iwcia78 23.10.2006 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 hej, jak miło że jest nas więcej - miłośników domu w lobeliach. Nic dziwnego projekt jest super i jak sie okazuje bardzo plastyczny, każdy dostosowuje do swoich potrzeb i możliwości. My palnowaliśmy zalać fundamenty w tym roku, ale nie wiem co z tego wyjdzie, zwłaszcza że wniosek o pozwolenie na bud. złozymy dziś lub jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 24.10.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 czekamy na Pani wniosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 25.10.2006 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 wniosek zostanie złożony dziś - na 100 % proszę o jak najszybsze załatwienie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 25.10.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 zobaczymy co sie da zreobic i czy dokumenty będą kompletne. jak nie to przedłużymy sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 07.11.2006 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam po przerwie!! W piatek 03.11.2006 r. odebrałam wreszcie pozwolenie na budowę, teraz liczymy dni, liczymy na dobrą pogodę i do dzieła - fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 08.11.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 gratulacje iwcia Ale Ci zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rebeka 28.11.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Witam, nasze "Lobelki" juz się rysują.Po wszystkich zmianach powierzchnia uzytkowa będzie ok.160m2 Jestem troszkę przestraszona bo miało być góra 130m2, ale z drugiej strony wszystko będzie tak jak trzeba i mamy nadzieje, że koszty nas nie zjedzą. (Eskimos,trzymam się tego co powiedziałeś o kosztach) A ja teraz mam teraz problem z elewacją. W związku z tym, że likwidujemy wszystkie balkony i wykusz boję się aby nie wyszło dziwnie łyso.Chcielibysmy pozbyć sie też tych małych okienek w kuchni i spiżarni.Może ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak "urządzić" taką elewację,zwłaszcza od strony wejścia. Jestesmy zwolennikami prostoty i nie chcemy balkoników i innych elementów, ale z drugiej strony dobrze jak domek ma jakiś jeden ciekawy akcent (tzn.nam się tak podoba) Nie mam zupełnie pomysłu. Czy pokombinować coś z kształtem okna w pokoju na górze, czy zostawić dwa jednakowe jedno nad drugim... Sama nie wiem. Elewacje boczne będą OK. Największa zagwozdkę mam z wejściem. Może kolory tynku.... Proszę, poradźcie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 28.11.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 fiu fiu pani iwcia juz o tynku myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rebeka 28.11.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 fiu fiu pani iwcia juz o tynku myśli To byłam ja,Rebeka (a nie Iwcia). Też jestem zachwycona tym projektem.I też chcę go budować.Myślę o elewacji bo z tym wiąże sie też kształt okien lub coś innego .... No własnie z tym "czyms innym" mam problem Stąd moje pytanie. A nasz projekt dopiero sie rysuje.Jesli uda nam sie na wiosne zacząć a w końcu roku wprowadzić do częściowo wyończonego domku to bedę super zadowolona. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 28.11.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 oj przepraszam zakręcona jestem Myslałam że to iwcia78 bo wiem że ona juz zaczęla budować a jeszcze niedawno tylko my dwie byłyśmy zdecydowane na ten projekt To super że jest nas więcej bo ten projekt jest superowy co do okienek to nic nie doradze bo ja tez sie zastanawiałam nad likwidacją tych dwóch okienek wąskich w kuchni i spiżarni ale chyba zrezygnuje bo myślę że to zepsuje superowy wygląd elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 06.12.2006 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam po przerwie! a u nas już zalane fundamenty, ale super że ta jesień taka ciepła. Rebeko nie wiem co Ci poradzić, pomyślę jeszcze bo rzeczywiście "coś" by się przydało. My też zrezygnowałiśmy z tych wąskich okienek od frontu, ale balkon na górze pozostał więc powinno jako tako wyglądać. Pewnie bedę tendencyjna ale patrząc na findamenty domek wydaje mi się jakiś mały - wiem że wszyscy tak mają. Już nie mogę się doczekać jak ruszymy dalej. pozdrawiam koleżanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 06.12.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 14.12.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Kochani!!! Nie dość że znalazłam po bardzo dłuuuuuuugim okresie poszukiwań dom który podoba się zarówno mnie jak i mojemu, to znalazłam też jego sympatyków. Bardzo się cieszę, że już go ktoś buduje, bo to przecież nowy projekt. Z niecierpliwością będę śledziła ten wątek i czytała wszystkie wypowiedzi. Ja dostałam projekt 6 grudnia od Mikołaja Pozdrawiam wszystkich przedświątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawciokrk 14.12.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam na forum!! Widze że nie tylko ja jestem zainteresowany tym projekcikiem projekt jest super, domek jest bardzo funkcjonalny, a co za tym idzie napewno przyjemnie bedzie się w nim mieszkać! Jedyny mankament to łazienka na poddaszu, jest zdecydowanie za mała! Wpadłem na pomysł aby w miejsce łazienki dać pralnio-suszarnie a w pomieszczeniu gosp.zrobić łazienke. Napewno gabarytowo będzie spora, koszta też pójdą w góre,ale przy odpowiednim zaprojektowaniu i zniwelowaniu skosów może to być ciekawe i ładne rozwiązanie! Jestem ciekaw jak to wyglada od strony technicznej, na moje oko nie powinno być z tym problemu! pozdrawiam i czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 15.12.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 hej fajnie że kolejnej osobie podoba sie ten projekt. łazienka jest troche mala faktycznie dlatego ja powiększam ją o to przejście do pom. gosp. a do tego pomieszczenia gosp. bedzie sie wchodzić tylko z łazienki myślę że to dobre rozwiązanie bo mam zamiar wykorzystywac to pom. gosp. jako strych Nie wiem czy Twoj pomysł jest dobry ponieważ faktycznie dużo większa będzie lazienka taki powiedzmy salon kąpielowy a co za tym idzie kupa kasy na jej wykończenie a pozatym zostaniesz całkowicie bez stryszku a z własnego doświadczenia wiem że strych jest niezbedny żeby schować jakieś niepotrzebne szpargałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 15.12.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Cześć, jak miło.Ja z kolei myślałam, aby w owym pom. gosp. zrobić pralnio-suszarnię. Chciałabym też w sypialni na górze w miejscu garderoby zrobić mała łazienkę, ale nie wiem czy to wykonalne. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawciokrk 16.12.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 czesc heh faktycznie sporo osób interesuje sie tym domkiem faktycznie nie bede miał miejsca na "szparagałki" a tego się z czasem zbiera duuużo ale może na strychu znajdzie sie odrobina miejsca, wysokośc tego miejsca nie wyglada źle, jakieś schodki na góre i po sprawie:) za to w łazience widziałbym dodatkowo saune małą sympatyczną wbudowana "gdzies" w rogu koszta wbrew pozorom nie tak duże a ile frajdy! faktycznie wtedy powstałby salon kąpielowy z prawdziwego zdarzenia cd. łazienki zamiast garderoby, hmmm na planie ciąg wod-kan jest troszke oddalony napewno wiązało by się to z dodatkowymi kosztami, musisz pytać projektanta czy jest to wykonalne! Czy ktoś z forumowiczów ma już koszta budowy tego domku w stanie surowym metodą gospodarcza- własne doświadczenie mile widziane pozdrawiam Pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 18.12.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 sauna super sprawa ale iletakie cos kosztuje?? myslę że o tym można chyba pomyśleć juz na etapie wykańczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 18.12.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 sauna super sprawa ale iletakie cos kosztuje?? myslę że o tym można chyba pomyśleć juz na etapie wykańczania Edytko - odpuść sobie. Gra nie warta świeczki. Też sie zapaliłem i mam (niewykończona i nie zamierzam wykańczać). Wykorzystuje to pomieszczenie do zgoła innych celów. Zabawka jest droga, tak w budowie i wyposażeniu (a zależności od standardu, wielkości i wyposażenia od kilkunstu do kilkudziesieciu tysiecy zł.), jak i w eksplostacji. Wymaga też kosztownych zmian w instalacjach elektrycznej, wodnej i kanalizacyjnej juz na etapie projektu. Nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 18.12.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Tak się zastanawiam...., czy usytuowanie pieca w kuchni samotnie w rogu jest wygodnym rozwiązaniem. Do tej pory miałam wszystko pod ręką (mała kuchnia) - zlewozmywak obok pieca. Może to śmieszne ale zastanawia mnie sytuacja np: odcedzanie ziemniaków czy makaronu i chodzenie z gorącym garem po kuchni... Czy ja aby nie przesadzam Pozdrawiam przedświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts