Tomek D. 21.09.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Jestem w trakcie wybierania projektu. Bardzo prosze o rady opinię co byście zmienili w tym projekcie. Dodam że potrzebujemy domu dla 4 osób 3 sypialnie + gabinet. Najlepiej parterówka (działka ma 1400m) lub z małym użytkowym poddaszem. Wejście od strony wschodniej. Zadaszony taras , kominek spiżarka w kuchni i marzy mi się wyjście z kuchni na taras. Te funkcje spełnia Basia ale przyznam że z zewnątzr nie bardzo mi leży. Prosze o sugestie. Ewentualnie inne projekty. a może ktoś buduje Basię? [/img]http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=95&sid=5Nie potrafię wkleic zdjęcia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.09.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Wersja Ahttp://www.domnahoryzoncie.pl/plik/ba/basia-p0_1__w230h240.jpg1. wiatrołap - 3,4 m²2. wc - 1,5 m²3. łazienka - 6,6 m²4. hall - 9,3 m²5. pralnia, c.o.- 5,0* m²6. kuchnia, jadalnia - 16,3 m²7. spiżarnia - 1,8* m²8. garderoba - 5,2 m²9. pokój dzienny - 34,6 m²10. sypialnia - 15,5 m²11. sypialnia - 12,1 m²12. sypialnia - 12,0 m²13. przedpokój - 8,0 m² Wersja Bhttp://www.domnahoryzoncie.pl/plik/p0/p0_6__w230h240.jpg http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/ba/basia_1__w450h296.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.09.2006 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Lubie parterówki.Zajrzyj do pracowni GMI studio tam maja kilka propozycji. Zwróć uwagę na projekt IRYSPowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.09.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Jeśli szukasz domu z 3 sypialniami + gabinet, to patrząc na Basie, będziesz musiał spać w salonie. Na planie centralne miejsce zajmuje, która jest drugim co do wielkości pomieszczeniem - jeśli ma to odzwierciedlenie w modelu życia rodziny - to jak najbardziej. Jeśli z kuchni korzystacie sporadycznie, to poszukaj innego projektu. Poza tym szkoda, że elewacja południowa nie jest wykorzystana do doświetlenia domu. Przy takim układzie względem stron świata, dużo pomieszczeń jest od północy - już możesz zacząć trenować zimny wychów.Komunikacja - przedpokój 13 to jakaś straszna kiszka - max. 1 m szerokości w środkowej części.Uważam, że 124 mkw można lepiej wykorzystać. Poszukaj dalej... najlepiej w kilku podejściach (jak w międzyczasie zmieni Ci się światopogląd). Ja za każdym razem typowałam inny projekt i dziwiłam się, jak mogłam poprzednio wybrać coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek D. 26.09.2006 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Dzięki za wszelkie uwagi i za pomoc w wklejeniu projektu. Jesli chodzi o sypialnie w projekcie są 3 pokoje , myślimy o podziale tego największego i połączeniu z garderobą tak żeby powstała sypialnia i gabinet ok. 7-8 m, wtedy pokój będzie miał 12-13. Chodzi mi po głowie poszerzenie śniany domu za garażem o ok. 1,5m. Uzyskując w ten sposób większą łazienkę i garderobę w jednej z sypialń. Co Wy na to? Czy to dobry pomysł? Jesli chodzi o doświetlenie pokoju dziennego myślę o dodaniu okna od strony południowej Działka ma 31 m szerokości więc nie będzie problemu z odpowiednimi odległościami od sąsiadów. Jeśli chodzi o kuchnię to wąłśnie zalezy nam żeby była sercem domu teraz mamy aneks kuchenny z barkiem i marzy nam się duża kuchnia ze stołem (żona lubi gotować i spędza dużo czasu w kuchni). Bardzo chętnie wysłucham jeszcze opinii na temat tego projektu i w dalszym ciągu szukam kogoś kto buduje ten dom ewentualnie coś zbliżonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.09.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 przy poszerzaniu skrzydła, do którego przylega garaż zmienisz istotnie konstrukcję dachu. Potrzebne będą nowe wyliczenia. Z kolei po podzieleniu pokoju dziennego, gabinet będzie jak kiszka - na oko szer. max. 2,5 m. Doświetlenie salonu jak najbardziej. Zostaną tylko wąskie korytarzyki, z którymi trzeba będzie żyć.Jeszcze jedno - skoro działka jest szeroka, to dom lepiej przybliżyć do granicy północnej. Zyskasz więcej przestrzeni od strony nasłonecznionej i dom ewentualnego sąsiada nie będzie zacieniał Twojej Basi. Ostatnio wyczytałam, że budynek o wys. 5 m w południe 21 grudnia rzuca cień o długości 19 m! Pomyśl o tym, w zimie każdy promień słońca jest cenny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draazeka 27.09.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 też jestem zainteresowana tym projektem, najbardziej podoba mi się duża kuchnia z bezpośrednim wyjściem na taras. Jedyne co bym zmieniła w tym projekcie to poszerzenie garażu na dwa samochody i oczywiście dodatkowe okno od południa. Jeśli potrzebujesz gabinet to dobry pomysł żeby przesunąć ścianę i zrobić go z garderoby. Z zewnątrz też nie za bardzo mi się podoba ale coraz bardziej się do niego przekonuje. A może ktoś zna jakieś projekty w których wyjście na taras jest z kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draazeka 02.05.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 kupiliśmy projekt basia i w sierpniu ruszamy z budową. Tomek D a ty na jaki wkońcu projekt sie zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koba1507 02.05.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ładna ta Basia. Podoba mi się. Myślę że rozmieszczenie pomieszczeń jest całkiem do rzeczy. A jeśli chodzi o wygląd domu z zewnątrz to czasem wystarczy zmienić kolor dachu i elewacji a dom zupelnie zmienia oblicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts