magda2901 04.12.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Dom na etapie wykończenia... c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda2901 04.12.2014 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam, schody wykonane są z paneli winylowych bodajże Niestety, z powodu jakiegoś błędu nie mogę dodać więcej zdjęć, więc póki co wrzucam tylko "salon". No i taka moja dygresja.... "Dom w lobeliach" jest niesamowicie funkcjonalny, układ pomieszczeń bardzo dobry. Jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni z wyboru tego projektu! Pozdrawiam, Magda [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba211984 15.02.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witam serdecznie.Jestem zdecydowany kupnem projektu dom w lobeliach (http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lobeliach-ver-2/mb041faeaca8d9).Mam kilka pytań na temat tego projektu i budowy. Interesuje mnie, w jaki sposób ogrzewacie Państwo dom w lobeliach; paliwem stałym czy gazem? W w/w projekcie jest kotłownia przystosowana na gaz. Niestety w tym momencie zaczyna się problem, ponieważ nie wiem, czy dostanę zgodę na dociągniecie gazu. Wtedy pozostanie mi tylko ogrzewanie domu paliwem stałym, jednakże w tym projekcie jest zbyt mała kotłownia, aby zmieścić w niej piec gazowy. Jak to wygląda u Państwa?.Kolejne pytanie dotyczy poddasza. Czy podnosiliście Państwo poddasze? Jeżeli tak to o ile pustaków, i jaka jest wysokość w najniższym punkcie w pokojach na pierwszym piętrze.Ewentualnie, co jeszcze zmienialiście Państwo w projekcie, a tym samym spowodowało wygodniejsze użytkowanie.Gdybyście mieli Państwo zdjęcia domu to chętnie zobaczę.Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba211984 15.02.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witam serdecznie.Jestem zdecydowany kupnem projektu dom w lobeliach (http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lobeliach-ver-2/mb041faeaca8d9).Mam kilka pytań na temat tego projektu i budowy. Interesuje mnie, w jaki sposób ogrzewacie Państwo dom w lobeliach; paliwem stałym czy gazem? W w/w projekcie jest kotłownia przystosowana na gaz. Niestety w tym momencie zaczyna się problem, ponieważ nie wiem, czy dostanę zgodę na dociągniecie gazu. Wtedy pozostanie mi tylko ogrzewanie domu paliwem stałym, jednakże w tym projekcie jest zbyt mała kotłownia, aby zmieścić w niej piec gazowy. Jak to wygląda u Państwa?.Kolejne pytanie dotyczy poddasza. Czy podnosiliście Państwo poddasze? Jeżeli tak to o ile pustaków, i jaka jest wysokość w najniższym punkcie w pokojach na pierwszym piętrze.Ewentualnie, co jeszcze zmienialiście Państwo w projekcie, a tym samym spowodowało wygodniejsze użytkowanie.Gdybyście mieli Państwo zdjęcia domu to chętnie zobaczę. Mój e mail. [email protected]Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba211984 15.02.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witam serdecznie.Jestem zdecydowany kupnem projektu dom w lobeliach (http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lobeliach-ver-2/mb041faeaca8d9).Mam kilka pytań na temat tego projektu i budowy. Interesuje mnie, w jaki sposób ogrzewacie Państwo dom w lobeliach; paliwem stałym czy gazem? W w/w projekcie jest kotłownia przystosowana na gaz. Niestety w tym momencie zaczyna się problem, ponieważ nie wiem, czy dostanę zgodę na dociągniecie gazu. Wtedy pozostanie mi tylko ogrzewanie domu paliwem stałym, jednakże w tym projekcie jest zbyt mała kotłownia, aby zmieścić w niej piec gazowy. Jak to wygląda u Państwa?.Kolejne pytanie dotyczy poddasza. Czy podnosiliście Państwo poddasze? Jeżeli tak to o ile pustaków, i jaka jest wysokość w najniższym punkcie w pokojach na pierwszym piętrze.Ewentualnie, co jeszcze zmienialiście Państwo w projekcie, a tym samym spowodowało wygodniejsze użytkowanie.Gdybyście mieli Państwo zdjęcia domu to chętnie zobaczę. Mój e mail [email protected]Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba211984 16.02.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia lobelia 18.02.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Witam Seba! Jesteśmy w trakcie wykańczania wnętrz. Nie mamy gazu w miejscu gdzie się budujemy, i zdecydowaliśmy, że będziemy ogrzewać paliwem stałym ( ekogroszek). Kotłownia rzeczywiście w tym momencie zrobiła się zbyt mała, poszerzyliśmy więc garaż i tam zbudowaliśmy kotłownię która ma wymiary 4m/2m i zrobiliśmy z niej wyjście na tył domu. W miejscu kotłowni z projektu jest garderoba, bo "gabinet" będzie naszą sypialnią i przesunęliśmy ściankę tak, że łazienka dolna jest większa, bo garderoba nie musi być duża. Podnieśliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki na poddaszu a nad garażem trochę więcej i zlicowaliśmy dach z tyłu domu a krokwie zostały wydłużone, żeby to ładnie wyglądało. Właśnie położyliśmy dachówkę i jest ładnie! (zdjęcia domu jeszcze bez dachówki dodałam we wcześniejszych wpisach na str 47) Zmniejszyliśmy trochę drzwi do salonu a do spiżarni wejście zrobiliśmy z korytarza by zyskać całą ścianę na meble w kuchni. Schody są w kształcie "L" i w związku z tym górna łazienka znalazła się nad garażem a w jej miejscu po przesunięciu ścianki jest spora garderoba pokoju frontowego. W ogóle, to przy każdym pokoju w tym domu wygospodarowaliśmy garderobę, co mnie bardzo cieszy! Nad garażem oprócz łazienki znalazło się miejsce na pralnię i pokój rekreacyjny. Powiększenie garażu dało sporo dodatkowego miejsca na górze, a także powiększyło dom optycznie, przez co znajomi mówią że budujemy pałac... Zdjęcia mamy i gdy uda mi się zmobilizować któregoś syna to prześlę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia lobelia 01.09.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Hej! Czy ktoś tu jeszcze zagląda oprócz mnie? Mieliście ludzie dać zdjęcia Waszych domków i jakoś cisza... Dawajcie proszę zdjęcia, a przede wszystkim uwagi odnośnie wykańczania Waszych domów. Proszę Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts