Gość 08.04.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 On 2003-04-08 11:15, Dave wrote: Te 3 dni to oczywiscie przesada Ale ja jako jeszcze wiekszy leniwiec wybralem drewniane - ich praktycznie w ogole nie musze myc (ram) bo sa w ciemnym brazie i nic nie widac. Jak dobrze być murzynem, nie trzeba sie myć bo nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 09.04.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Moze zle sie wyrazilem - nie widac brudu bo go nie ma Drewno nie przyciaga kurzu tak jak plastik. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 09.04.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Ja wybrałam drewno tylko i wyłącznie ze względu na wygląd. Bardzo lubię "ciepłe" kolory, meble sosnowe, naturalne podłogi... Moje okna są w kolorze prawdziwej sosny, o dziwo dla mnie, rzadko spotykane. Nie rozumiem pędu do ciemnych pseudo machoniowych okien z meranti. Przecież okna w takim kolorze zaciemniają pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 09.04.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Nie zgodze sie z toba. Mam ciemne okna z mahoniu-meranti i nie wiem w jaki sposob moga zaciemniac pomieszczenie ? O jasnosci w pomieszczeniu decyduje: wielkosc szyb (nie ma zwiazku z kolorem ram), kolor scian i sufitow oraz wykonczenia podlogi. Moga zmieniac tez ja meble ale o duzych rozmiarach. Sama rama okna nie ma zadnego wplywu - to tak jakbys powiedziala ze pokoj zaciemnia rama obrazu bo jest ciemna...Okno kolorowe dodaje uroku - bo samo w sobie stanowi rodzaj ozdoby i wykoczenia pomieszczenia. Duzo zalezy od kolorystyki scian i u mnie np. w pokoju pomalowanym na cieply zolty kolor okno sosnowe w kolorze naturalnym nie wygladaloby tak ladnie jak okno w kolorze ciemny braz. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 09.04.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Oczywiscie w przypadku innych kolorow elewacji i scian czy wystroju wnetrza moga pasowac bardziej okna w kolorze naturalnym. Ale to kwestia gustu a nie zaciemniania/rozjasniania wnetrza. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 10.04.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 proponuję sie zjednoczyć i zlikwidować wszustkie otwory okienne na świecie... zamurować i problem zniknie... snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taki sobie gośc 10.04.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 a ja wam cos powiem jak tak chwalicie okna pcv to dlaczego sobie podłogi nie zrobicie z pcv dla mnie dotyk drewna to jest przyjemnośc w przeciwienstwie do plastiku i napewno drewno jest bardziej ekologiczne niz te pcv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taki sobie gośc 10.04.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 a ja wam cos powiem jak tak chwalicie okna pcv to dlaczego sobie podłogi nie zrobicie z pcv dla mnie dotyk drewna to jest przyjemnośc w przeciwienstwie do plastiku i napewno drewno jest bardziej ekologiczne niz te pcv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2003 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 ...powiedział, co wiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 11.04.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 A jakie używasz "gumki" - te z latexu czy te strugane z drewna [uwaga na drzazgi]. Drewno miłe w dotyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 11.04.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 On 2003-04-08 12:55, Bodzio 2003 wrote: To, że dają gwarancję na 3 lata nie oznacza,że po trzech latach musisz je malować. Mój tato kupił samochód z gwarancją na 1 rok,a jeżdzi nim bezawaryjnie już 6 lat. Nie o to chodzii ile wytrzyma ta farba, ale pogadaj z przesdtawicielami producenta co mówią o malowaniu okien drewnianych i zrozumiesz moje obawy. Po gwarancji masz jeszcze tak zwaną rękojmię (to 12 albo 6 miesięcy od zakończenia gwarancji). A więc dlaczego jeszcze rok temu większość producentów okien drewnianych dawała 5 lat gwarancji na okna biełe standart, a teraz jest tylko 3 lata. I teraz jeśli nie wykonasz zaleceń producenta to tracisz gwarancję. Reasumując okres gwarancji na okna został skrócony o 2 lata. Pytanie DLACZEGO??? Chyba nie ot tak sobie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taki sobie gośc 11.04.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 niestety:wink: nie używam gumek to tak jakbym pił piwo przez smoczek:wink::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 11.04.2003 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 czasami trzeba bo te małe ruchliwe i z ogonkiem zawsze idą do przodu a potem wychodzi takie małe z rączkami i nóżkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taki sobie gośc 12.04.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2003 he he he jestes zabawny ale ja nie uzywam gumek i nie mam zamiaru.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts