Zibi146 22.04.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 A my we środę zalaliśmy strop. Strachu było co nie miara, ponieważ Gmina ustawiła znaki ograniczające wjazd do 5t, ale pocieszył mnie kierowca "gruszki", że ja nie mam się czego bać, bo to on wejżdża na własną odpowiedzialność na zakazie. Ale nawet nie widać wielkich zniszczeń na szosie. Większe były zaraz po zimie kiedy nie dawało się wogóle przejechać samochodem nawet osobowym. Ale już po wszystkim i strop jest zalany. Teraz "fachowcy" mają przyjść po "długim weekendzie", a ci od dachu, już czekają niecierpliwie, krokwie i blacha zamówione - wszystko czeka.Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt Wielkiej Nocy.Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 25.04.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Zibi146 u nas dookoła są znaki ograniczające i nikt sobie z tego nic nie robi, ulicę dalej jest nawet firma hydrauliczna i cały dzień jeżdżą koparki.Joanina my zrezygnowaliśmy całkowicie z barku.W domku wszystko gotowe i zapięte na ostatni guzik WRESZCIE. Brakuje tylko kilku opraw oświetleniowych. W tym roku stawiamy dodatkowo budynek garażowo- gospodarczy i robimy elewację.Zrobiliśmy kominek z płaszczem i sprawdził się w 1000 % Polecam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 25.04.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 http://www.iv.pl/images/90576234187015927441.jpg' alt='90576234187015927441.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 25.04.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 http://www.iv.pl/images/91169223543127388775.jpg'[/img][/img][/img][/img]http://www.iv.pl/images/91169223543127388775.jpg' alt='91169223543127388775.jpg'> MOJE DŁUGO OCZEKIWANE FIRANKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikad 19.05.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 witam wszystkich budujących lobelię. jestem na etapie hydrauliki. chciałabym dołączyć zdjęcia lecz nie potrafię . ma pytanie, jaki macie drzwi wejściowe? otwierane do wewnątrz czy na zewnątrz. ja mam projekt odbicia lustrzanego. proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalobelia 11.06.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 My mamy drzwi wejściowe otwierane na zewnątrz.My zbliżamy się do położenia elewacji ale zupełnie nie mam pomysłu na coś fajnego oryginalnego. Podrzućcie coś, jak macie jakieś fajne fotki domków podobnych do naszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluckyduck 05.07.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Cześć, Po długich rozważaniach dot. projektów, przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw oraz oczywiście naszych priorytetów z kupiliśmy wraz z żoną projekt DOM W LOBELIACH. Jesteśmy na etapie finalizowania zakupu działki, następnie pozwolenie na budowę i mam nadzieję, w tym roku ruszyć z budową, aby w przyszłym roku się wprowadzić. Oczywiście do projektu wprowadziliśmy trochę zmian, poprzatając innych użytkowników tego postu. Oczywiście sukcesywnie będę pisał o etap i rozsterkach jakie mnie trapią oraz dzielił się cennymi radami. Domek budujemy pod Krakowem. Działka z wjazdem od strony południowej, jednak nie jest to tak duża przeszkoda jak niektórzy twierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregory81 22.07.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 WitamOd dwóch lat budujemy Dom w Lobeliach. Jesteśmy na etapie wykańczania domu i siebie przy okazji;) Do projektu wprowadziliśmy kilka zmian:-piwnica pod całym domem-zlikwidowana kotłownia (jest w piwnicy)-zlikwidowana spiżarnia (jest w piwnicy)-schody do piwnicy pod schodami na piętro-powiększony wiatrołap i łazienka na dole-łazienka na górze przeniesiona do pomieszczenia nad garażemi jeszcze kilka drobnych zmian. Teraz szukamy inspiracji do wykończenia wnętrz, zwłaszcza salonu i łazienek.Czy ktoś ma łazienkę nad garażem, a jeśli tak to czy może wrzucić jakieś fotki. No i w ogóle jakiekolwiek zdjęcia gotowych już lobelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 31.07.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Witam, po długich przejściach z całą papierologią w końcu budowa ruszyła na całego!! W maju zrobiliśmy fundamenty, a teraz ciągniemy mury!! Czy ktoś może mi napisać na jakiej wysokości od fundamentów macie okna? Według projektu to na parterze w większości przypadków jest 90 cm. To nie za mało? Boję się, że okna będą za nisko osadzone. Pozdrawiam wszystkich!!! Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez magda2901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 03.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 witam czy ktoś kto juz wybudował lobelkee pamięta ile poszło wełny mineralnej na ocieplenie poddasza? dziekuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 22.08.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam,nasza lobelia się buduje... Oczywiście nie obeszło się bez małych "wpadek", ale koniec końcem wszystko jest ok! Geodeta troszkę zawalił i tym sposobem okazało się, że mamy o jakieś 35 cm węższy salon, a to znaczy ze holl i automatycznie gabinet są dłuższe! Ale nie ma tego złego... Za to schody wyjdą nam teraz łagodniejsze. Oby..., bo dopiero są robione! Zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 26.08.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 witam my juz tynki cementowo-wapienne konczymy, teraz hydraulik i 12 wrzesnia wylewki.no i mamy swoje ujęcie wody. Studnia głebinowa 33.5m głebokości. no i przez spaprane wytyczebnie domu prądu nadal nie mamy ale korzystamy s sąsiedzkiej pomocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 27.08.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Niutek1978, a wstawiasz okna w tym roku? My się poważnie nad tym zastanawiamy. Dach zrobimy we wrześniu. Znajomi przekonują, żeby wstawić. (i tak będę PCV a nie drewniane). Sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 27.08.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 A schody wyszły super! Jest jeden spocznik i trzy schody zabiegowe! Potem postaram się wkleić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 28.08.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 my juz mamy okna, pcv, drzwi, brame garazawą.... teraZ zastanawiamy się czy dawa głdzie czy zostawic tylko tynk cem-wapienny. jest on dosc gładki, ale jednak to nie to co gładź. jendak nie chce robic gładzi gipsowej gdyż nie oddycha tak sćiana i jest wiele batrdziej podatna na grzyby no i to dodatkowy koszt około 7 tys PLN. my sie chcemy przeprowadzic w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 04.09.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 trochę nowosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 04.09.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 c.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 25.09.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 witamwylewki i tynki sobie pieknie schną. 17 paźdz wchodzi ekipa do ocieplenia poddasza, elewacji. wtedy to juz jak prawdizwy dom będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megira25 26.09.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) witam lobelkowiczów! My z mężem również wybraliśmy na nasz wymarzony domek projekt dom w lobeliach. Myśleliśmy, że nie będzie zmian ale... po szczegółowym przeczytaniu forum, trochę ich zrobimy 1. rezygnujemy z wykusza (bardzo mi się podoba ale koszty , tak na marginesie czy ktoś może sprawdzał dokładnie ile na tym można zaoszczędzić?) 2. rezygnujemy ze "standardowych" balkonów, zostawimy drzwi balkonowe na piętrze ale wykończymy samą barierką; 3. wejście do spiżarni zrobimy z holu 4. podniesiemy ściankę kolankową o 1 pustak 5. poszerzymy garaż o 1 metr Myslimy jeszcze nad schodami bo po postach widzę że to chyba najbardziej problemowa kwestia w tym projekcie. Narazie chyba tyle reszta wyjdzie w praniu. Teraz musimy przebrnąć przez papierologię urzędniczą żeby na wiosnę zacząć budowę. W związku z jeszcze kilkoma dylematami projektowymi mam ogromniastą prośbę do inwestorów lobelki. Czy byłaby możliwość zobaczenia na żywo domku już wybudowanego albo w zaawansowanej budowie, gdzieś na śląsku (my jesteśmy z okolic Katowic) lub w okolicach Krakowa. Obiecujemy nie być zbyt nadgorliwymi zwiedzającymi Mój adres [email protected] Pozdrawiam Magda Edytowane 26 Września 2011 przez megira25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 29.09.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Niutek1978! Twój dom prezentuje się pięknie i niebawem będzie jeszcze ładniejszy! megira25, jeśli chodzi o wykusz, to my go zrobiliśmy, bo tam mamy wyjście na taras. Jeśli chodzi o koszty, to nie są wielkie. My mamy belkę betonową nad wykuszem (i tu właśnie chyba te koszty, choć małe, czyli drut i beton no i zaszalowanie tego). Poza tym trochę więcej samej robocizny jest przy wybudowaniu wykusza, ale i tak uważam, że koszty są naprawdę niskie. Reszta Twoich zmian jest ok. Takie balkony można świetnie oświetlić i wygląda to naprawdę super! My jednak zrobiliśmy takie jak w projekcie, tylko ten z tyłu jest usunięty i tam mamy okno. Wejście do spiżarki będziemy mieć z kuchni, ale za to jest ona tak potwornie nieustawna, że naprawdę nie wiem, co mam z tym zrobić, a muszę podjąć decyzję gdzie dokładnie będą się znajdować drzwi do niej. Może ktoś mi doradzi? Zlew chcę mieć tak jak w projekcie a kuchenkę z okapem miedzy oknami. Piekarnik na ścianie przy hallu. Na lodówkę nie ma miejsca! Jeśli chodzi o oglądanie naszego domu, to myślę, że dopiero gdzieś pod koniec listopada będzie co oglądać. Dziś dopiero zaczęliśmy robić dach. Dom w końcu nabrał takiej masywności!! Bardzo to wszystko cieszy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts