Nemo74 20.09.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Witam. Jaki może być koszt remontu generalnego mieszkania 90 m2 tzn. trzeba zerwać wszystko do gołych tynków, wymienić instalacje, zrobić ogrzewanie gazowe, podłogi, kafle, okna, ściany, dosłownie wszystko. Czy ktoś jest w stanie podać przbyliżoną kwotę materiałów. Robione by to było systemem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 24.09.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Chyba nikt ci na to pytanie nie odpowie, bo przedzial cenowy materialow wykonczeniowych jest ogromny. Rok temu w rodzinie byl generalny remont mieszkania tej wielkosci. Robila to ekipa a i standard nie byl byle jaki. Remont kosztowal ponad 150 tysiecy. Wszystko zalezy od tego "kim" to wykonczysz i "czym" to wykonczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.09.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Remont mojej chalupki, chalupka porownywalna do blokowca z lat 80-siatych, zostala wyceniona wstepnie na 800-1200< (w gore) zl za m2. Ja przyjelam 1000 zl plus 10% na poslizg. Robione bylo wewnatrz wszystko, oprocz wymiany okien (byly juz wymienione). W tej chwili mam prawie ukonczone dwie kondygnacje tz 104 m2 i z moich czesciowych obliczen wynikalo ze zamkne sie w 1000zl za m2 bez poslizgu. Wynikalo... hihi bo podwyzszylismy troche standard i "poslizg" juz zostal wykorzystany. Z tym ze koncowa wycene moge zrobic dopiero jak bedzie skonczone ostatnie 60m2, bo czesc robot byla robiona razem z juz wykonanymi np kanalizacja, ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 24.09.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Remont naszego mieszkania 75m2 z wyjatkiem czesci podlog w pokojach(pozostal parkiet,oczywiscie odnowiony)kosztowal w sumie ok.50tys.Robila wszystko jedna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufinek 27.09.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Remont naszego mieszkania 75m2 z wyjatkiem czesci podlog w pokojach(pozostal parkiet,oczywiscie odnowiony)kosztowal w sumie ok.50tys. Robila wszystko jedna firma. Zgadzam się też robiłam remont mojego mieszkania jakieś 2 lata temu ( i teraz żałuję bo wtedy jeszcze nie wiedziałam że będę budować a tak stracone pieniadze) i wyniosło mnie to ok. 45.000zł, a gdy będę sprzedawał mieszkanie to niestety mogę podnieść cenę ale na pewno nie zwróci mi się remont w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts