iwcia78 26.09.2006 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 cieszę się Eskimos że mamy podobne zdanie i jak się okazuje podobne gusta, tak myślałam że światło słoneczne w spiżarce nie koniecznie dobrze wpływa na przetwory , a w garderobie wypala ubranka. Mam jescze jedną wątpliwość, architekt zwrócił uwagę że w "moim" projekcie można się przyczepić tylko do tego że kuchnia jest od zachodu, niskie słońce, ciepło itp. Czy uwazacie że to naprawedę duży mankament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 26.09.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Mam jescze jedną wątpliwość, architekt zwrócił uwagę że w "moim" projekcie można się przyczepić tylko do tego że kuchnia jest od zachodu, niskie słońce, ciepło itp. Czy uwazacie że to naprawedę duży mankament? Z tego wnoszę że masz działkę "zachodnią". Stad pewnie taras wschodnio-południowy. Nie wydaje mi sie żeby ta zachodnie kuchnia to był duzy mankament. Oczywiscie lepsza byłaby wschodnia, ale twórca tego projektu rozwiazał ten problem b. udanym "przeswitem" na południowy wschód z (barkiem). A niskie słonce, łatwo daje sie zasłonić. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 27.09.2006 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 a więc tak, zdecydowaliśmy zrezygnować z balkonu od ogrodu a jeszcze zastanawiamy się co z tym nad wykuszem, tylko on stanowi "zadaszenie" wykusza i co z tym problemem i jak to by wyglądało bez balkonu, proszę o radę bardziej doświadczonych budowniczych Nie ukrywam że liczę na Twoja opinię Eskimos P.S. jutro odbieramy projekt i do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 27.09.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 a więc tak, zdecydowaliśmy zrezygnować z balkonu od ogrodu a jeszcze zastanawiamy się co z tym nad wykuszem, tylko on stanowi "zadaszenie" wykusza i co z tym problemem i jak to by wyglądało bez balkonu, proszę o radę bardziej doświadczonych budowniczych Nie ukrywam że liczę na Twoja opinię Eskimos P.S. jutro odbieramy projekt i do roboty... Nie masz wyjścia. Albo wykusz i balkon nad nim. Ja bym tak zrobił (zyskasz zarówno na kosztach jak i termice a to też koszty - tyle że późniejsze). Albo wcale (stracisz ale jak wymarzyłaś wykusz - na marzenia nie ma ceny ) Likwidacja balkonu z pozostawieniem wykuszu pod nim - to bez sensu. Wykusz i tak musi mieć swój strop. Ja nie znam innych zalet wykuszu, poza tym ze niektórym sie podoba. Namiastka pałacu? Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 28.09.2006 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 dzięki Eskios za wypowiedź, ale zadałeś mi ćwieka nie ukrywam że kwestia finansowa jest dla mnie ważna - dlatego na wstepie zrezygnowaliśmy z dachów czterospadowych. Trochę zajeło zanim przekonałam się do dwuspadowców i tak myslałam że wykusz zmieni trochę sdopołowaty wygląd domów 2spadowych. Chociaż jak teraz tak patrzę to lobelie bez wykusza też są całkiem ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.09.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 iwcia78 tak na szybko - bardzo ladny, bardzo funkcjonalny projekt! Na sile szukam jakiegos "wewnetrznego fuj" i "ukrytego bleee" ale nie znajduje moze troche mala lazienka na gorze (tzn jak na taki calkiem spory dom maława) moze szkoda ze ani kawalek tarasu nie jest zadaszony i to wlasciwie tyle jak ze stronami swiata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 28.09.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 nie ukrywam że kwestia finansowa jest dla mnie ważna - dlatego na wstepie zrezygnowaliśmy z dachów czterospadowych. Trochę zajeło zanim przekonałam się do dwuspadowców i tak myslałam że wykusz zmieni trochę sdopołowaty wygląd domów 2spadowych. Chociaż jak teraz tak patrzę to lobelie bez wykusza też są całkiem ładne Bardzo rozsadnie. Kopertowe dachy to tylko droga i niefunkcjonalna moda. Na szczęście zaczynająca przemijać, na co dowodem coraz wiecej pieknych domków o dachach dwuspadowych, zwłaszcza łamanych (jak Twój) sdopołowaty Czy chodzi o "stodołowaty"??? Jeśli tak, to pęękna stodoła. Zamieszkałbym chetnie w takiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 28.09.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 iwcia chyba Ci ukradne ten projekt bo coraz bardziej mi sie podoba i wszyscy go chwalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 29.09.2006 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Edytka nie ma sprawy, jak podoba sie także Tobie to tylko mnie cieszy i na pewno się nie obrażę. Eskimos twoje rady są naprawedę bardzo cenne dla takich raczkujacych budowniczych jak ja Powiem tylko że juz prawie mnie przekonałeś do rezygnacji z wykusza i balkonu nad nim, skoro uznajesz że dom i tak pozostanie piękny to nie wiem dlaczego ale Ci wierzę , mnie przekonałeś że to tylko dodatkowe koszty i pozostaje tylko reszta moich domowników . Zobaczymy jaka decyzaj zapadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 29.09.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Powiem tylko że juz prawie mnie przekonałeś do rezygnacji z wykusza i balkonu nad nim, skoro uznajesz że dom i tak pozostanie piękny to nie wiem dlaczego ale Ci wierzę , mnie przekonałeś że to tylko dodatkowe koszty i pozostaje tylko reszta moich domowników . Jasne. Zafunduj sobie i im za to - rekuperator. Oszczędzicie na stałych a podstawowych kosztach utrzymania domu (ogrzewanie) i oddychać będziecie w domku czystym, świeżutkim powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 29.09.2006 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 rekuperator? przyznam że nie zastanawiałam się, mąż zaczął przybliżać mi temat ale nie zwróciłam szczególnej uwagi, on jest zdecydowanie na tak chyba powinnam sie tym zainteresować. Czy decyzję o zastosowaniu rekuperatora trzeba podjąć już na etapie przystosowywania projektu, czy jest to skomplikowane i kazdy architekt da radę to "wrysować", no i jak z kosztami? Czy ja nie zaznam spokoju, wiecznie jakieś tematy do przemyslenia i decyzje do podjęcia? Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Eskimosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 29.09.2006 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 a może znacie jakieś ciekawe strony gdzie mogłabym sobie poczytać o rekuperatorach oczywiscie strony dla laika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 29.09.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Czy decyzję o zastosowaniu rekuperatora trzeba podjąć już na etapie przystosowywania projektu, czy jest to skomplikowane i kazdy architekt da radę to "wrysować", no i jak z kosztami? Raczej tak, pozwala to zaoszczedzić na niepotrzebnych przy rekuperatorze kominach wentylacyjnych. Jest b. duzo na forum o rekuperatorach. Własciwie wszystko co trzeba wiedzieć, a czego nie znajdziesz w żadnej ksiazce - bo to są rady praktyków. Nie sposób tego streścić w kilku zdaniach. Trzeba poczytać. Czy ja nie zaznam spokoju, wiecznie jakieś tematy do przemyslenia i decyzje do podjęcia? I bardzo dobrze, czujesz że żyjesz i tworzysz Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 02.10.2006 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 projekt już zakupiony, wreszcie mamy go w domku, hura no i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 02.10.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 projekt już zakupiony, wreszcie mamy go w domku, hura no i do dzieła WITAJ W KLUBIE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 02.10.2006 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 dzięki, teraz to dopiero będę Was zamęczać pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 02.10.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 dzięki, teraz to dopiero będę Was zamęczać pytaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 04.10.2006 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 no, ruszyło, projekt przekazany do adaptacji po spotkaniu z architeketem doszła jeszcze jedna zmiana - garaż na 2 stanowiska, chyba nie zepsuje to bryły? Eskimos, zrezygnowaliśmy z wykusza i balkonu nad nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 04.10.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 gratulacje zakupu projektu czekam na dalsze informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 04.10.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 co do garażu to mysklę że dobry pomysl jeśli chodzi o funkcjonalność (też o tym myślę) \tylko nie wiem czy ta chałupka nie będzie za długa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts