Waleriana 20.09.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Mam dylemat nie wiem czy w salonie ok. 25 metrowym nie będzie za ciasno jeśli będzie się w nim znajdywała jeszcze jadalnia oczywiście z dużym stołem. Bardzo proszę wklejcie zdjęcia przykładowych lub swoich salonów , które są razem z jadalnią. Jestem w trakcie wyboru projektu domu i ciagle nurtuje mnie salon, czy jest ustawny ...Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 20.09.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Wydaje mi się, że salon wielkości 25m kw. w domu, do tego razem z jadalnią to jednak trochę zbyt mało przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.09.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Ja teraz mam duzy pokoj 25m2 i prawde mowiac nie widze mozliwosci aby zmiescic tam duzy stol jadalniany... Postawic by sie i dalo, ale bylo by troche ciasnawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.09.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Mam dylemat nie wiem czy w salonie ok. 25 metrowym nie będzie za ciasno jeśli będzie się w nim znajdywała jeszcze jadalnia oczywiście z dużym stołem. Bardzo proszę wklejcie zdjęcia przykładowych lub swoich salonów , które są razem z jadalnią. Jestem w trakcie wyboru projektu domu i ciagle nurtuje mnie salon, czy jest ustawny ... Dziękuję jak duży dom tak duży salon..czasem się nie da. Ale za to taniej będzie :) Trzeba szukać dobrych stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 21.09.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ja mam salon 34,5m2 z jadalnią (stół 95x130 jak złożony) i uważam, że byłoby lepiej gdyby dało się ten salon powiększyć o jakieś 10-15m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 21.09.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ja mam salon o powierzchni 25 m, początkowo łudziłam sie, ze stół sie zmieści w wykuszu, jednak teraz kiedy stoi narożnik, fotel, ława i komoda to w wykuszu postanowiłam postawić tylko kwiaty.jest bardzo ładnie, przestronnie. gdybym wstawiła stól salon byłby zagracony i mało przyjemny, ale na dobrą sprawę da sie to fizycznie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 21.09.2006 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 No to już nie wiem co robić , będę szukała innego projektu ... ale czy znajdę taki który mi się podoba i to z wejściem od południa Projekt wg. mnie jest bardzo ładny, ma 127 m2 o większym nie myślałam. W tym projekcie właśnie jest tak jakby przy wykuszu miejsce na stół jadalniany, bardzo żałuję ,ze nie mogę tego domu zobaczyć przed kupnem projektu... Dziękuję za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.09.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Nasz salon ma 27m2, ale jest otwarty na hol i sprawia wrażenie większego. Myślimy o stole we wnęce, ale ostatnio przestał mi sie podobać ten pomysł, bo po co mam sobie zagracać salon stołem z ktorego my nie będziemy korzystać (mamy dużą kuchnię 18m2 i tam będzie stół dla nas), a rodzina daleko i wpadaja raz w roku. Stół w sumie mamy i postawimy go narazie w zbędnym pokoju a przy jakieś okazji się wystawi i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta123 21.09.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Mimo wszystko nawet w domu o takiej kubaturze oczekiwałabym salonu większego niż te 25m kw.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.09.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ja też początkowo myślałam o salonie 25m, ale po pewnym czasie wydał mi się za mały. Teraz mam ok 35-37m (salon+jadalnia), ale dom w stanie surowym. Ogólnie jednak wydaje mi się wystarczający, nie zamierzam zagracać pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.09.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 U mnie będzie 46 metrów. I jak zaczęłam rozstawiać meble z panią architekt, to się okazało, że wcale nie jest taki ogromny jakby się wydawało. Duży stół, sofa, 2 fotele, ława, TV, kolumny od kina domowego... no to i już... a chcę miec jeszcze kredens i barek oddzielny w kącie...cóż...może sie jakoś upchnie. A teraz mój "salon" w bloku ma jakieś 12 metrów i musi starczyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 21.09.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 mój salon z jadalnią w wykuszu będzie miał według projektu 27 m2. Dom jeszcze nie jest wybudowany, więc nie wypowiem się od strony praktycznej. Salon o takich wymiarach wydaje mi się trochę mały, ale : 1) nie chcę dużego domu ( będzie z garażem 145 m2) 2) zależało mi na małym pokoju na parterze ale każdemu według jego upodobań i zasobności portfela pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 21.09.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 2) zależało mi na małym pokoju na parterze pozdrawiam Marta to tak jak mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 22.09.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Projektowałam sobie dom sama. I właśnie na bazie opinii z forum, że na salon ze stołem 25m2 to za mało, to przeprojektowałam na 33m2. I dziś gdy już wszystko uzytkuję stwierdzam, ze 33m2 na salon, w którym miesci się : potężny kominek, stół z krzesłami, naroznik (2,4 x 3m) ze stolikiem kawowym tv i kredens to sporo. Wystarczy jeszcze miejsca na dwa fotele. I ciesze się ze nie dałam sie zwariowaći skonczyło siena tych 33m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilma 22.09.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 2) zależało mi na małym pokoju na parterze pozdrawiam Marta to tak jak mi i mi tez....!! wlasnie w pokoju na dole ustawię duzy stół z krzesłami. to bedzie cos jak jadalnia ale okazjonalna. poniewaz mamy kącik jadalny w kuchni, dlatego stol w salonie nie bedzi potrzebny. na czas wiekszych imprez bedziemy korzystac z tego dodatkowego pomieszczenia, chociaz czuje ze stol bedzie wedrował do salonu (tam zdecydowanie przestronniej i przyjemniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 22.09.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Salon 33 m, stoi stół na 6 osób - docelowo rozkładany na 12 osób. Stół jest na większe imprezy, bo w kuchni jest stoł codzienny.25 metrów będzie wymagało bardzo dużej dyscypliny, żeby z salonu nie zrobiła się li tylko jadalnia. No chyba że masz takie cacko, jak widziałam u koleżanki - cudowny przedwojenny dębowy stół, który normalnie jest małym stolikiem na 4 osoby, a rozkłada się do...18 osób!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 22.09.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 No chyba że masz takie cacko, jak widziałam u koleżanki - cudowny przedwojenny dębowy stół, który normalnie jest małym stolikiem na 4 osoby, a rozkłada się do...18 osób!!!! taki ja też bym chciała . Gdzie taki stół można dostać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 22.09.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 U mnie będzie 30m2 i myślę, że to minimum, aby zmieścić kominek z sofą i fotelami, kąt telewizyjny (nie chcę, ale rodzina nalega ), biblioteczkę, stół dla gości i ... pianino (marzy mi się ). abromba, ja też chcę taki stół! Może jakiś obrazek poglądowy? Mając schemat może dałoby się zamówić taki stół u stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 22.09.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Ona odziedziczyła po babci. Czyli trzeba mieć taką babcię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.09.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 A nie dalo by sie jakos zagadac kobieciny aby pokazala nam ten stol. No cos takiego nie spotyka sie codziennie...Bardzo ciekawa jestem tego cuda... No i jak, uda sie ja namowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts