Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W LOBELIACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

schody wykonane są z paneli winylowych bodajże :)

Niestety, z powodu jakiegoś błędu nie mogę dodać więcej zdjęć, więc póki co wrzucam tylko "salon".

No i taka moja dygresja.... "Dom w lobeliach" jest niesamowicie funkcjonalny, układ pomieszczeń bardzo dobry. Jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni z wyboru tego projektu!

Pozdrawiam,

Magda

[email protected]

Zdjęcie-0632.jpg

Zdjęcie-0633.jpg

• 2 months później...

Witam serdecznie.

Jestem zdecydowany kupnem projektu dom w lobeliach (http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lobeliach-ver-2/mb041faeaca8d9).

Mam kilka pytań na temat tego projektu i budowy. Interesuje mnie, w jaki sposób ogrzewacie Państwo dom w lobeliach; paliwem stałym czy gazem? W w/w projekcie jest kotłownia przystosowana na gaz. Niestety w tym momencie zaczyna się problem, ponieważ nie wiem, czy dostanę zgodę na dociągniecie gazu. Wtedy pozostanie mi tylko ogrzewanie domu paliwem stałym, jednakże w tym projekcie jest zbyt mała kotłownia, aby zmieścić w niej piec gazowy. Jak to wygląda u Państwa?.

Kolejne pytanie dotyczy poddasza. Czy podnosiliście Państwo poddasze? Jeżeli tak to o ile pustaków, i jaka jest wysokość w najniższym punkcie w pokojach na pierwszym piętrze.

Ewentualnie, co jeszcze zmienialiście Państwo w projekcie, a tym samym spowodowało wygodniejsze użytkowanie.

Gdybyście mieli Państwo zdjęcia domu to chętnie zobaczę.

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Witam serdecznie.

Jestem zdecydowany kupnem projektu dom w lobeliach (http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lobeliach-ver-2/mb041faeaca8d9).

Mam kilka pytań na temat tego projektu i budowy. Interesuje mnie, w jaki sposób ogrzewacie Państwo dom w lobeliach; paliwem stałym czy gazem? W w/w projekcie jest kotłownia przystosowana na gaz. Niestety w tym momencie zaczyna się problem, ponieważ nie wiem, czy dostanę zgodę na dociągniecie gazu. Wtedy pozostanie mi tylko ogrzewanie domu paliwem stałym, jednakże w tym projekcie jest zbyt mała kotłownia, aby zmieścić w niej piec gazowy. Jak to wygląda u Państwa?.

Kolejne pytanie dotyczy poddasza. Czy podnosiliście Państwo poddasze? Jeżeli tak to o ile pustaków, i jaka jest wysokość w najniższym punkcie w pokojach na pierwszym piętrze.

Ewentualnie, co jeszcze zmienialiście Państwo w projekcie, a tym samym spowodowało wygodniejsze użytkowanie.

Gdybyście mieli Państwo zdjęcia domu to chętnie zobaczę. Mój e mail. [email protected]

Witam serdecznie.

Gdybyście mieli Państwo zdjęcia domu to chętnie zobaczę. Mój e mail [email protected]

Witam Seba!

Jesteśmy w trakcie wykańczania wnętrz. Nie mamy gazu w miejscu gdzie się budujemy, i zdecydowaliśmy, że będziemy ogrzewać paliwem stałym

( ekogroszek). Kotłownia rzeczywiście w tym momencie zrobiła się zbyt mała, poszerzyliśmy więc garaż i tam zbudowaliśmy kotłownię która ma wymiary 4m/2m i zrobiliśmy z niej wyjście na tył domu.

W miejscu kotłowni z projektu jest garderoba, bo "gabinet" będzie naszą sypialnią i przesunęliśmy ściankę tak, że łazienka dolna jest większa, bo garderoba nie musi być duża.

Podnieśliśmy ściankę kolankową o 2 pustaki na poddaszu a nad garażem trochę więcej i zlicowaliśmy dach z tyłu domu a krokwie zostały wydłużone, żeby to ładnie wyglądało. Właśnie położyliśmy dachówkę i jest ładnie! (zdjęcia domu jeszcze bez dachówki dodałam we wcześniejszych wpisach na

str 47)

Zmniejszyliśmy trochę drzwi do salonu a do spiżarni wejście zrobiliśmy z korytarza by zyskać całą ścianę na meble w kuchni. Schody są w kształcie "L" i w związku z tym górna łazienka znalazła się nad garażem a w jej miejscu po przesunięciu ścianki jest spora garderoba pokoju frontowego. W ogóle, to przy każdym pokoju w tym domu wygospodarowaliśmy garderobę, co mnie bardzo cieszy! Nad garażem oprócz łazienki znalazło się miejsce na pralnię i pokój rekreacyjny. Powiększenie garażu dało sporo dodatkowego miejsca na górze, a także powiększyło dom optycznie, przez co znajomi mówią że budujemy pałac... ;)

Zdjęcia mamy i gdy uda mi się zmobilizować któregoś syna to prześlę.

Pozdrawiam :)

• 6 months później...