Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kostka granitowa

paga00

Recommended Posts

Witam,

Z tarasu kamiennego, którego nie możesz przeciągnąć na mokro mopem zawsze będzie Ci się trochę nosiło. :cry:

Ja mam kostkę granitową zasypaną miałem granitowym. Dopóki ten miał nie wmyje się pomiędzy kostkę będzie się nosiło.

Po paru deszczach lub po polewaniu wodą cały miał powinien wejść pomiędzy kostkę i będzie lepiej. :D

Cement z piaskiem nie wygląda tak fajnie jak zasypka granitowa.

pozdrowienia

Dorot

kostka po ułożeniu, jeśli jest prawidłowo zaklinowana nie powinna się ruszać. A fugowanie to wymysł socjalizmu gdy wszystkiego już zapomniano. Kiedyś zasypywano szczeliny piaskiem granitowym i już, teraz wielu daje piasek z cementem i zalewa. Fakt jest jeden - pierwsze się nosi i to drugie po roku (pierwszej zimie) też :roll: . Ale bez przesady - mam tak i tak i wystarczy zamieść od czasu do czasu. Na tym piaskocemencie pojawia się jak to na betonie zazielenienie, a potem mech - ale to nawet fajnie wygląda. Mam tak od 5 lat i sobie chwalę. Zwróć uwagę na ułożenie kostek, tak aby przy byle zaczepieniu nie "wyrywały się" na zewnątrz! To musi zrobić brukarz a nie ktoś z "łapanki" :wink:

Witam,

mozecie okreslic jaka jest cena takiej zasypki granitowej ?

Pozdrawiam

Witam,

Ja płaciłam 18 zł za tonę, ale sprowadzałam razem z kostką bezpośrednio od producenta ze Strzegomia.

Co do ruszania kostki - nie ma prawa się ruszać jeśli jest dobrze ułożona.

U mnie ułożona została na suchym betonie i codziennie polewana była wodą, żeby ten beton związał.

Po zimie pare kostek mi wyskoczyło, ale panowie podkuli i zamocowali i jest git.

Pozdrowienia Dorot

Może jakieś foty bo temat fajny i efekt zapewne też. Własnie stół i krzesła oto jest pytanie. :lol:

http://http://images4.fotosik.pl/144/d2a8aea5b2766daf.jpg

Nic nie wygładzałem - bez przesady to nie laboratorium :wink:

Mamy na tym tarasie meble, a ponieważ kostka jest drobna (4x6 i 6x8) to nie ma tematu.

Jeśli położysz wiekszą (8x10 czy 12) to wtedy dobrze aby była rowna - ale czy taras z takiej kostki to jeszcze taras czy już ulica? Sam nie wiem...