Irsu 16.06.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Dzieki Ania za slowa otuchy Podpatrzylam ze u Was tez przy oknie dachowym stercza dachowki,u nas nie podoba mi sie wykonczenie fartuchow przy kominach i przy "koszowych cos tam",brzydko wystaje on na dachowce a nie pod spodem,wydaje mi sie ze powinny byc pod spodem nie wiem. Na szczescie pada dzis deszcz u nas ale mimo wszystko maja polewac jeszcze dach woda. A wogole jeszcze to montowali wczoraj solary,myslalam ze miejsca gdzie rurki przechodza przez dach to beda jakos schowane,a one sobie na wierzchu siedza w dwoch dachowkach z otworami do tego przeznaczonymi... No coz moze sie nie znam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara15 16.06.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam wszystkich i z dumą dołączam do budowniczych lobelii Ja jestem na etapie oczekiwania na pozwolenie. czy ktoś budował już lobelkę bez garażu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 16.06.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Aniu, Irsu, powiedzcie czy macie na dachu wyłazy dachowe?Jeśli tak to ile, jeden czy dwa - osobno przy każdym z kominów?U nas dzisiaj weszli dekarze, a pogoda do... kitu.Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 16.06.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 anula,my mamy dwa wylazy i dwie drabinki,przy kazdym kominie. Niech pada,pada...dla nas dobrze,testujemy dach,jeszcze im zostala "kosmetyka" ale to w piatek...polamali dachowke na ktorej jest drabinka umocowana i dopiero bedzie w hurtowni w piatek Dagmara,nie widzialam jeszcze lobelki bez garazu,u Was taka bedzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara15 16.06.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Tak, u nas będzie lobelka bez garażu. Ciekawe jak nam to wyjdzie - mamy długą a wąską działkę i stwierdziliśmy, że wybudujemy garaż osobno. Jak czytam co piszecie, to nie mogę doczekać się aż zaczniemy. Mam pytanie do tych co już wybudowali: czy sypialnia rodziców na poddaszu jest rzeczywiście taka duża i czy kotłownia nie jest za mała. Czy ktoś będzie ogrzewał paliwem stałym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobelia 16.06.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 dzień dobry:)My przymierzamy się do kredytu i w wniosku kredytowym musimy podać koszt tynkowania elewacji. Pomocy:( HELP:( Ile u Was wyszło takie tynkowanie? Brdzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zziele 16.06.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 dzieki AniaK. za odpowiedz, tak wlasnie myslalem ze tyle wyjdzie, zalamka ale teraz nie ma odwrotu tak w ogole to chyba mamy taka sama dachowke sirius brazowy macie? pozdrawiam wszystkich i udanego budowania zycze a tak dla pocieszenia zalamanych dodam ze mi partacze juz 2,5miesiaca dach robia i konca nie widac hahaha juz nie mam nerwow to smiechem to biore, sie odegram na odbiorach i przy placeniu [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zziele 16.06.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 lobelia przyjmij miedzy 120-135zl za 1m2 elewacji /styropian+siatka+tynk/ czyli calosc na gotowopozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 16.06.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Irsu zobaczysz, że w efekcie wszystko będzie super mi też wiele razy wydawalo się, że coś jest nie tak jak trzeba zrobione a w sumie jest póki co ok Witaj Dagmara co do kotlowni to fakt, że nie jest zbyt wielka i chyba przy paliwie stałym to będziecie potrzebowali jakiegoś dodatkowego składziku a sypialnia owszem jest spora, ja ze swojego doświadczenia polecam pozbyć się części na rzecz garderoby albo zrobic dodatkowo mniejszy pokoik Witaj Lobelia ja wprawdzie mam dopiero siatkę zaciągniętą klejem i podwójnie gruntowaną ale koszty podane przez Zziele są zgodne z "obiegowymi" cenami Zziele dobrze, że wszystko przyjmujesz z uśmiechem a dachówkę to mam cementową braasa celtycką lumino (czarną) Przywieźli mi thuje mam ciśnienie i już nawet wpadłam na pomysl, że halogen wystawię i trochę teraz pokopię ale mąż mi się zbuntował Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara15 16.06.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Dzięki AniaK. za odpowiedź. Ile Was kosztowały materiały na stan surowy - bez robocizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_remi 17.06.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Jeżeli chodzi o ocieplenie to my też na razie zatrzymaliśmy się na siatce i kleju. Reszta musi jeszcze zaczekać. Chciałoby się już zamieszkać w domku. Po ulewach okazało się, że dach przecieka, ściany w garderobie mokre. Fachowcy twierdzą, że mogą to naprawić dopiero jak nadejdzie lepsza pogoda. Zobaczymy.Ja teraz stoję przed dylematem wyboru kafli do łazienek. Mam mętlik w głowie. AniuK jakie masz kafle położone u góry w łazience? Na zdjęciu wyglądają bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 19.06.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Hej Dagmara postaram się dzisiaj wieczorkiem napisać jak wyglądały u nas koszty stanu surowego tylko córę muszę uśpić Kasia w górnej łazience to akurat położony jest marmur ale wbrew pozorom koszty jego zakupu nie były bardzo wysokie bo była promocja o ile dobrze pamiętam to 180zł/m2 (a w sumie ładniejsze płytki też są w takiej cenie) tyle, że marmur jest bardziej pracochłonny i wymaga dobrego zabezpieczenia przed wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara15 19.06.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 dzięki AniaK. Właśnie myślimy z mężem z czego budować, bo mamy propozycję prefabrykatu z keramzytu, ale wydaje nam się, że to jednak za drogo. Praefa powiedziała nam za same ściany (bez fundamentów i dachu) 166 tyś. Murowany na pewno będzie taniej. Kiedy ja będę miała taki domek jak Wy macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 21.06.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Dagmara, jeśli mogę służyć radą, to z Praefą trzeba twardo negocjować ceny. My za lobelię z podwójnym garażem zapłaciliśmy duzo mniej.Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara15 21.06.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 anula00 - a zamawialiście w samej Praefie czy u jakiś partnerów. Jeżeli to nie tajemnica dużo mniej to ile np. ok. 100 tys?dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara15 21.06.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Jeszcze raz do anuli: rozumiem, że sami robiliście fundament i dach a ściany postawiła Praefa? Jakie koszty przy budowie tego typu odpadają? Zastanawiam się nad taką metodą ze względu na czas budowy.Oglądałam zdjęcia z Twojej budowy - robią wrażenie ! Jeżeli mogę prosić o kilka rad - będę zobowiązana. Mój mail [email protected] dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 22.06.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Dagmara,info wysłałam Ci na skrzynke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 24.06.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam wszytkich budowniczych Lobelek . My również zauroczeni tym projektem po drobnych zmianach budujemy, jesteśmy na etapie ścianek kolankowych i czeka na temat dachu . U nas garaż jest dwustanowskowy , podpowiedzcie proszę jakie koszty ponieśliście na robociznę za kompletny dach ( w naszym przypadku będzie to blachodachówka). Budujemy w Markach pod Warszawą. Z góry dziękuję, wieczorkiem postram się wkleić zdjęcia naszej lobelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 25.06.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 mamy więźbę http://foto1.m.onet.pl/_m/281938cc55d7f962c0270240a2b57b2d,6,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/9e3e6657c27887d5ebefa535f69900bc,6,19,0.jpg fajnie poleżeć w taczce http://foto0.m.onet.pl/_m/1452fc83839f855d8535070d400ca43c,6,19,0.jpg Kochane powiedzcie ile trzeba materiału - styropianu 10cm na ocieplenie lobelii (w m2) ? Mąż zastosował spychotechnikę i ja mam to niby policzyć?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 26.06.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam wszytkich budowniczych Lobelek . My również zauroczeni tym projektem po drobnych zmianach budujemy, jesteśmy na etapie ścianek kolankowych i czeka na temat dachu . U nas garaż jest dwustanowskowy , podpowiedzcie proszę jakie koszty ponieśliście na robociznę za kompletny dach ( w naszym przypadku będzie to blachodachówka). Budujemy w Markach pod Warszawą. Z góry dziękuję, wieczorkiem postram się wkleić zdjęcia naszej lobelki. Lobelia606, u nas też garaż dwustanowiskowy, a ceny następujące: więźba - 11240,00 robocizna- 20000,00 dachówka Tondach 17300,00 okna dachowe 6 szt (78x118) w tym 2 łazienkowe 5800,00 rynny- 2100,00 Czekamy na zdjęcia, Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts