Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto ma zły dzień? Prosze o wyżywanie się w tym miejscu

MalinaMalina

Recommended Posts

Zielona , jeśli masz doświadczoną zaufaną dentystkę , która w dodatku usuwa często i która stwierdzi że Ci to zrobi to nie widzę przeciwskazań . Ale zawsze trzeba wziąć pod uwagę że ząb który jest nieprawidłowo wyrżnięty ( a z tego powodu jak zrozumiałam masz mieć tą ekstrakcję robioną ) może przy usuwaniu sprawiać jakieś problemy . I dlatego myślę że chirurg szczękowy bądź stomatologiczny to dobry pomysł . Oni na codzień się takimi sprawami zajmują . No i zdjęcie RTG obowiązkowo ( ale to już pewnie masz ) .

• Odpowiedzi 132
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zielona , jeśli masz doświadczoną zaufaną dentystkę , która w dodatku usuwa często i która stwierdzi że Ci to zrobi to nie widzę przeciwskazań . Ale zawsze trzeba wziąć pod uwagę że ząb który jest nieprawidłowo wyrżnięty ( a z tego powodu jak zrozumiałam masz mieć tą ekstrakcję robioną ) może przy usuwaniu sprawiać jakieś problemy . I dlatego myślę że chirurg szczękowy bądź stomatologiczny to dobry pomysł . Oni na codzień się takimi sprawami zajmują . No i zdjęcie RTG obowiązkowo ( ale to już pewnie masz ) .

jeszcze nie mam jutro robie . ósemka rosnie pod katem :-? (nie ma jak inaczej bo juz miejsca nie ma ;)) i kaleczy mi juz policzek od srodka ( do tej pory - jako panikara dentystyczna- udawalam ze problemu nie ma... ale chyba nalezy spojrzec prawdzie w oczy ... ze jedynym wyjsciem jest jej usuniecie) :(

dentyske mam super ale... do leczenia i pielegnacji zebow... nie wiem jak radzi sobie z rwaniem... :-?

na 99% ide do chirurga ... (tez nie mam jakiegos sprawdzonego - szukam po znajomych)

aha- boje sie tez akcji "po" czyli ew. opuchlizny , bolu itp :-?

Witam, mimo wszystko!

Wyględam jak pół du.py lufcikiem! :evil: Morda mi opuchła i wchłaniam chemię. Nawet, jako jednostka myśląca, upić się nie powinienem! :evil:

A tu jeszcze czytam o zębatych problemach!

Jednoczę się w tym bulu! :roll:

Zniesiemy ten dopust "jak mężczyzna!" (i nie pisz, że dziewczyna tego nie umie! - widziałem i wiem!)

Adam M.

dentyske mam super ale... do leczenia i pielegnacji zebow... nie wiem jak radzi sobie z rwaniem... :-?

na 99% ide do chirurga ... (tez nie mam jakiegos sprawdzonego - szukam po znajomych)

aha- boje sie tez akcji "po" czyli ew. opuchlizny , bolu itp :-?

Zielonooka idź raczej do chirurga, bo to niestety dość poważna sprawa. Ja miałam ósemkę usuwaną w sierpniu , dolna, też źle rosła, zresztą już osiem lat tak rosła, dostałam znieczulenie miejscowe i wszystko było cacy. Dramat zaczął się dopiero potem, ból potworny i niestety krwotok, który zlekceważyłam (lleżałam, przykładałam lód i kompresy). Gdy tata wiózł mnie na pogotowie zemdlałam w samochodzie i strasznie zafajdałam mu samochód :oops:

Hmm to tak w zębowym temacie:

w zeszłego sylwestra (31.12) ok godz 21 w pięknym ubranku wylądowałam na pogotowiu stomatologicznym z niemiłosiernym bólem zęba, wyrok: usunąć.

Sprawa dotyczyła 8, więc ja do Pani doktor mówię że za pół godziny to mam być na suto zakrapianej imprezie...

Pani powiedziała że to nie problem bo alkohol odkaża, tylko jeść mi nie wolno przez min 3 godz.

Zęba wyrwała mi w jakieś 3 min na znieczuleniu miejscowym... A zębiska mam potworne... korzenie hakowato wygięte na zewnątrz, ale ona miała poprostu jakiś swój patent na takie przypadki.

Gdy 2 lata temu usówałam też 8 u innego Pana doktora to finał był taki że zalany potem siedział na moich kolanach a asystentka scierała mu pot z czoła :o .

Mi też 8 się nie mieszczą.....

w zeszłego sylwestra (31.12) ok godz 21 w pięknym ubranku wylądowałam na pogotowiu stomatologicznym z niemiłosiernym bólem zęba, wyrok: usunąć.

Sprawa dotyczyła 8, więc ja do Pani doktor mówię że za pół godziny to mam być na suto zakrapianej imprezie...

Pani powiedziała że to nie problem bo alkohol odkaża, tylko jeść mi nie wolno przez min 3 godz.

Zęba wyrwała mi w jakieś 3 min na znieczuleniu miejscowym... A zębiska mam potworne... korzenie hakowato wygięte na zewnątrz, ale ona miała poprostu jakiś swój patent na takie przypadki.

Gdy 2 lata temu usówałam też 8 u innego Pana doktora to finał był taki że zalany potem siedział na moich kolanach a asystentka scierała mu pot z czoła :o .

"Zęby jakieś wilcze to podpiłowałam"

Ja mam zly dzien od wczoraj. Jestem wsciekly na wszystkich i na wszystko.

Najbardziej wsciekly jestem na siebie, ze wczoraj przez ta wscieklosc nakrzyczalem na corke, chociaz az tak bardzo nie zasluzyla. Ale nie moge zje...c tych, na ktorych jestem najbardziej wsciekly...

Musze to gdzies napisac, bo nie bede budzil w niedziele o 8 rano kolegow, zeby ich wyciagnac na piwo...

I jeszcze (...) nie moge zjesc sniadania, bo leci powtorka "Z jak zazdrosc", a ja mam na to uczulenie, jak i na wiekszosc glupawych seriali.

I na dodatek tak wale w enter, ze chyba klawiature rozp.wale.

przeżyłam :wink: :lol:

cale rwanie trwalo krocej niz znieczulanie , moze 3 minuty :wink:

a przysiegam ze od progu gabinetu mialam ochote odwrocic sie i uciec :lol:

to ja zmykam z tega watku bo... niepasuje :lol: