podobno tanio) ale długo to trwało, bo gościu zarobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 22.05.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam wszystkich,u nas na budowie jeszcze nic sie nie dzieje,za chwile nasz architekt sklada juz komplet dokumentow do pozwolenia na budowe i znow czekanie... Jak dlugo czekaliscie na pozwolenie na budowe ?? u nas (powiat Olsztyn ) mowi sie ze ok 4 tyg trzeba odczekac.My juz ekipe budowlana umowilismy wstepnie na polowe lipca....mam nadzieje ze wyrobimy sie z papierkiem.Nasz architekt pociesza nas ze tak,pozyjemy zobaczymy.Za cala adaptacje projektu i zalatwienie wszelkich formalnosci popierkowych za nas (otrzymal prawomocnictwo ) zainkasowal narazie 1500 zl zaliczki oraz jak otrzymamy pozwolenie na budowe doplacimy jeszcze 2000 zl czyli 3,5 tys calosc : 3 tys adaptacja i 500 zl projekt przylacza gazowego.Znajomi mowia ze tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 22.05.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Aniu, czy też macie lustrzane odbicie? a wktórym miejscu to wejście? Owszem mamy lustrzane odbicie a co do wejścia ( to do pokoju na górze), przesunęliśmy je bliżej łazienki. Nic się nie martw, że budowa jeszcze nie ruszyła bo jak już ruszy to nie będziesz wiedziała w którą stronę się obrócić Doszliśmy z mężem do wniosku, że bezpiecznie i wygodnie będzie zatrudnić architekta wnętrz. Już pierwsze spotkanie dużo nam dało a wiele naszych pomysłów okazało się bardzo niepraktycznymi. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zziele 25.05.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 AniuK!ile kosztuje taki architekt??jakie pomysly wam podsunal?mozesz sie czyms z nami podzielic?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 25.05.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 ile kosztuje taki architekt?? jakie pomysly wam podsunal? mozesz sie czyms z nami podzielic? Koszt jest niemały, bo to 120-250zł/m2 projektowanej powierzchni liczonej po podłodze. My dogadaliśmy się na 110zł - oczywiście wyłączyliśmy parę powierzchni jak kotłownia garaż i dwie sypialnie ... Architekci zaprojektują nam też wygląd zewnętrzny budynku i ogrodzenia oraz mają nadzór i ponoszą odpowiedzialność za wykonanie prac wykończeniowych. Co do proponowanych zmian to detale, które mają zapewnić funkcjonalność przestrzeni i ... ładnie wyglądać. Za ich namową zrezygnowaliśmy ze spiżarki (co dla mojego męża wcześniej było nie do przyjęcia), przeliczyli, że postawienie ścianki działowej spowoduje wykorzystanie pomieszczenia tylko w 30%; takich drobiazgów jest dużo. A poza tym będziemy mieć pełną dokumentację wszystkich instalacji i towarzystwo na zakupy materiałów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 02.06.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Nikt się nie odzywa ... Póki co przesyłam kilka zdjęć i wizualizację naszych schodów - jak dla nas architekci się spisali, a jak wyjdzie końcowy efekt to zobaczymy http://adgs.fotosik.pl/albumy/444990.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 04.06.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Schody cud miód ja też takie robię. Mam tylko pytanie gdzie są drzwi do gabinetu. Te po bokach rozumiem że od łazienki i wiatrołapu. Napisz proszę czy schody były poszerzane lub wydłużone czy po prostu te wygięcia tyle wizualnie dodały uroku. Jeżeli były zmiany proszę podpowiedz. Jestem nimi zachwycona. Pytanie do wszystkich. Robicie wentylację w każdym pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 04.06.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Oj doczytałam wyżej już przecież pisałaś jak to zrobiliście. Mam tylko jedno pytanie drzwi do gabinetu az tak tam koliduja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 05.06.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Hej! W efekcie jest nawet trochę inaczej jak pisałam bo schody na zabiegach osiągają nawet 108 cm.A co do tych drzwi od gabinetu to nie ma szans aby zmieściły się przy tych schodach, mało tego, nawet z drzwiami do łazienki będzie problem, muszą być suwane. Nam to wszystko odpowiada; dół mamy otwarty a więc przejście do gabinetu szerokie na 1,50m znajduje się od strony salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 11.06.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Aniu a masz może zdjęcia salonu i kuchni? My wybudowalismy właśnie parter i domek wydaje mi się bardzo malutki a tak jakbym zobaczyła wnętrze to może nie byłabym aż tak załamana. Zamieść na forum lub mój mail [email protected] I prośba do osób co już mają wybudowany dół napiszcie jak się to wszystko prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 11.06.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Magda! Póki co nie mam jak zrobić zdjęć bo wszystko jest zaszalowane i wszędzie stoją stemple (jutro jeszcze spróbuję). Nie wiem na jakim dokładnie etapie jesteś ale na początku wznoszenia ścian wydawało mi się, że wszystko jest maleńkie, natomiast teraz - dzięki wysokiemu sufitowi, pomieszczenia są naprawdę pokaźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zziele 19.06.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 niebawem zaczynamy z zona budowe...macie jakies uwagi i rady dotyczace projektu? jestesmy na etapie wprowadzania zmian, wszystkie uwagi beda cenne. jak macie jakies rzuty zmian albo zdjecia ciekawe tez prosimy o zamieszczenie.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur40 23.06.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Szanowni Lobelkowiczeproszę o informację czy ktoś buduje w okolicy WrocławiaChętnie obejrzelibyśmy na żywo lobelkę i może przestaniemy kombinowac co jeszcze zmienić..pozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola48 11.07.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Hej u nas już więźba na ukończeniu załatwiamy dach. U nas za dach powiększony o drugi garaż ze wstawianiem okien, rynnami, dachówką, łaty kontrłaty, robocizną i całą obróbką powiedzieli 49.000 Trochę się załamałam u was też podobny koszt czy szukać dalej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts