dudelka21 20.11.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Bardzo prosze jeslei to mozliwe o przeslanie zdjec ariela. u nas budowa trwa zostalo jeszcze przekryc dach. a jak u Panstwa postepy?? czy schody beda zalewane czy z wlasnego projektu? z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudelka21 20.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 to znowu ja podaje meila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaps 21.11.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam . Ja z kolei jestem na etapie wyboru projektu domu i Ariel jest tym najbardziej branym pod uwagę. Boję sie jedynie ze poddasze jest bardzo nieustawne ze względu na skosy. jesli Państwo możecie bardzo proszę o kilka zdjęc, które pozwolą mi ocenić jak rzeczywiście jest z tym wnętrzem. Interesuje mnie szczególnie poddasze ale oczywiście parter chętnie obejrzę. Oto mój adres e-mail: [email protected]pozdrawiam i z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxmax 24.04.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 witam Tez miałem z tym problem ale rozwiązałem go następująco - kierownik budowy przyznal ze to lepszy pomysl niz w oryginale.. a mianowicie.. scianka kolankowa o wysokosci bodaj 58cm jest bardzo niska i nie pozwolo dostatecznie zblizyc sie do krawedzi.. dlatego zrobiłem tak ze: - sciany zewnętrzne na piętrze stawialem na linii scian na parterze jak było w projekcie .. tym samym poszerzyły mi sie jednoczesnie pomieszczenia o ok 30 cm - scianka kolankowa została podniesiona o 2 maxy (czyli ma aktualnei 1 metr) co pozwala na podejscie naprawde blisko scian - przesuwając górną sciane do linni dolnej oraz podnosząc scianke kolankową powstało spore pomieszczenie nad garażem. Naprwdę jest bardzo fajne. Mogę stanąć juz po wylewkach (a mam 182 cm wzrostu).. jest to zawsze dobre miejsce na jakas rupieciarnie. zmiorke, wiaderko szufelke itp.. jednak jesli chcesz to na suszarnie to zalecam dorobienie kominka wentylacyjnego bo inaczej wilgoc nei bedzie wychodzić - powstał jeszcze super-duzy strych.. az sie zdziwilem bo w planie to za bardzo nie było.. a teraz to rewelka. acha. .zaznaczę jeszcze ze mam wylane skosy z betonu a nie robione regipsami - polecam to rozwiazanie ! Są osoby ktore poweidzią ze regipsy są the best.. ale zapewniam ze jesli macie trochę wiecej kasy niz na regipsy to bedziecie zadowoleni.. Aktualnie jestem na etapie przed kladzeniem plytek co bym zmeinił gdybym budował teraz - Ariel z 2 garazami.. ale jak budowalem to był tylko z 1.. Virgo był z 2ma.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
punio 07.06.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam.Jestem tu nowym arielowiczem.Budowe rozpoczołem w kwietniu tego roku.Jestem już na etapie stawiania ścian i mam pytanie do pana marka33,czy przy kominie w salonie ścianka po między salonem a jadalnią z ceramiki wystarczy zamiast słupów żelbetowych podtrzymujących podciąg.I drugie pytanie jak pan rozwiązał strop kuchnia,jadalnia,wiatrołap.Prosze o odpowiedz na mejla [email protected]. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brecha 23.08.2009 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam wszystkich jestem nowy na forum Mam pytanko ?, na jaką wysokość należy podnieść ściankę kolankową, aby "nie zepsuć" konstrukcji. Chęnie obejrzałbym Ariela na pokarpaciu - jeśli ktoś go wybudwał to proszę o kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optykus 15.04.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 My wlasnie ruszymy z budowa Ariela. Chetnie uslysze jakies wiadomosci i podpowiedzic od osob, ktore juz postawily i go uzytkuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cisek 30.05.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witajcie, Odświeżę odrobinę temat i na wstępie muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony, iż trafiłem na to forum i na ten wątek. Również przymierzamy się do budowy Ariela, jednak będzie to wersja w lustrzanym odbiciu i z dwustanowiskowym garażem. Projekt wydaje się być po prostu idealny w stosunku do naszych potrzeb. Póki co mamy wymarzoną działkę. Czy ktoś z szanownych forumowiczów buduje ten dom we Wrocławiu lub jego bliższych, czy dalszych okolicach? Chętnie posłucham cennych rad i podejrzę jak idzie budowa lub gotowa inwestycja. Pozdrawiam! Cisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optykus 31.05.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ja tez buduje lustrzane odbicie ale z pojedynczym garazem i aktualnie koncze stan zero. Ta cala zwariowana pogoda wszystko opoznila. Co do zmian to doszla piwnica pod gabinetem.Plus pare na parterze i pietrze. Chyba jako jedyny zamierzam zrobic garderobe na pietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts