AniaK. 29.08.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Cześć dziewczyny No do nas dotarła ostateczna wersja wykończenia, zostają nam tylko drobiazgi do dogrania; co do kuchni to jest dokładnie tak samo jak u Agnieszki No i nie mamy problemu z podłogą bo cały parter będzie ogrzewany podłogowo a nauczeni doświadczeniem zastosujemy kamień i marmur no zobaczymy co z tego wyjdzie, póki co na wizualizacjach wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zziele 01.09.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 AniaK. moze zamiescicie jakies wizualki zeby sie pochwalic jak to na gotowo moze wygladac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 01.09.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 AniuK, Lobelko, napiszcie prosze jakie wybrałyście kaloryferygrzejniki? Jakiej firmy. Jedni nam polecają Purmo drudzy Kermi, tyle, że Kermi droższe o ok. 2,5 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 01.09.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Wkład kominkowy? Zastanawiamy się nad wkładem firmy Arysto. Mają to co nam się podoba i w przyzwoitej cenie ok. 4 000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 01.09.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Mamy już drzwi firmy Natura w kolorze afromozji: http://images45.fotosik.pl/6/797c6fc2f5b035be.jpghttp://images49.fotosik.pl/6/834631f11f29848c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 01.09.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Kaloryfery to sobie na razie tylko oglądam, jeszcze nie zamówiłam, ale podobaja mi sie takie troche staroswieckie, żeberkowe, np.: firmy Instal Projekt typu Tubus. Z nowoczesniejszych, takich płaskich - tej firmy to seria GET Kermi też są fajne i słyszałam o nich dobre opinie:) Niestety zdjęc wizualizacji nie mam, ani wykonczenia na razie tez, wiec oprocz scian pokrytych gipsem na razie nie mam co pokazywać Też przyłączam sie do prośb o zdjecia z wizualizacji (o ile jest taka wola, rozliczenia z projektantami dokonane i prawa autorskie do projektu po stronie Inwestora ) W ogóle wszelkie zdjęcia z Lobelek mile widziane na każdym etapie realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zziele 02.09.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 witam, chce poszerzyc troche swoja lobelke a w archonie nie chca mi udostepnic projektu w wersji CAD. czy ktos z was takowa posiada? przerysowywanie tego jest troche bezsensowne i czasochlonne, moze zaplacic za to co ktos juz wykonal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 02.09.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Przepraszam Was serdecznie ale faktycznie nie powinnam upubliczniać tych wizualizacji na forum bo choć stanowią moją własność, projektanci poprosili o nie przekazywanie ich "indywidualnych przemyśleń" Lobalka masz bardzo piekne drzwi i widzę, że zlikwidowałaś łuk u mnie pozostał ale to mocno odbije się na finansach bo to jedynie 13tys.zł a nie wiem czy jakikolwiek efekt będzie widoczny. Co do grzejników to niewiele pomogę bo u mnie będą tylko trzy i to raczej niestandardowe - ozdobne a reszta to podłogówka projektu w wersji cad tez nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 03.09.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 A to szkoda AniaK ...., ale rozumiem. Mam nadzieje, ze jak nie wizualizacje to chociaz jakies fragmenty już urządzonego wnętrza w przyszłosci pokażesz.... A tymczasem, mam prosbe jak bedziesz na budowie, zebys sfotografowała z zewnątrz swoją Lobelkę i sią nia pochwaliła, a przede wszystkim mam ogromna prosbe o zdjecia wejscia ... Ja, mam watpliwosci, czy moje dzrwi zewn zostały umieszczone centralnie. Ta kolumna troche zaburza symetrie, ale wydaje mi sie, ze patrząc z zewnątrz, z prawej strony drzwi powinnam miec wezszy kawałek ściany niz go mam faktycznie To mi troche nie daje spokoju i juz zapowiedziałam mojemu męzowi, ze w razie czego bedziemy kuć i przestawiac.... Taak, wyobrazcie sobie jaką miał "szczęśliwą" minę, jak to usłyszał Łuk nad drzwiami zlikwidowali panowie murarze w ramach własnej inicjatywy , a my zrefrektowalismy sie zbyt pozno, zeby to zmienic...Teraz juz sie przyzyczailismy i za tym łukiem nie tesknimy, ja w ogole wole bardziej prostokatne formy niz owalne, wiec jest ok, no i koszt wykonania był zdecydowanie mniejszy niz podałaś. Prawdopodobnie też zlikwidujemy łuk nad wejsciem do domu, aby była konsekwencja Ja, projektu w wersji cad tez nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 03.09.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Lobalka z tym brakiem łuku to naprawdę dobrze wyszliście a co do łuków przy wejściu to my mielismy zagwozdkę bo murarz pewnego dnia zapytał nas czy te łuki mają być takie "krzywe" jak jest w projekcie no i faktycznie jak popatrzyliśmy to okazało się, że koniec łuku z jednej strony kończy się o 15cm niżej , za zgodą kierownika "wyprostowaliśmy" łuki póki co wklejam 2 zdjecia które mam "na stanie" a jak będę na miejscu to wkleje dokładniejsze a Ty z tymi drzwiami to nie wymyślaj i nic nie zmieniaj bo przeciez pójdzie jeszcze warstwa ocieplenia od strony kuchni ... a kolumny ocieplać nie będziesz http://images35.fotosik.pl/7/1998d94bfdaf7184m.jpg http://images31.fotosik.pl/356/e56ddbf4f75e3bf6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 04.09.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam, Super te nasze domki w lobeliach. Z mężem ostatnio oglądalismy tak z ciekawości nowości na stronie archonu i stwierdziliśmy że jakbyśmy wybierali projekt to jeszcze raz wybralibyśmy TEN. A u nas czekamy na drewno na dach najpóźniej do 5 dni ma dojechac. Dachówka kupiona czeka na odbiór na składzie. UWAGA jest sposób na super schody bez przerabiania góry. My tak właśnie zrobiliśmy. Jak będę na budowie wstawię kilka zdjęc. Mianowicie obniżenie stropu o około 10 cm. oraz dołożenie jednego schodka prostego na dole. Dwa pierwsze zostają jak w projekcie (wchodzą do salonu) jeden dobudowany prosty. Powoduje to że na zakrętach są tylko po dwie cwiartki. No po prostu bomba. Co prawda trzeba troszę zmniejszyc wejscie do salonu tak aby zabudowac ten prosty schodek ale to tylko 20 cm tak więc mam nadzieję że gołym okiem nie będzie widac. Co do kominka do zastanawiamy się czy ma byc otwarty czy zamknięty. My chcielibyśmy otwarty ale nie wiem czy nie będzie się bardzo kurzyło i brudziło od takiego tradycyjnego. Drzwi wejściowe planujemy takie jak u Lobelki Do magdygdańsk: widziałam Twój domek przejazdem na wakacje nad morze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 04.09.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Jak się ożywiło na forum, az miło czytać i oglądać AniuK - dzięki za słowa pocieszenia i za zdjęcia domu ! Pamiętam o tym ociepleniu, ale mimo wszytsko wydaje mi sie ...brrr.., ale juz nie zanudzam w tym temacie Magdalobelia - czekamy z niecierpliwością na zdjęcia!!! U mnie jednak nie wchodziło w gre obnizanie stropu, ten dom własnie wybrałam dlatego, ze miał na parterze 2.80 cm wysokosci. Uwielbiam przestrzenie mimo ze mam 1.60 "w kapeluszu" Do naszych schodów przyzwyczailismy sie Załaczam fotki. http://images23.fotosik.pl/271/a93f2c53eefa7b81.jpg http://images35.fotosik.pl/7/6650a85a098779d0.jpg Kominek - u nas na pewno bedzie zamkniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anik31 05.09.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Mam pytanie, czy w projekcie jest gdzieś podana powierzchnia ścian wewnętrznych i zewnętrznych ??? chodzi mi o m2 tynków wewnetrznych i m2 ścian do ocieplania budynku na zewnątrz??? a przy okazji jak z metrami poddasza, ile m2 płyt i ile wełny potrzeba na ocieplenie poddasza????? Aż dziwne, że nie ma tych danych w projekcie.... Więc prośba do tych Wszystkich, co wiedzą już coś na ten temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 05.09.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 No faktycznie rozwija się nasze forum Anik ja też podepnę się pod Twoje pytanie bo muszę przeliczyć koszty Wczoraj zaczęli kłaść dachówkę, bałam się jak będzie wyglądać bo jej ie widzieliśmy przed zamówieniem ale efekt powinien być niezły; jak już będzie kawałek dachu zrobiony to wkleję A tak wogóle to kiedy powinno robić się ocieplenie poddasza? Czy dobrze myślę, że dopiero po tynkach i wylewkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 05.09.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Cześć, Napiszę jak to było u mnie odnosnie prac mokrych .. najpierw polozylismi wylewki, potem tynki a teraz bedziemy robic ocieplenie poddasza. Mam nadzieje, ze jeszcze we wrześniu prace sie rozpoczną. Tynki robilismy na poczatku lipca i mimo otwieranych okien prawie codziennie i pieknego lata, jeszcze wyczuwa sie odrobine zapachu wilgoci...mimo ze z wierzchu są suche. Nie wyobrazam sobie jak ludzie buduja dom w jeden rok i sie do niego od razu wprowadzaja...Ta masa wody w scianach i wylewce musi przeciez miec czas na odparowanie... Odnosnie m2 tynków (maszynowe gipsowe Knaufa) to przyjelte było 700m2. Mamy dom z podwojnym garazem i podwyzszona sciana kolankową. Powierzchnia ocieplenia dachu - 180m2 z ok 15% zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 05.09.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 magdalobelia to szkoda że mnie nie było na miejscu.A gdzie Wy się budujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 08.09.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Lobelka dzięki za odpowiedź, te informacje bardzo się przydadzą A ja dzisiaj miałam spotkanie z elektrykiem jak zobaczył projekt elektryki naszej lobelki to aż przysiadł ale facet rzeczowy i najważniejsze, że ze wszystkimi uprawnieniami no właśnie a ile kosztowała Cię Lobelko elektryka ??? Jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 09.09.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Lobelka dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 11.09.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 My budujemy w Ostrowcu Św. Czekamy na więźbę. Już od dwóch tygodni nam obiecują że przywiozą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 12.09.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Jeżeli chodzi o powierzchnię ścian wszystko podane jest dokładnie na stonie archonu. Trzeba wejśc w koszt budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts