Niutek1978 19.07.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 mamy pozwolenie na budowe!!!!!!!!!!n hurra. za 2 tygodnie zaczynamy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikad 19.07.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam wszystkich budujących Lobelię. właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę i teraz staramy się o kredyt. nie wiem jak długo to potrwa. będziemy budować koło Nowogardu (zachodniopomorskie). szkoda,że wszyscy budujecie tak daleko.Potrzebuję kosztorys do banku, jak go uzyskać, kupić w archonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 20.07.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 witamzczy ktos może robił rekuperator????mamy plan go zrobić żeby przy okazji mieć klime i ciekawa jestem jaki jest koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 20.07.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 monikoD jeśli chodzi o kosztorys do banku to nam wykonywał go nasz architekt który adaptował nam projekt,tyle że my już o kredyt staraliśmy się dużo wcześniej a prawomocne pozwolenie na budowę dostarczaliśmy jako ostatni papier do przyznanego już kredytu.To był warunek wypłaty pierwszej transzy.Pieniądze otrzymaliśmy potem w ciagu 7 dni na konto - nawet chyba wcześniej.W sumie my czekaliśmy jakieś 1,5 do 2 miesięcy od złożenia wniosku do wypłaty pieniędzy.Pewnie to zależy jeszcze w jakim banku bo w każdym jest pewnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 20.07.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Irsu, piękny dom!!! Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 20.07.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 magda2901 dziękuję,jestem bardzo z niego zadowolona chociaż jeszcze dużo pracy przed nami.Nie mam pomysłu na barierki balkonowe....narazie ich nie robiliśmy,wyglądem chcę nawiązać trochę do ogrodzenia,ktore będzie przed domem i nie mam jeszcze pomysłu. A może u Was są jakieś fajne rozwiązania??proszę o zdjęcia .Magdagdansk jeśli chodzi o schody samonośne to nie znam cen,my za schody - stopnie i podstopnice z jesionu zapłaciliśmy 3,5 tys + 1,8 tyś robocizna,drzewo złożone pod schodami czeka na montaż,oczywiście nie mam pomysłu na poręcz....śliczny również ten Twój domek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstepien 27.07.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, kochani proszę was napiszcie czy salon w lobelce nie jest zbyt wąski i mało ustawny.Jeczcze nie zaczeliśmy budowy a już mam same wątpliwości co do tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 28.07.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 mstepien Jeśli chodzi o salon lobelki to moim zdaniem jast wystarczająco szeroki .Dla mnie jednak był mało ustawny i zrezygnowałam z wyjścia na taras tak jak było w projekcie i przeniosłam je do wykusza, i moim zdaniem był to dobry wybór Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 29.07.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 my jeszcze nie zaczelismy ale też przenieślismy wyjście na taras na wykusz i całkiem zrezygnowaliśmy z okna na tej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 04.08.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 ........ całkiem zrezygnowaliśmy z okna na tej ścianie no właśnie szkoda że ani my ani nasz architekt nie pomyślał o tym,teraz jak oglądamy TV słoneczko odbija nam się w telewizorze,ale z wyjscia na taras nie zrezygnowałabym,dla nas salon jest ustawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 07.08.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Kochani mam pytanie odnośnie tynków!!! My mamy tynki gipsowe ,a teraz powiedziano mi ze przed malowaniem ścian powinnam jeszcze je wycekolować. Ja myślałam że przy tych tynkach nie trzeba nic potem z nimi robić( zwłaszcza że ściany są moim zdaniem gładkie),czy się mylę??? Proszę o odpowiedz bo mam pare dni na podjęcie decyzji.Czas mnie goni bo we wrześniu miał wejść kafelkarz na dół,ale w tym wypadku musiałabym wszystko odwołać .Świetnie (((( Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 07.08.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 magdagdansk my też mamy tynki gipsowe,jednak na nie kładlismy "rzadką" szpachlę a no to grunt rozcięczony białą farbą akrylową,tym sposobem ściany są nie tylko głodkie ale i farba lepiej sie "trzyma' a kolory malowaliśmy tylko jedną warstwą,wszystko ładnie pokryte:-) więc chyba warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 08.08.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 IRSU Dziękuje za szybką odpowiedz.A czy pamiętasz ile płaciliście za m2 (robocizny)? A tak na marginesie poprzednio chciałam Ci pogratulować ślicznej lobelki, i poprosić o więcej zdjęć,i jak jurz wszystko co miałam napisać napisałam to synek wyłączył mi listwe od komputera ))).Więc przy okazji jaszcze raz gratuluje i gdybyś miała ochotę na umieszczenie więcej zdjęć byłoby super... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 08.08.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Madzia,dzieki ,po zakończeniu elewacji również bylismy zaskoczeni że tak fajnie wszystko wyszło,kolory wybierałam na szybko,w hurtowni ze wzorników,cieżko było sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało,w okolicy to nasz jedyny domek z kolorami,wszyskie są białe,zdjęcia oczywiście,będę wklejać w dzienniku,tak jak czas pozwala to ciągnę go dalej.Jeśli chodzi o gładzie,my płacilismy 8 zł m2 robocizny,wiem że ceny na wiosnę kształtowały sie od 10-14 zł za samo szpachlowanie,u nas takie są ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdagdansk 09.08.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Irsu.Dziękuje za informację. I czekam na zdjęcia.A swoją lobelką będe sie chwalić mam nadzieją koło pażdziernika,bo we wrześniu wejdzie kafelkarz ,będzie kładł kafle na całym dole. Mamy podgrzewane podłogi i zdecydowaliśmy się jednak na kafle.Mam nadzieję ze będę zadowolona z wyboru.Musze jeszcze pomyśleć nad schodami bo "spędzają mi sen z powiek"Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 11.08.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 my tez na całym dole mamy ogrzewanie podłogowe,miałam nawet okazje wyprubować jak to działa w zeszłą zime i muszę powiedzieć że super sprawa,wprawdzie leżały u nas jeszcze wykładziny ale ciepełko w nóżki było...super sprawa:-) w tym roku mamy juz kafelki,podobno przy podłogówce strasznie się kurzy....nie wiem,zobaczymy:-) w salonie,jadalni i kuchni mamy gres polerowany więc miotła i mop to moi przyjaciele Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 11.08.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 witam gratuluje wszytkim juz mieszkającym lub na finiszu my mamy juz wytyczony budynek, na jesien stan zero robimy, a reszta na wiosne bo na fachowców musimy poczekac. tak ciężko teraz z dobrymi fachowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 21.08.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 witam cos zamarł wątek. czy 25 000 za robociznę za fundament z drenażem i ściany to tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 24.08.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam,25 000 zł to dobra cena... pod warunkiem, że w tym jest materiał i robocizna. Sąsiad płaci tyle, za podobny wielkościowo fundament, ale chyba bez drenażu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaWrzos 04.09.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Hej budujący. MOże ktoś wie ile metrów wynosi elewacja. Mi robotnicy wyliczyli 270 m ale wydaje mi się to trochę dużo. Proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts