Lobelia606 15.10.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 anula00 dziękuję za umieszczenie wizualizacji , rozumiem że lodówka będzie na ścianie po lewej stronie, zastanawiam się tylko gdzie umieśliliście wejście do spiżani ? zdaje się że w holu czy tak ? . U nas planuję zrobić spiżanię przy tej ścianie która jest po skosie - inaczej niż w oryginalnym projekcie, wejście do spiżani będzie z kuchni , tylko część spiżani - ta tu gdzie jest największy skos będzie stanowiła wnękę na zabudowę : piekanika i mikrofali - już wymoierzyłam i się zmieści tylko w ten sposób uda nam się zmieścić lodówkę side by side nie rezygnując całkowicie ze spiżani - będzie tylko troszeczkę mniejsza . Projekt rozmieszczenia na razie mam w głowie , ale jak rozrysuję to umieszczę na forum . Chyba że ktoś znajdzie jeszcze ciekawsze rozwiązanie. A jak planujecie urządzić małą łazienkę ? Ja trochę przedobrzyłam i umieściłam na ścianie na wprost wejścia narożną wannę i sedes - teraz hydraulicy będą to przerabiać bo już widzę że będzie to kiepsko wyglądało. Pozdrawiam i czekam na wasze pomysły na wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 15.10.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 anula00, powiedz jeszcze jak to glazura jest na ścianie w kuchni , bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 15.10.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Lobelia606płytki w kuchni to gres CERAMSTIC Sahara White 60x30 kupione w castoramie. Położyłam je w holu, kuchni na podłodze i właśnie między szafkami.U nas wejście do spiżarni z holu.Kończy się mała łazienka, troche ciężko zrobić tam zdjęcia, ale postaram się i wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 15.10.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 byłam, zrobiłam, wklejam.... zabudowa pod wc http://foto2.m.onet.pl/_m/63bf767508aec600a0902fc4cf8344e6,10,19,0.jpg ściana prysznicowa http://foto0.m.onet.pl/_m/2e675450db81da5eb91795bd01fcd214,10,19,0.jpg ściana na wprost wejścia - blat pod umywalkę http://foto3.m.onet.pl/_m/d6f273b654493f79efe0ab3e0ee73603,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzita 16.10.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 o której wersji lobelii piszesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisiak2312 18.10.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witam serdecznie wszystkich co zainteresowali się tym projektem, bo uważam że jest wyjątkowy i funkcjonalny bardzo mi sie podoba ale mimo wszystko chciałabym zobaczyć w realu, jeśli ktoś byłby na tyle miły aby pokazać mi swój domek na żywo - byłabym wdzięczna więć proszę pisać na meila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 18.10.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 http://images40.fotosik.pl/212/b527f55eef2f83cdmed.jpg Tak wygląda propozycja naszej łazienki, ale nie jestem jeszcze zdecydowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_remi 19.10.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam. Chciałabym wkleić kilka zdjęć swojego domku, aby pokazać jakie zmiany wprowadziliśmy tylko proszę kogoś o instrukcje jak wkleić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 19.10.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witam. Chciałabym wkleić kilka zdjęć swojego domku, aby pokazać jakie zmiany wprowadziliśmy tylko proszę kogoś o instrukcje jak wkleić zdjęcia. http://forum.muratordom.pl/jak-wkleic-zdjecia,t138412.htm tu masz link do strony gdzie jest wszystko opisane, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 24.10.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Kasia_ remi, czekamy na zdjęcia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcia_iw2 09.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Dziękuję serdecznie Ewa_R Za pokazanie lobelki na żywo i za mnóstwo informacji, które do dziś analizuję.Dzięki Wam jesteśmy pewni to jest" nasz" domek.Pozdrawiam i do miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 11.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Nie ma za co, jest nam niezmiernie miło, że mogliśmy pomóc w wyborze projektu. Pozdrawiamy i oczywiście zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 18.11.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Hej, ludzie co tu tak cicho; czyżby wszyscy się już wybudowali i nie mają o czym pisać Do świąt jeszcze miesiąc, można trochę pobudować, a zwłaszcza przy takiej pogodzie. U nas prace w środku, lada dzień zaczniemy robić kafelki w łazienkach, jak coś będzie już położone to wkleję zdjęcia, oczywiście projekt łazienki zmieniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 18.11.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witaj Ewo,to prawda cisza nastała na naszym forum. U nas dzisiaj panowie zakończyli (mam nadzieję) wylewki. Teraz przed nami ocieplenie poddasza i wykończeniówka. Szukam też ciekawych pomysłów na kominek - może ktos ma ochotę pochwalić się swoim. Podrawiam wszystkich budowniczych lobelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 18.11.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witaj Ewo,to prawda cisza nastała na naszym forum. U nas dzisiaj panowie zakończyli (mam nadzieję) wylewki. Teraz przed nami ocieplenie poddasza i wykończeniówka. Szukam też ciekawych pomysłów na kominek - może ktos ma ochotę pochwalić się swoim. Podrawiam wszystkich budowniczych lobelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 29.11.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 witam wlasnie kupilismy projetk domu i juz jestesmy po malych poprawkach.powiekszylismy garaz na 2-stanowiskowyzlikwidowalismy spizarniezlikwidowalismy drzwi balkonowe na elewacji ogrodowej , wtswilismy natomist potrojne frzwi balkonowe na scianie tej co wykuszpodniwslismy sciane kolankowa do 110 cmposzerzylismy schody do 100cmzlikwidowalismy na pietrzee balkon na elewacji ogrodowejw wypailni nad garazem zrobilismy mala lazienke i garderobe jestemy na etapie poszukiwania materialow bud. chcemy budowac z Porotherm 25 P+w i styropian 18cm. jakie sa wasze doswiadczenia ? mam pytanie odnosnie kosztow. czy wycena archonu jest realna czy zanizona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 29.11.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam U nas również garaż 2 stanowiskowy , schody przerobione zostały dosć gruntownie (też zostały poszerzone do 1m) ale zmieniliśmy trochę ich kszałt w poprzednich postach podałam link do zdjec na których dokładnie widać jak zostały zrobione - w związku z czym mam nadzieję będą bardziej wygodne. Łazienke na piętrze przenieśliśmy nad garaż - podzieliliśmy powierzchnię nad garażem na dwie części na jednej większej jest 20 metrowy pokój kapielowy a na drugiej połowie zrobilismy sporą prawlnio-suszarnie i wydzielilismy pomieszczenie na saunę - na wsprost pokoju kapielowego. Unas również została podnisiona ścianka kolankowa do 110. Jesli chodzi o podnoszenie ścianki kolankowej to zwroćcie uwagę na to jakie okna dachowe będziecie montować - po piersze ze względu na wielkość - wyższa ścianka kolankowa zmniejsza długość skosu (Ściany biegnącej od ścianki kolankowej do sufitu. Druga sprawa to zwrócenie uwagi czy ta ścianka kolankowa 110 jest juz na gotowo czy jest to wysokość muru a do tego dochodzi murłata - i tym samym podniesie ściankę do np. 125. Przy tak podniesionej ściance kolankowej okna dachowe powinny byc z dolnym otwieraniem - do górnej klamki raczej nie dosięgniecie. Kuchnie zamknęliśmy - nie ma przejścia do salonu na spiżanie przeniśliśmy na drugą stronę - uzyskalismy w zwiąku z tym kuchne w ksztalcie prostokąta. Budujemy w Markach k. Warszawy w razie potrzeby możemy pokazać jak wydląda w rzeczywistości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 09.12.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 http://images48.fotosik.pl/236/0c4de2afc9dce71bm.jpghttp://images46.fotosik.pl/235/f5c22628f2da9441m.jpg Witajcie po krótkiej przerwie, u nas praca wre i robimy wszystko, żeby do wiosny się wprowadzić. Właśnie skończyliśmy łazienkę na górze zostało jeszcze fugowanie, biały montaż no i oczywiście wkleić lustra, zaczęliśmy łazienkę na dole. Napiszcie co tam u Was na budowach słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 15.01.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Czy naprawde już nikt nie buduje Lobelki i nie chce sie podzielić uwagami z budowy.........taka cisza na naszym forum Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelia606 21.01.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 My budujemy i pewnie dlatego nie piszemy bo czasu brakuje. teraz w zasadzie wykańczamy. Dzisiaj udało się zamówić glazurę do łazienki na dole - z Wema - kolekcja Venus do tego mozaika kamienna. Na podłogę dolny hol i kuchnia gres szkliwiony też z Wema Paris White (kolor nie jest biały jak nazwa b y wskazywała tylko beżowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts