Chrun 12.01.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Wyszło bardzo fajnie.Skoro jest widok na elewację, to prośba o foty wewnątrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 12.01.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Jestem pod wrażeniem Dom wygląda super! Proszę również o zdjęcia z wewnątrz domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 12.01.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A tak przy okazji jeszcze... Z czego budowaliście Wasze Lobelie? Czy tak jak jest podane w projekcie, czyli z Porothermu 25? Jak dobrze pójdzie, to zaczniemy budować na wiosnę. Teraz rozglądamy się za materiałami i fachowcami. Pozdrawiam raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chrun 13.01.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Ja zmieniłem materiał i technologię ze ściany 2W na 3W. Nośna - silikat 25, styropian 15, elewacyjna - będzie bloczek silikatowy 12 albo cegła silikatowa łupana 9,5. Chciałbym rozpocząć budowę koło maja. Też jestem na etapie poszukiwania ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 27.01.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 czy cena 50-51 tys PLN za caly dach z oknami termo, orynnowanie , więźba, dosłownie wszystko, to duzo??? mówie o materiale i robociznie.dziekuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 27.01.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Nie wiem jak z materiałem, ale nam jedna firma powiedziała, że za samą robociznę biorą 40 zł od metra za dach z blachodachówki, a z dachówki ceramicznej 50 zł. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez magda2901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 04.02.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 u nnas robocizna 13 z orynnowaniem itp. jak sie podzieli na m2 to wyjdzie jakos 45pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zibi146 16.02.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 No to zaczynamy !!!!!!!! Kredyt przyznany, materiały na budowie, fachowcy umówieni i tylko pogody jakoś brak. Na dworze -12 stopni, ale kiedy zrobi się ciepło ... I moja lobelia stanie w mig. A odnośnie dachu to ja mam fachowców za 40 zł/m2 (blacha). W cenę są wliczone wszystkie obróbki blacharskie przy kominach i oknach dachowych (7szt.)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 16.02.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Zibi146, życzę szybkiego rozpoczęcia budowy!!! My czekamy na pozwolenie na budowę. To nas powstrzymuje przed złożeniem wniosku o udzielenie kredytu Miejmy nadzieję, że uporamy się z tym w miarę szybko Na jaką kwotę wyceniliście Lobelie w kosztorysie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 20.02.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 nam stan surowy zamkniety około 140tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zibi146 22.02.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) Dzięki, dzięki magda2901 za dobre słowo... Za kredytem chodziliśmy prawie rok. Tak nas banki zwodziły obietnicami. Niby nast stać było, ale kiedy przychodziło co do czego to... Człowiek z którym rozmaialiśmy w banku obiecywał "złote góry" a potem i tak wszystko zależy od analityka i jego "widzi mi się". Jak analityk powie tak to jest kredyt, jak się nie wyśpi i powie nie, to nie ma kredytu. W jednym z banków (nie powiem którym) co się reklamował w mediach, że udziela 100 krotnej pożyczki od sumy zarobków, na same ksera poszło dwie ryzy papieru (tak, tak - dwie ryzy papieru) i jak przyszło co do czego to zaczęli kombinować i niestety nie podpisaliśmy umowy. Budowę mamy już rozpoczętą. Jesteśmy na stanie zerowym. Stan surowy zamknięty wyceniliśmy na około 160 tys. W projekcie mamy kilka zmian m.in. budynek został powiększony tj. salon został wydłużony o 1m oraz zamiast garażu (poszerzony też o 1m) zrobiliśmy pokój do pracy, kotłownię i skład opału. Tam gdzie miała być kotłownia będzie pralnia. Całość podnieśliśmy do góry, a co z tego wyjdzie ... ? opowiem w trakcie. Na razie zamawiamy materiały i dowozimy na działkę. Kiedy puszczą mrozy i zacznie się robić ciepło, będziemy ciągnąć dalej w górę!!! A swoją drogą to czy ktoś próbował zmieścić w kotłowni piec na opał stały z podajnikiem opału? Czy wszyscy robią ogrzewanie gazowe. Przeglądałem forum i nie znalazłem nic o tym. Proszę o informację na ten temat bo jestem ciekaw jak sobie z tym tematem poradziliście.Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w załatwianiu papierów!!! Edytowane 22 Lutego 2011 przez Zibi146 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa_R 03.03.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Dzięki, dzięki magda2901 za dobre słowo... Za kredytem chodziliśmy prawie rok. Tak nas banki zwodziły obietnicami. Niby nast stać było, ale kiedy przychodziło co do czego to... Człowiek z którym rozmaialiśmy w banku obiecywał "złote góry" a potem i tak wszystko zależy od analityka i jego "widzi mi się". Jak analityk powie tak to jest kredyt, jak się nie wyśpi i powie nie, to nie ma kredytu. W jednym z banków (nie powiem którym) co się reklamował w mediach, że udziela 100 krotnej pożyczki od sumy zarobków, na same ksera poszło dwie ryzy papieru (tak, tak - dwie ryzy papieru) i jak przyszło co do czego to zaczęli kombinować i niestety nie podpisaliśmy umowy. Budowę mamy już rozpoczętą. Jesteśmy na stanie zerowym. Stan surowy zamknięty wyceniliśmy na około 160 tys. W projekcie mamy kilka zmian m.in. budynek został powiększony tj. salon został wydłużony o 1m oraz zamiast garażu (poszerzony też o 1m) zrobiliśmy pokój do pracy, kotłownię i skład opału. Tam gdzie miała być kotłownia będzie pralnia. Całość podnieśliśmy do góry, a co z tego wyjdzie ... ? opowiem w trakcie. Na razie zamawiamy materiały i dowozimy na działkę. Kiedy puszczą mrozy i zacznie się robić ciepło, będziemy ciągnąć dalej w górę!!! A swoją drogą to czy ktoś próbował zmieścić w kotłowni piec na opał stały z podajnikiem opału? Czy wszyscy robią ogrzewanie gazowe. Przeglądałem forum i nie znalazłem nic o tym. Proszę o informację na ten temat bo jestem ciekaw jak sobie z tym tematem poradziliście. Pozdrawiam wszystkich i powodzenia w załatwianiu papierów!!! Witam My ogrzewamy lobelke ekogroszkiem - piec z podajnikiem opału spokojnie mieści się w kotłowni.Powierzchni kotłowni nie zmienialiśmy jest taka sama jak w projekcie. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zibi146 05.03.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Dzięki za odpowiedź Ewa_R. Ja przymierzam się do pieca KLIMOSZ LING DUO 35kW. Naczytałem się w internecie, że są tam jakieś tzw. min. odległości serwisowe do obsługi tego kotła bez których można nie uzyskać gwarancji na piec i dlatego doszedłem do wniosku żeby przenieść kotłownię do i tak dużego pomieszczenia po garażu. Tam gdzie była kotłownia, żona chce zrobić pralnię. A jaki Wy macie piec?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalobelia 10.03.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam wszystkich budujących lobelkę.Mam pytanie i jednocześnie wielką prosbę - jesteśmy na etapie wybierania projektu domu i spodobał nam się właśnie "dom w lobeliach". Bardzo chcielibyśmy zobaczyć go na żywo. Czy jest na forum ktoś , któ buduje ten domek w województwie świętokrzyskiem i kto wyraziłby zgodę, abyśmy mogli go obejrzeć? Z góry serdecznie dziękuję. I jeszce podam mojego maila do kontaktu: [email protected]. PozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 30.03.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 budowa ruszyła, sciany stoją. jak naprawie aparat foto to załącze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 01.04.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 10.04.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Niutek1978 gratuluję postępów w budowie!Nam jutro geodeta ma wytyczyć budynek na działce. W sobotę zrobiliśmy studnię szpilkę. Mała rzecz a cieszy...Pozdrawiam wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 11.04.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witammagda2901 - gratuluje prac. od czegos trzeba zacząć. A nam geodeta żle wytyczył dom o 3.71m !!!!!!!! Problemow co nie miara bo przekroczył "nieprzekraczalną linię zabudowy". teraz to odkręca w ZUDzie na wladny koszt i wszelki mapki itp robi on i aneksuje. szok... ale prace trwają nadal. Co najwyzej zapłaci on kare. u nas juz ślepa wylewka zrobiona w piątek i rury z piasku wyciągnięte, teraz w czwtartek robią rusztowania i będą lać schody i strop/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 13.04.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 My też mieliśmy "małe" zamieszanie w papierach. Architekt ustawił nam dom bokiem na działce, czyli tam gdzie powinien być front była ściana garażu. Na szczęście od razu się zorientowaliśmy i teraz wszystko jest ok. W dalszym ciągu czekamy na pozwolenie na budowę, i to nas trzyma, bo nie możemy zalać fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanina 20.04.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich,razem z mężem rozpoczęliśmy budowę naszej lobelki w zeszłym roku. I w związku z tym mam pytanie, zwłaszcza do tych forumowiczów, którzy są już na etapie wykańczania swojej lobelki. Jak zagospodarowaliście tą ścianę (dziurę w ścianie)miedzy salonem a kuchnią? W projekcie jest tam coś w rodzaju stołu barowego.Macie może jakieś pomysły albo zdjęcia? Pozdrawiam Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez Joanina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts