magdalobelia 05.03.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Macie zdjęcia elewacji? Szukam inspiracji i pomysłów na naszą lobelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 09.03.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 elewacje mamy prostą. baranek greinplastu. nie chciałam żadnych udziwnień, nie mamy też tych "ramek" wokól okien ani na rogach budynku bo nie lubię tego. jade dziś na budowe to pstryknę kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 09.03.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 aha.. no i kosztowo wyniesie nas pod klucz tyle co aktualny kosztorys z archonu. czyli 380 tys. tyle jednak że mamy powiększony dom o garaz dwustanowiskowy i podniesioną ściane kolankową. pow. użytkowej mamy 234m2. Plus kostka brukowa i ogrodzenie 45 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 25.03.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 załaczam fotki... podłgoa gotowa ale zakryta jeszcze kartonem dól jeszcze trzeba pomalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 25.03.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaodważna 25.03.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witam wszystkich sympatyków domu w lobeliach, ja czekam na decyzję o zabudowie terenu a potem na zgodę na budowę i zaczynam swoją przygodę z domem w lobeliach! już nie mogę się doczekać!!! Po rozwodzie obiecałam dzieciom, że kiedyś znowu będziemy mieli dom i słowa dotrzymuję! nad projektem nie zastanawiałam się zbyt długo, bardzo mi się ten projekt podobał, chociaż już jest po porawkach z achitektem. Dzięki temu forum mogłam uniknąć blędów albo co nieco udoskonalić.:yes:Cieszę się , że Was tutaj znalazłam:yes: W moim przypadku usunęłam małe okna od frontu domu i wykusz! W miejscu wykusza będą drzwi tarasowe ,aha i schody poszerzone do 1m - to Wasz patent! Ciekawa jestem ile zapłaciliście z stn surowy zamknięty , może ktoś budował w osttnim czasie, ponieważ ceny podawane kilkanaście stron wcześniej są już chyba nieaktualne, szkoda! przede mną narzie fundamenty, chociaż już obmyśliłam i wiem jakie będą glazury, hehehe! wy też tak macie? przez to bieganie za papierami nie mam czasu na pracę,hehehe dobrze ,że mm własną działalność, to mogę sobie na chwilę biegania pozwolić! jak będzie decyzja, będę się dzielić z Wami informacjami na bieżąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaodważna 25.03.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Jeszcze mam pytanka do Was, co do kominka, czytałam, że ktoś z Was robi z płaszczem wodnym a mnie architekt odradza, mówi ,że wystarczy jakiś wydmuch na hol na górę. Jak robiliście? proszę o odpowiedź! jeśli ktoś tu jeszcze zagląda, bo chyba wszyscy już mieszkają w swoich lobelkach, jest szczęśliwy zostawia mnie tu samą? A materiał do budowy? z Czego budujecie lub budowaliście? Czy łazienka na górze nie jest zbyt mała? ja chcę nad garażem zrobić jeszcze jeden pokój dlatego nie mogę robić łazienki większej! ile metrów glazury potrzeba na górną łazienkę ,jeżeli miałaby być cała w glazurze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zibi146 26.03.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) My robimy kominek bez płaszcza wodneg. Sporo czytałem i słuchałem ludzi którzy budują (projektują) takie kominki. Wszyscy odradzają a to z tego względu, że zamiast salonu robi się kotłownia. Jedynie na piętrze robimy ogrzewanie powietrzne z kominka, ale tylko z tego względu, kiedy będzie potrzeba dogrzać wszystkie sypialnie bez włączania pieca. Jeśli jesteś na etapie projektu polecam powiększenie (wydłużenie) salonu i tego co jest garażem (nad garażem). Na powiększenie domu uparła się moja żona, ale na prawdę polecam. My jesteśmy na etapie wylewek na parterze (na piętrze już mamy zrobione). Zastanawiamy się tylko nad fachowcem od centralnego. Tego co chcieliśmy wziąć do roboty, niestety obraził się na nas ponieważ nie chcieliśmy przez niego kupić materiałów (wydawało nam się, że chce na tym zarobić, chociaż robocizna - tak w miarę - 4500 zł za położenie podłogówki na całym parterze). Teraz kupujemy sami materiały.Pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2012 przez Zibi146 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 26.03.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 my tez nie mamy płaszcza wodnego z tego samego powodu co pisze ZIbi. My mamy nawiew do pokoju nad salonem, w pionie.dziś nam przyłączyli gaz... po 8 miesiącach.świadectwo energetyczne tez mamy już... wyszlo 97kwh EK. to chyba dobrze.w piątek robią schody, nast tydz balustrady. ale kasa leci jak woda. tragedia. ogrodzenie ( siatka) i kostka brukowa 190m2 z tarasem 46 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 30.03.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witaj na forum Ewa! A my jednak robimy kominek z płaszczem wodnym. Też na początku słyszeliśmy opinie, że wtedy z salonu zrobi się kotłownia, ale potem jak rozmawialiśmy z fachowcami, to mówili, że coraz więcej osób robi teraz kominek z płaszczem, bo jest to jednak jakaś alternatywa jeśli dom będzie ogrzewało się też gazem. Nam nasz architekt a zarazem kierownik budowy bardzo poleca kominek z płaszczem. No i w sumie nie kurzy się tak bardzo jak myśleliśmy. Poza tym zastanawiamy się nad dokupieniem do odkurzacza centralnego takiego separatora do popiołu czy coś takiego Nie jestem jeszcze dokładnie zorientowana. Fachowcy jeszcze mówili, że gdyby kominek był bez płaszcza i bez żadnych nadmuchów, to ogrzałby tylko salon, hall i trochę klatki schodowej. Łazienka u góry nie jest taka mała Ale może dlatego mi się wydaje, że nie będzie tam stała pralka (pralnie mamy w pomieszczeniu nad garażem). Poza tym nie ma też tam prysznica (jest tylko w dolnej łazience). Mam projekty łazienek, potem zamieszczę zdjęcia. My budowaliśmy z porothermu. Widzę, że Niutek niebawem będzie na swoim. Super! Pozdrawiam wszystkich! Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 01.04.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 witam jak Wam wypadły świadectwa energetyczne? Nam EK 97.5 wczoram skończyli schody. załaczam kilka fotek. Tak, wprowadzamy się 2 maja. ale pewnie będzie brakować klamek.. lamp... ale to kosmetyka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 01.04.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 01.04.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Niutek! Ładne schody! Mogę wiedzieć ile kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaodważna 01.04.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam, dopiero dzisiaj znalazłm trochę czasu ,żeby zajrzeć do Was ! Ale macie super, jak ja Wam zazdroszczę! Podobno jak się chce komuś żle życzyć, to życzy się budowy domu, hehehhe, prawda to? bo wszystko przede mną Piękne schody masz Niutek, skąd wziąłeś namiary na firmę, jak lubią polecenia, to możesz zdradzić! Mam pytanie do Was, bo dowiedziałam się, że architekt nie ,,przerobił "mojego domku, a jak wcześniej pisałam za jego namową ma być zlikwidowany wykusz (bo drogo), ale ja zczynam się zastanawiać co znaczy ,,to' drogo,bo trochę mi szkoda- to nadaje jednak charakteru i fajnie wygląda a tak to taka chałupka się robi:( jak Wy robiliście?( bo Wy już mieszkacie prawie). Czy to rzeczywiście dużo drożej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 02.04.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 schody kosztowały 11 700 wszystko... nic mnie nie obchodziło.firma artdecor.pl z tarnowa. polecam. ja mieszkam pod rzeszowem, Panowie zmontowali je od czwartku południa do soboty nocy, śpiąc na budowie. Ja bym wykusz zostawiła... cały urok tego domku, zreszta innych z wykuszem też. jaki to niby większy koszt? nam murarz nic nie policzył ekstra za to... taki dom i koniec. przeciez nie ma tam 6 wykuszy, tylko jeden. jedyny minus dla nas to to, że taka ściana ma gorsze parametry izolacyjności. my tam mamy mieć stół, cały urok tego pokoju z wykuszem, bo oddzielona jest część salonowa od częśći jadalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 02.04.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 co do przyjemności budowania to chyba nie jest tak źle. Ja nadzowruje budowę od początku, bo mąż wiecznie pracuje i nie ma jak się z pracy wyrwać. A mam 4.5 letnią córkę, chodzącą do przedszkola w kratkę, i rok temu urodziłam drugą córkę. Wszędzie z nimi jeżdze, geodeta.. gazownia, zakład energetyczny... na budowę jeżdże codzien, albo muszę bo coś trzeba dogadać albo.. doglądnąc dla przyjemności.pozdrawiam i życzę wytrwałości a co do czasu to polecam kupowanie na necie. ja kupowałam wszystko, wanny, brodziki, kabiny, płytki, klinkier, piec, grzejniki, kominek, folie paraizol. wszystko. " Przejechałam" się tylko raz na brodziku za 259zl i do tej pory nie chcą uznać wady akrylu twierdząc że to ja powiginałam brodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 02.04.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Niutek, z tym nadzorowaniem budowy to coś o tym wiem, u mnie jest tak samo... Muszę powiedzieć, że do firmy, która robiła Ci schody na pewno zaglądnę, bo mieszamy i budujemy się pod Tarnowem Ewa, ja bym wykusz zostawiła. My zostawiliśmy. W dodatku mamy tam trzy wysokie okna, przez które wychodzi się na taras. Myślę, że to dobre rozwiązanie. Ściana na której miało być oryginalnie wyjście na taras została zamurowana. Przez to może salon jest bardziej ustawny. Mam nadzieję... Zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie "w praniu", bo przed nami jeszcze dużo pracy! Mamy zamiar wprowadzić się na zimę Jeśli chodzi o koszty wybudowania wykusza, to nie jest tak źle! Pisałam już kiedyś o tym na forum. Naprawdę to niewiele kosztuje, więc zachęcam, jak Ci się tylko podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 02.04.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Oto projekt dolnej łazienki. Myślę, że w rzeczywistości płytki wyglądają o wiele ładniej. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez magda2901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 02.04.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 A to projekt łazienki na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niutek1978 03.04.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 bardzo fajny układ na górze i płyteczki tez super ciekawe. bardzo zmyślnie rozplanowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts