Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

krisker, nie bądź pesymistą... :lol:

Mamy podobne przeboje z olsztyńską obwodnicą. Oczywiście "my" jako olsztyniacy. Po prostu przy zakupie działki w pobliżu planowanej drogi byłbym bardziej, a nawet bardzo bardziej ;) ostrożny

tym bardziej, że wersje trasy są ze cztery i kto wie czy ostateczna decyzja nie będzie jeszcze mniej korzystna w przyszłości

Nie byłabym taka pewna... już po ogłoszeniach o sprzedaży widać, że z tamtych okolic ludzie się zaczynają wynosić. Szkoda, że deweloperzy budujący tam nowe bloki jakoś "zapominają poinformować" kupujących o takich planach. Jeszcze trochę i sprzedanie mieszkania w tamtym miejscu nie będzie takie proste... chociaż teraz w W-wie to nawet mieszkanie na pasie stratowym Okęcia się sprzeda...

No to też prawda, chociaż ceny mieszkań jednak nadal rosną. Tak to juz jest jak się mieszka w mieście a nie na wsi. Zawsze coś przeszkadza. Może to być trasa, może oczyszczalnia ścieków, lotnisko czy słupy wysokiego napięcia. Zawsze jakieś mniejsze zlo. Jak już nawet znajdzie się idealną lokalizację to i tak nie można być na 100% pewnym, czy w sąsiedztwie nie powstanie coś nieciekawego, np. supermarket czy stacja paliw.

a inni, ci z nizin, nie chcę sprzedać? Wtedy nie widziałbyś drogi

ale ta jest najładniejsza więc jeżeli chodzi o tę okolicę to albo ta albo żadna :evil:

A jeszcze ładniejsza będzie z autostradą pod oknem :):)

tym bardziej, że wersje trasy są ze cztery i kto wie czy ostateczna decyzja nie będzie jeszcze mniej korzystna w przyszłości

Jeśli najbardziej pesymistyczna wersja to ten 1km, do tego działka Ci się podoba i zdajesz sobie sprawę, że w niekorzystnych warunkach będziesz słyszał drogę, to bierz :p

Tak bardziej poważnie - jeśli jest to zupełnie nowa trasa, to wydaje mi się, że będzie szansa na ekrany dźwiękochłonne w jej pobliżu. Rozwiązałoby to Twoje rozterki.

jeśli jest to zupełnie nowa trasa, to wydaje mi się, że będzie szansa na ekrany dźwiękochłonne w jej pobliżu..

Ekrany są obowiązkowe w miejscach gdzie trasa przebiega bliźej niż 200 m od istniejących zabudowań mieszkalnych.

waldun - jeżeli działka jest na zachód od trasy to się tak nie przejmuj - usłyszysz ją przez 10 dni w roku.

P.S. Jak to jest, że wszyscy chcą jeździć autostradą ale nikt nie chce koło niej mieszkać... :roll:

no, tak, sorki, źle przeczytałam. No to ze wschodu wieje tylko 10 dni w roku?

Tak stwierdził mój mąż. A jest geografem, więc chyba wie co mówi... :lol:

no, tak, sorki, źle przeczytałam. No to ze wschodu wieje tylko 10 dni w roku?

Tak stwierdził mój mąż. A jest geografem, więc chyba wie co mówi... :lol:

Coś w tym jest... IMO najczęściej wieje właśnie z zachodu i południa.

Co ty nam tu romantyczne farmazony rozścielasz.

Media są?

Badanie geotechniczne gruntu jest?

Sprawy własności uregulowane są?

Bo jak nie to działka do d.y

:wink:

Co ty nam tu romantyczne farmazony rozścielasz.

1 Media są?

2 Badanie geotechniczne gruntu jest?

3 Sprawy własności uregulowane są?

Bo jak nie to działka do d.y

:wink:

1 TAK

2 NIE

3 TAK

:D

A bo ja od dziecka taki romantyczny :oops:

a czy ta planowana trasa to nie czasem s8?

bo jak tak to nie wiem czy wiesz, ale są takie plany:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,74259.html

Ja się właśnie wprowadziłam do domu ok. 200m. od ruchliwej szosy. Jest ona słyszalna, niemniej do tej pory było na niej mało ciężarówek, a ostatnio jakby więcej. I to się zrobiło dość uciążliwe. Zauważyłam też, że na poziom hałasu duży wpływ na prędkość samochodów, a koło mnie nie ma ograniczenia prędkości, niestety