Ptaszyna 07.04.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Swego czasu zakladalem alarmy w budynkach. Juz po wykonczeniu wnetrz i przy montowaniu jakiejs czujki albo Sygnalizatora Akustycznego Zewnetrznego okazuje sie, ze ktoras zyla jest przerwana i zaczyna sie kombinowanie, czy np. w danej czujce zrezygnowac z obwodu sabotazu.Proponuje wiec uzywac przewodow w ktorych jest o pare wiecej przewodow niz potrzeba. Czyli nie 4 zyly a 6, nie 6 a 8... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 http://www.smilies.nl/lol2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 11.04.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Zawsze w instalacjach alarmowych, sieci komputerowej cy telefonu należy dawać co najmniej kilka przewodów nadmiarowych, po to by zawsze była możliwość dołożenia czegokolwiek.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zgrocca 16.04.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 skrętka .. lan 4 pary =8 przewodów ...chyba w miare tanio wyjdzie . i w sumie to ..dość uniwersany kabelalarm : 2 zasilanie + 2 sygnał + 2 sabotaż tak było kiedys teraz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eco.pierre 16.04.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 2 zasilanie 2 DEOL czyli przewód YTDY 6x0,5 jest w sam raz bo 2 żyły zapasu Masz talent do odgrzebywania starych tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zgrocca 16.04.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 2 zasilanie 2 DEOL czyli przewód YTDY 6x0,5 jest w sam raz bo 2 żyły zapasu Masz talent do odgrzebywania starych tematów. klepnołem ..... "ostatni " a nawet nie spojrzałem na datę alarmy 10 lat temu robiłem ..więc ... się zmieniło troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eco.pierre 16.04.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 No to jest chyba największa zmiana zamiast podłączania sabotażu jest parametryzacja lini dzięki czemu tylko 4 przewody teraz wystarczają i mamy sygnalizacje naruszenia, przecięcia kabla, zwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zgrocca 16.04.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 nieźle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts