paga00 21.09.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Czy ktos moze mi podpowiedziec czym na tarasie fugowac kostke granitowa czy piaskiem z cementem czy miałem granitowym tak zeby sie nie nosilo do domu i zeby brudno nie bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorot6 21.09.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam, Z tarasu kamiennego, którego nie możesz przeciągnąć na mokro mopem zawsze będzie Ci się trochę nosiło. Ja mam kostkę granitową zasypaną miałem granitowym. Dopóki ten miał nie wmyje się pomiędzy kostkę będzie się nosiło. Po paru deszczach lub po polewaniu wodą cały miał powinien wejść pomiędzy kostkę i będzie lepiej. Cement z piaskiem nie wygląda tak fajnie jak zasypka granitowa. pozdrowienia Dorot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 21.09.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Witam, mozecie okreslic jaka jest cena takiej zasypki granitowej ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paga00 21.09.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 za mial jeden bag - to jest tona 250 zlociszy dorota mam pytanie ruszala Wam sie na poczatku ulozenia kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paga00 21.09.2006 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 w tej chwili juz nam ulozyli taras troche i mowia ze to jak przeschnie dobrze to sie ustabilizuje ale ja mam obawy czy tak rzeczywiscie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alec 21.09.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 kostka po ułożeniu, jeśli jest prawidłowo zaklinowana nie powinna się ruszać. A fugowanie to wymysł socjalizmu gdy wszystkiego już zapomniano. Kiedyś zasypywano szczeliny piaskiem granitowym i już, teraz wielu daje piasek z cementem i zalewa. Fakt jest jeden - pierwsze się nosi i to drugie po roku (pierwszej zimie) też . Ale bez przesady - mam tak i tak i wystarczy zamieść od czasu do czasu. Na tym piaskocemencie pojawia się jak to na betonie zazielenienie, a potem mech - ale to nawet fajnie wygląda. Mam tak od 5 lat i sobie chwalę. Zwróć uwagę na ułożenie kostek, tak aby przy byle zaczepieniu nie "wyrywały się" na zewnątrz! To musi zrobić brukarz a nie ktoś z "łapanki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 27.09.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 ...jak na tarasie z kostki granitowej ustawic np stół ? czy uzyliście zwyklej kostki czy wygladzonej od widocznej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 28.09.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Może jakieś foty bo temat fajny i efekt zapewne też. Własnie stół i krzesła oto jest pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorot6 28.09.2006 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam, mozecie okreslic jaka jest cena takiej zasypki granitowej ? Pozdrawiam Witam, Ja płaciłam 18 zł za tonę, ale sprowadzałam razem z kostką bezpośrednio od producenta ze Strzegomia. Co do ruszania kostki - nie ma prawa się ruszać jeśli jest dobrze ułożona. U mnie ułożona została na suchym betonie i codziennie polewana była wodą, żeby ten beton związał. Po zimie pare kostek mi wyskoczyło, ale panowie podkuli i zamocowali i jest git. Pozdrowienia Dorot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam2004 28.09.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ja tez spotkalem na składzie kamienia granitowa kostkę z jednostronnie równiejszym ale nie polerowanym bokiem ale był 70 % droższy od zwykłej kostki- tez męczy mnie pytanie czy taras ułożony ze zwykłej kostki będzie funkcjonalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alec 28.09.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Może jakieś foty bo temat fajny i efekt zapewne też. Własnie stół i krzesła oto jest pytanie. http://http://images4.fotosik.pl/144/d2a8aea5b2766daf.jpg Nic nie wygładzałem - bez przesady to nie laboratorium Mamy na tym tarasie meble, a ponieważ kostka jest drobna (4x6 i 6x8) to nie ma tematu. Jeśli położysz wiekszą (8x10 czy 12) to wtedy dobrze aby była rowna - ale czy taras z takiej kostki to jeszcze taras czy już ulica? Sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Jurecki 28.09.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 prawie jestem zdecydowany wygląda b.fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts