Marek Sza. 20.09.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam Mam pytanie czy można otynkować dom wewnątrz w październiku lub listopadzie o ile nie ma on ocieplena zewnętrznego?Spotkałem się z opinią, że może to poodparzać.Dom jest z MAXA 29 cm, podasze użytkowe z zalewanym stropem (strop na poddaszu jest ocieplony 10 cm styropianu zalanym w betonie)Proszę o opinie PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia85 23.07.2015 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witam czy można tynkować przed zimą?Dom z zewnątrz nieocieplony, technologia porotherm, wstawione okna. brak ogrzewania,Planuję tynki cementowo-wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 23.07.2015 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Tynki w temperaturze +20 stopni schną około 3 tygodni. W listopadzie pewnie z 5. Wiec jak od czasu tynkowania do wysuszenia nie przyjdą mrozy -10 stopni to nic sie nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia85 23.07.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Dziękuję za odpowiedź, po wyschnięciu nic się nie powinno przez zimę z tymi tynkami stać, mimo że wewnątrz nie będzie ogrzewania ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tixon 24.07.2015 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Na twoim miejscu zrobiłbym to w okresie ciągłego ciepła. Kiedy tynkujemy, ściana powinna byc całkiem sucha bo ten świeży ci odpadnie. Wiem bo sam taki numer zrobiłem i za rok poprawiałem cały dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 24.07.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Do tego istotne jest także jakich składników użyjesz do tynkowania, czyli kiedy i w jakim czasie cement nabierze tzw. mocy urzędowej. Inaczej twardnieją "jedynki" inaczej "piątki".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 24.07.2015 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Proponuję poczytać więcej na temat "przezimowania" budowyhttp://kb.pl/teksty/2015/05/30/budowa-domu-okres-zimowy-jak-sie-przygotowac-do-zimy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts