Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ARIEL pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam . Ja z kolei jestem na etapie wyboru projektu domu i Ariel jest tym najbardziej branym pod uwagę. Boję sie jedynie ze poddasze jest bardzo nieustawne ze względu na skosy. jesli Państwo możecie bardzo proszę o kilka zdjęc, które pozwolą mi ocenić jak rzeczywiście jest z tym wnętrzem. Interesuje mnie szczególnie poddasze ale oczywiście parter chętnie obejrzę. Oto mój adres e-mail: [email protected]

pozdrawiam i z góry dziękuje.

• 5 months później...

witam

Tez miałem z tym problem ale rozwiązałem go następująco - kierownik budowy przyznal ze to lepszy pomysl niz w oryginale..

a mianowicie..

scianka kolankowa o wysokosci bodaj 58cm jest bardzo niska i nie pozwolo dostatecznie zblizyc sie do krawedzi..

dlatego zrobiłem tak ze:

- sciany zewnętrzne na piętrze stawialem na linii scian na parterze jak było w projekcie .. tym samym poszerzyły mi sie jednoczesnie pomieszczenia o ok 30 cm

- scianka kolankowa została podniesiona o 2 maxy (czyli ma aktualnei 1 metr) co pozwala na podejscie naprawde blisko scian

- przesuwając górną sciane do linni dolnej oraz podnosząc scianke kolankową powstało spore pomieszczenie nad garażem. Naprwdę jest bardzo fajne. Mogę stanąć juz po wylewkach (a mam 182 cm wzrostu).. jest to zawsze dobre miejsce na jakas rupieciarnie. zmiorke, wiaderko szufelke itp.. jednak jesli chcesz to na suszarnie to zalecam dorobienie kominka wentylacyjnego bo inaczej wilgoc nei bedzie wychodzić

- powstał jeszcze super-duzy strych.. az sie zdziwilem bo w planie to za bardzo nie było.. a teraz to rewelka.

acha. .zaznaczę jeszcze ze mam wylane skosy z betonu a nie robione regipsami - polecam to rozwiazanie !

Są osoby ktore poweidzią ze regipsy są the best.. ale zapewniam ze jesli macie trochę wiecej kasy niz na regipsy to bedziecie zadowoleni..

Aktualnie jestem na etapie przed kladzeniem plytek

co bym zmeinił gdybym budował teraz - Ariel z 2 garazami.. ale jak budowalem to był tylko z 1.. Virgo był z 2ma..

Pozdrawiam

• 1 month później...
Witam.Jestem tu nowym arielowiczem.Budowe rozpoczołem w kwietniu tego roku.Jestem już na etapie stawiania ścian i mam pytanie do pana marka33,czy przy kominie w salonie ścianka po między salonem a jadalnią z ceramiki wystarczy zamiast słupów żelbetowych podtrzymujących podciąg.I drugie pytanie jak pan rozwiązał strop kuchnia,jadalnia,wiatrołap.Prosze o odpowiedz na mejla [email protected]. Pozdrawiam.

• 2 months później...

Witam wszystkich jestem nowy na forum

Mam pytanko ?, na jaką wysokość należy podnieść ściankę kolankową, aby "nie zepsuć" konstrukcji.

Chęnie obejrzałbym Ariela na pokarpaciu - jeśli ktoś go wybudwał to proszę

o kontakt: [email protected]

• 7 months później...
  • 1 month później...

Witajcie,

Odświeżę odrobinę temat i na wstępie muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony, iż trafiłem na to forum i na ten wątek. Również przymierzamy się do budowy Ariela, jednak będzie to wersja w lustrzanym odbiciu i z dwustanowiskowym garażem. Projekt wydaje się być po prostu idealny w stosunku do naszych potrzeb. Póki co mamy wymarzoną działkę. :)

Czy ktoś z szanownych forumowiczów buduje ten dom we Wrocławiu lub jego bliższych, czy dalszych okolicach? Chętnie posłucham cennych rad i podejrzę jak idzie budowa lub gotowa inwestycja. :)

Pozdrawiam!

Cisek