edytkazet 18.03.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 ja jeszcze o dachu nie myślę, narazie o fundamentach Zreszta ja chyba się zdecyduję na blachodachówkę, wszyscy mi tak doradzają A możesz powiedzieć dlaczego? Ja myślę teraz o dachu tylko z powodu skalkulowania całości kosztów Podobno troche tańsza (przy dachu dwuspadowym) Nie trzeba jej konserwować A wygląda tez całkiem spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 18.03.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam waszystkich pasjonatów domu w lobeli! Nawet nie myślałam, że kogoś znajdę. Projekt jest rewelacyjny już od pół roku szukam dziury w całym.... i .... nie znalazłam bardziej funkcjonalnego projektu! Ja chyba nie chcę żadnych zmian w projekcie. Zastanawiałam się nad łazienką na górze - powiększyć ????? ale obecnie mam 10m2 łazienki i jak myślę o sprzątaniu to już mnie słabi A tak wogóle to dopiero w piątek jadę z architektem i nadzorcą budowlanym na działkę, żeby omówić wyższość naszego projekciku nad innymi! Powalił mnie koszt fundamenu podany przez Iwcię Pozdrawiam wszystkich! Jeśli chodzi o dziurę w całym to tak naprawde troche ich jest - ten projekt jest rewelacyjny z zewnątrz ale wewnątrz pozostawia wiele do życzenia niestety (według mnie) 1. po pierwsze schody - przy tak dużym (około 150m2 pow. użytkowej) domku schody zabiegowe to duża niewygoda - chociaż super wyglądają ale w praktyce się nie sprawdzaja podobno - dlatego ja ciagle myśle jak tam zmieścic normalną klatkę schodową 2. po drugie kuchnia- bardzo nieustawna - dużo okien i jeszcze te drzwi do spiżarki (powiększyć kuchnie kosztem spiżarki), kuchenke tez trzeba by przenieść z tego rogu bliżej zlewu jest jeszcze kilka rzeczy które mi osobiście przeszkadza - np. za mała łazienka na górze, pokój na dole (u mnie to będzie gabinet i chciałabym żeby byl bliżej wejścia), za mała kotłownia na opał stały itp. Ale z zewnątrz jest super a środek to moja osobista opinia a komu innemu może bardzor odpowiadac Dlatego ja jeszcze coś kombinuję i może wyjdzie z tego jakiś podobny (z zewnątrz) projekt indywidualny pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 18.03.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam waszystkich pasjonatów domu w lobeli! Nawet nie myślałam, że kogoś znajdę. Projekt jest rewelacyjny już od pół roku szukam dziury w całym.... i .... nie znalazłam bardziej funkcjonalnego projektu! Ja chyba nie chcę żadnych zmian w projekcie. Zastanawiałam się nad łazienką na górze - powiększyć ????? ale obecnie mam 10m2 łazienki i jak myślę o sprzątaniu to już mnie słabi A tak wogóle to dopiero w piątek jadę z architektem i nadzorcą budowlanym na działkę, żeby omówić wyższość naszego projekciku nad innymi! Powalił mnie koszt fundamenu podany przez Iwcię Pozdrawiam wszystkich! Jeśli chodzi o dziurę w całym to tak naprawde troche ich jest - ten projekt jest rewelacyjny z zewnątrz ale wewnątrz pozostawia wiele do życzenia niestety (według mnie) 1. po pierwsze schody - przy tak dużym (około 150m2 pow. użytkowej) domku schody zabiegowe to duża niewygoda - chociaż super wyglądają ale w praktyce się nie sprawdzaja podobno - dlatego ja ciagle myśle jak tam zmieścic normalną klatkę schodową 2. po drugie kuchnia- bardzo nieustawna - dużo okien i jeszcze te drzwi do spiżarki (powiększyć kuchnie kosztem spiżarki), kuchenke tez trzeba by przenieść z tego rogu bliżej zlewu jest jeszcze kilka rzeczy które mi osobiście przeszkadza - np. za mała łazienka na górze, pokój na dole (u mnie to będzie gabinet i chciałabym żeby byl bliżej wejścia), za mała kotłownia na opał stały itp. Ale z zewnątrz jest super a środek to moja osobista opinia a komu innemu może bardzor odpowiadac Dlatego ja jeszcze coś kombinuję i może wyjdzie z tego jakiś podobny (z zewnątrz) projekt indywidualny pożyjemy zobaczymy Właściwie to masz rację, tylko, że ja jestem jeszcze w fazie optymizmu. Kuchnia pozostawia wiele do życzenia, też już myślałam nad jakimś sensownym rozwiązaniem no i nie ma gdzie zmieścić dwukomorowej lodówko-zamrażarki. Co do schodów to obecnie takie właśnie mam i użytkuję je nieustannie od 3 lat,jest ok. Teraz zaczynam martwić się kotłownią, jest trochę ...mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 19.03.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 No właśnie - kotłownia stanowczo za mała, jeszcze zalezy jaki opal ale ja mam zamiar jakims weglem palic więc duzo za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaK. 19.03.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ja mam zamiar ogrzewać olejem albo gazem i też za mała kotłownia! A z tym węglem to się zastanów bo na dłuższą metę to kto będzie biegał dokładać do pieca? Mój mąż powiedział żebym o tym zapomniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 20.03.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 ja mam tak teraz i przy dzisiejszych rodzajach pieców nie ma z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamapema 22.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Cześć dziewczyny mi również bardzo spodobał się ten projekt. To bardzo piękny domek, lecz czy któraś z was zastanawiała się nad ewentualnym powiększeniem salonu (większą część salonu stanowi tu jadalnia). Zastanawiam się np. nad przesunięciem ściany z kominkiem w lewo, oraz wygospodarowaniu miejsca na klatkę schodową może pomiędzy pomieszczeniami 7 i 8 (wygodne i bezpieczne schody). Łazienkę przenieść do pomieszczenia nr 3. Bardzo podoba mi się duża jaskółka od strony wjazdu i taką samą zrobiłabym od ogrodu powiększając pomieszczenie 6 i 7 na parterze, oraz 3 na poddaszu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 23.03.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Cześć dziewczyny mi również bardzo spodobał się ten projekt. To bardzo piękny domek, lecz czy któraś z was zastanawiała się nad ewentualnym powiększeniem salonu (większą część salonu stanowi tu jadalnia). Zastanawiam się np. nad przesunięciem ściany z kominkiem w lewo, oraz wygospodarowaniu miejsca na klatkę schodową może pomiędzy pomieszczeniami 7 i 8 (wygodne i bezpieczne schody). Łazienkę przenieść do pomieszczenia nr 3. Bardzo podoba mi się duża jaskółka od strony wjazdu i taką samą zrobiłabym od ogrodu powiększając pomieszczenie 6 i 7 na parterze, oraz 3 na poddaszu. Pozdrawiam Witaj Rozumiem że rozważasz rezygnacje z pokoiku na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamapema 23.03.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 No właśnie cały czs zastanawiam się jak to zrobić. Chciałabym zachować sypialnię na parterze, zrezygnowałabym natomiast z kotłowni. Może masz jakiś pomysł Edytko na powiększenie tego salonu, nie licząc jadalni zostaje tu tylko jakieś 16m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 23.03.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 można caly dom poszerzyć o metr w prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 01.04.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Dziewczyny o co chodzi z tymi schodami? Czy te które są w projekcie są niewygodne i niebezpieczne. Uświadomcie mnie proszę, bo do tej pory nie mieszkałam w domu z poddaszem użytkowym, a jedynie w użytkowym mieszkaniu w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 01.04.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 w schodach zabiegowych (takich jak sa w projekcie) stopnie zweżają sie do wewnątrz i tym samym sa mniej wygodne i bezpieczene niz normalne dwubiegowe ale są tez dużo efektowniejsze te w projekcie sa tez wąskie i nie bardzo jest jak je poszerzyć ja wybralam wygode i bezpieczeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 02.04.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Czy to znaczy że zmieniłaś je na dwubiegowe i czy to jest możliwe w tym projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 02.04.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 to znaczy że zmienilam projekt W tym projekcie to raczej niemożliwe - tzn lepiej się opłaca chyba zrobic indywidualny projekt niż wprowadzać takie zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 02.04.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 To jaki realizujesz projekt skoro już nie lobelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 02.04.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 indywidulany - tzn dopiero się rysuje jewscze do realizacji troche czasu ale z zewnątrz będzie podobny troche do lobelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 03.04.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 No cóż... można i tak, ale mam nadzieję że będziesz tutaj dalej zaglądać. Życzę powodzenia i owocnego tworzenia własnego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 03.04.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 tak będziemy sie nawzajem wspierac bo takie czasy nastały że się idzie załamać - cegła przerażająco droga - ja juz trochę kuopilam ale jeszcze nie wszystko [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 03.04.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 ja niestety wciąż na etapie papierologii , jak coś się ruszy na jesień to chyba będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 20.04.2007 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 hurra, rozmawiałam z murarzem, na początku maja rusza budowa mojej lobelii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts