edytkazet 20.04.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 gartulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 20.04.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 iwcia78 super, zapodawaj na bieżąco fotki, pisz dziennik bo my tutaj czekamy, aż ktoś w końcu wybuduje lobelkę Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 20.04.2007 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Dziękuję bardzo a co do dziennika to na razie nie mam jeszcze śmiałości ale może później jak już naprawdę będzie się czym pochwalić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 30.04.2007 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 witam! w sobotę zwiźliśmy drewno na dach - koszt ok. 7000, a impregnacja z transportem 1000 - całkiem sporo prawda? Zaznaczam że mamy zaprojektowany garaż dwustnowiskowy, a drewno przygotowane na dach trochę lżejszy - bo u nas będzie blachodachówka. To tyle, pomyślałam że te koszty mogą się przydać innym zwolennikom pięknego domu w lobeliach Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola 2 13.05.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Witam .Czy ktoś z was buduje dom w lobeliach proszę o wasze uwagi i zdjęcia,pozdrawiam. Jola2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 11.06.2007 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam! a więc tak, ściany juz stoją, teraz czeka nas ok. 2 tygodnie przerwy czekamy na materiał na strop, będzie teriva. Domek z zewnątrz wydaje się taki duży a w środku już jakiś taki mały... Pozdrawiam i zachęcam do wpisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formir 13.06.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witajcie Forumowicze... Chciałem sie pochwalic iz jede dzisiaj kupic projekt domu w lobeliach z garazem dwustanowiskowym... Sledze uwaznie wasze posty a w szczegolnosci iwci78 gdzyz ma juz sciany i wydaje sie najbardziej zdesperowana w budowie tego slicznego domku! GRATULACJE! Nie ukrywam , iż zazdroszcze Ci tych scian, choc wiem ze to dopiero początek zmagan! Powiedz mi jakich głownych zmian dokonałas w projekcie i co ewentualnie bys zaproponowała jeszcze? Ja zastanawiam sie czy ta spizarka w kuchni jest mi potrzeba???? Balkony raczej zostawiam gdzyz mają cos w sobie Łazienka na pieterku....hmmm ty zrobiłas wejscie na stryszek przez łazienke.....czy nie załujesz tego? Pozdrawiam i zycze wytrwałosci!! Mirek z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formir 14.06.2007 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Zamówiłem juz projekt odbior w poniedziałek , ale niestety trzeba sobie samemu zaprojektowac garaz dwustanowiskowy. no coz architekt bedzie musiał sie wykazac..... kto wie ile czasu musi upłynąc od złozenia papierów do uprawomocnienia sie decyzji o pozwoleniu na budowe? Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 14.06.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 od odebrania do uprawomocnienia 14 dni a od złożenia do odebrania to juz zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 15.06.2007 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Formir witaj na naszym forum domek podobał mi się od początku i teraz kiedy ściany stoja podoba mi się nadal - budowa na razie stoi czekamy na materiał na strop U mnie podobnie garaż dwustanowiskowy - zmieniał nasz projektant, zrezygnowaliśmy z wykusza i balkonu nad nim, likwidacja dwóch okienek tych wąskich z przodu - w kuchni i spizarce, a spiżarka jest fajna i całkiem spora, dla mnie to super A przejście do pokoju nad garażem na górze zostawiłam tak jak było - z korytarza, przy garażu dwustanowiskowym powstaje tam całkiem spore pomieszczenie. Jedyną zmianą nad jaką bym się zastanawiała teraz powtórnie to likwidacja tych dwóch okienek, z zewnatrz na scianie jakby coś brakuje, tak bez okienek to to jedno duże mogłoby być większe niż w projekcie. Z drugiej strony, bez tych cienkich okienek kuchnia jest bardziej ustawna Ale to tylko jeden z trudnych wyborów wszystko przed nami Powodzenia w załatwianiu papierków i duuużo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formir 15.06.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witaj Iwcio ...ciesze sie ze jest jeszcze ktos kto walczy z tymi samymi problemami co ja, choć wyprzedzasz mnie i to bardzo znacznie Tak trzymaj!!! Ja cały czas mysle nad zmianami i jedyne co zmieniam na 100% to wyjscie na taras robie nie od południa tylko od zachodu i to tyle na razie cała reszta zostaje bez zmian. Powiedz mi robisz jakies fotki z placu budowy??? w poniedziałek odbieram projekt i do architekta.....mam cicha nadzieje ze po wakacjach zaczne.......hmmmm moze choc fundamenty w tym roku! Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego oby jaknajmniej dylematów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bafika 16.06.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam Forumowiczów, śledzę Wasze wypowiedzi od kilku miesięcy ale jakoś nie pisałam my też budujemy ten domek Ukończone zostały fundamenty ( włącznie z ociepleniem), a za kilka dni ma się rozpocząć kolejny etap (chyba ). Podobnie jak większość wprowadziliśmy kilka zmian do projektu tzn: 1) likwidacja małych kuchennych okienek, ale za to powiększenie tego dużego chyba o 30 cm żeby zachować symetrię z oknem na górze 2) ściana pomiędzy kuchnią a jadalnią, powiększenie wejścia do kuchni od strony hollu 3) likwidacja okna w salonie (pod balkonem), poszerzenie drzwi do ogrodu o 30 cm 4) likwidacja balkonu od strony ogrodowej (pozostałe zostały i wykusz też) 5) oczywiście garaz dwustanowiskowy, pomieszczenie nad garażem podzieliliśmy na 2 części, do jednej wejście przez łazienkę. Druga część - wejscie "normalnie" z korytarza- pokój do pracy (biblioteka) Mamy problem z rozplanowaniem kuchni, "fajna spiżarka" ale jak z resztą, ciągle się zastanawiam, macie jakis pomysły? Czekam na podpowiedzi. Fundamenty wyglądają na mały domek, ale podobno tak jest zawsze. Pozdrawiam serdecznie (zdjecia trzeba robić koniecznie, prawda Iwcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 18.06.2007 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam, zdjęcia jakieś oczywiście są - mąż pstryka, spróbuję je uzyskać i powklejać. Bafika spodobał mi się Twója pomysł z podzieleniem pomieszczenia nad garażem na dwa pokoje może spapuguję Jeszczejedno co zauważyłam to całkiem mały holl, jakoś trudno mi sobie wyobrazić upchanie tam tych schodów zabiegowych, murarz jest podobnego zdania i proponuje schody drewniane bez betonowej wylewki - chyba tak zrobimy. No i na razie tyle spostrzeżeń, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bafika 18.06.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Iwcia, oczywiście, że schody drewniane również u nas, myślę, że nadadzą lekkości i złudzenia większej przestrzeni w hollu. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula00 19.06.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Iwcia, powiedz czy salon nie wydaje się mały? W przeliczeniu bez jadalni to chyba jakieś 16m . I proszę wklej zdjęcia. Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 19.06.2007 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jak narazie to salon z jadalnią jest pełen palet z cegłami i nie wydaje mi się mały, mały jest holl i kuchnia - chyba bo murarz się ze mnie śmieje.pozdrawiama ze zdjęciami wkrótce spróbuję[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 26.06.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witajcie,znalazlam dzis Wasze forum i ciesze sie ze jest tak wiele osob,ktorym podoba sie Lobelka.My po dlugich poszukiwaniach takze jestesmy zdecydowani na ten projekt,niestety w porownaniu z Wami my z mezem jestesmy jeszcze w powijakach...dopiero nasza dzialka podzielila sie z duzej na mniejsze i geodeta strasznie przedluza,nie mozemy sie doczekac kiedy dostaniemy wreszcie przepis i bedziemy mogli starac sie o wszelkie papiery dotyczace budowy.Projektu jeszcze nie kupywalismy,znajomi odradzaja zakup przed otrzymaniem warunkow zabudowy,nie bardzo rozumiem o co chodzi ale podobno projekt moze nie pasowac do przestrzeni??!Prosze o informacje na ten temat,czy ktos z Was mial jakies trudne poczatki??czego sie wystrzegac a na co zwracac uwage zeby w miare szybko zdobyc potrzebne papiery.Za wszelkie porady bede wdzieczna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 27.06.2007 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witaj Irsu, ja też radziłąbym zaczekać z kupnem projektu do czasu otrzymania decyzji, bo czasami różne dziwne wymogi w nich są np. domek parterowy. Swoje problemy z załatwianiem papierków przerabiał każdy z nas, więc się nie przejmuj - wszystko do przezycia. Życzę powodzenia i dużo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irsu 27.06.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Iwcia dzieki,nie moge sie juz doczekac kiedy zaczniemy zalatwiac formalnosci.Zastanawiamy sie z mezem nad budowa lobelki sysytemem Praefa,kusi nas "dom w 2 miesiace",wiadomo tradycyjna budowa pochlania troche wiecej czasu,narazie zbieramy informacje na ten temat.Mnie nurtuje sprawa kosztow budowy lobelki,joko ze nie mamy jeszcze projektu podgladam koszty na stronie Archonu i jestem przerazona bo ostatnio pojawilo sie tam 340 tys... to troche zaduzo na nasze mozliwosci,czy mozna jakos przeliczyc koszty budowy metoda gospoarcza?Ile Was wyniosly poszczegolne etapy budowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bafika 27.06.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witaj Irsu, tak jak mowi większość, trzeba poczekać z kupnem projektu, bo pomysły w warunkach zabudowy, mogą być najdziwniejsze i znacznie odbiegać od sąsiadujących domów My skończyliśmy dopiero fundamenty (ocieplenie ich, drenaż) i ten etap kosztawał nas 28 tys. Iwcia czy Twój podany koszt fundamentów też jest z ociepleniem? Mamy kupiony też porotherm na wszystkie ściany zewnętrzne - koszt około 21 tys.(garaż dwustanowiskowy). Jak będzie dalej ?Zobaczymy Życzę powodzenia i wytrwalości w załatwianiu "papierów". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts